REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Zabijanje golova – posao, protivnički 16-erac – dom: Džeko osigurao prvu pobjedu Intera u Ligi prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 20:29

Odmjerenim prizemnim udarcem kapetan BiH još jednom je potvrdio onu staru 'godine su samo broj'.

Nogometaši Intera očekivano su stigli do svoje prve pobjede u grupnoj fazi Lige prvaka svladavši Viktoriju Plzen rezultatom 2:0. Česi su na svojoj Doosan Areni dali svoj maksimum, ali isti je ipak nedovoljan da bi parirali jednoj od najboljih talijanskih momčadi pa tako s konačnih 0:2 mogu biti zadovoljni. Za goste su zabijali Džeko (20.) na asistenciju te Corree, da bi onda u 71. minuti, 10 minuta nakon što je veznjak domaćeg sastava Bucha dobio crveni karton, Dumfries postavio konačan rezultat na asistenciju strijelca prvog pogotka.

Od prvog do posljednjeg sučevog zvižduka utakmica je bila poput jednosmjerne ulice. Gosti su bili bolji, napadali su, kontrolirali i posjed, a svoju bolju igru naplatili su u 20. minuti. Dugo je trajao napad Intera, na kraju je loptu na vrhu 16-erca primio Correa, ali on se nije usudio pucati budući da je imao nekoliko igrača u bloku već je uposlio Džeku koji s lijeve strane 'henryjevski' gađa suprotnu malu mrežicu. Ono što je u Hrvatskoj Luka Modrić, to je u susjednoj BiH Edin Džeko – živuća legenda, najveći ikada i dokaz kako su godine samo broj.

Malo je nedostajalo da Džeko u 44. minuti poveća vodstvo Intera, ali je domaći čuvar mreže, Jindrich Stanek, sjajno reagirao i zaustavio njegov udarac.

U nastavku se ništa nije promijenilo. Inter je bio bolji, a cijelo su vrijeme tražili drugi pogodak kako bi utakmicu odveli 'u mirne vode'. No, Stanek je radio čuda, obranio je sjajne pokušaje Gosensa i Škriniara, ali kad je u 61. minuti Bucha dobio izravan crveni karton nakon VAR provjere, sve nade domaćih navijača su nestale.

Najbolju priliku na utakmici domaći sastav imao je u 67. minuti, ali kad Sykora nije uspio zabiti, gosti su za to kažnjeni četiri minute kasnije.

Bila je to kontra Intera, Džeki se otvarao Correa na lijevoj strani, ali on je uposlio Dumfriesa na desnoj strani koji ne puca neobranjivo, ali to je opet bilo dovoljno dobro da lopta završi u mreži. Na neki način je to bio prijelomni trenutak ogleda jer su do kraja utakmice i jedni i drugi samo čekali da utakmica završi.

Kapetan Intera, Marcelo Brozović, koji je dobio nagradu za igrača utakmice, igrao je do 84. minute kad ga je zamijenio debitant u Ligi prvaka Kristjan Asllani koji je ljetos stigao u Inter iz Empolija na posudbu uz mogućnost otkupa. (I.A.S.)

Liga prvaka, 2. kolo

Utorak, 13. rujna

Skupina C

Viktoria Plzeň – Inter 0:2

Bayern – Barcelona 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

InterEdin Džeko

Ostale Vijesti