REUTERS/Lukas Barth
REUTERS/Lukas Barth

Blitzkrieg Bavaraca za veliku pobjedu protiv Barcelone, Lewa indisponiran u dresu ‘krivog’ kluba (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 6min | uto. 13.09.22. | 23:01

Nevjerojatnu utakmicu odigrali su Liverpool i Ajax u kojoj smo pred sam kraj, potpuno zasluženo, pogodak odluke vidjeli u 89. minuti.

Povratak Roberta Lewandowskog na Alianz Arenu za poljskog napadača nije bio sretan. Osim što je bilo poprilično teško naviknuti se da je on danas u Münchenu u ulozi gosta, 34-godišnjak nije uspio realzirati nekoliko dobrih prilika te je protiv ‘svojeg’ Bayerna prekinuo niz od pet utkamica u kojima je postizao pogotke. Bayern je u konačnici slavio, iako su gosti imali popriličan broj prigoda. No, domaćin je svoje iskoristio, gostima to nije pošlo za rukom pa je tako na kraju na semaforu stajalo 2:0. Strijelci pogodaka bili su Hernandez (61.) i Sane (64.).

Prvih 20-ak minuta bilo je veoma zabavno. Naravno, ako ste utakmicu gledali iz kuta neutralnog promarača. Pedri je zaprijetio već u 9. minuti, da bi onda u razmaku od tri minute udarci Roberta Lewandowskog ipak bili zamalo neprecizni. Prvi, u 18.minuti, otišao je malo preko gola, da bi onda tri minute kasnije Neuer sjajno obranio njegov pokušaj glavom.


Barcelona je također opasno zaprijetila u 26.minuti kad je tukao Raphinha, da bi onda do kraja prvog poluvremena vidjeli dvije ozbiljnije prilike, po jednu na svakoj strani.

Igrala se 31.minuta kad je Sabitzer dobio ‘rolicu’ na vrhu 16-erca, ali njegov odmjereni udarac je bio ujedno i malo neprecizan. S druge strane, probuđeni Dembele, koji nije ‘isti igrač’ prije nego što je stigao Xavi i nakon, je minute prije odlaska na predah tražio kazneni udarc, ali Nizozemac Makkelie nije ni trepnuo na njegove prigovore.

Iako su golovi izostali, uzbuđenja je bilo. Obje momčadi su mogle do vodstva pa je tako remi nakon prvih 45 minuta zapravo bio i realan ishod.

Več u prvim minutama nastavka opet su centimetre dijelili Barcelonu od gola. Braniči Bayerna kao da se nisu mogli dogovoriti tko će izaći u blok Raphinhi koji je bio usamljen pa je onda s nekih 18 metara za tek koji centimetar bio neprecizan. Neuer je već bio savladan, ali udarac brazilskog krilnog napadača bio je zamalo neprecizan.

I onda, u 50.minuti, Alianz Arena je eruptirala! Kimmich je izveo udarac iz kuta, Marcos Alonso je pustio Lucasa Hernandeza kojem lopta dolazi ‘kao naručena’ te sa svega nekoliko metara bez ikakvih problema dovodi svoju momčad u vodstvo. Ter Stegen je bio nemoćan, a novi lijevi bek katalonskog velikana morat će Xaviju polagati račune što je radio kod ovog kornera i zašto nije ispratio svojeg igrača do kraja.

Pogodak Hernandeza pogledajte OVDJE

Nisu se još gosti oporavili od primljenog pogotka, a Bayern je tri minute kasnije povećao prednost. Brzo, okomito, jednostavno i nadasve fenomenalno!

Sane je prihvatio dodavanje Musiale, okomitim trkom kroz sredinu terena sjurio se prema gostujućem čuvaru mreže, zadržao hladnokrvnost te mirno poslao loptu u malu mrežicu.

Pogodak Sanea pogledajte OVDJE

Musiala se u 61.minuti mogao i sam upisati u listu strijelaca, ali je njegov pokušaj otišao malo pored gola. Bio bi to završni čavao u lijes Katalonaca, ovako su i dalje imali kakvu-takvu nadu da do kraja utakmice mogu nešto preokrenuti, usprkos tome što je u nastavku Bayern igrao sve bolje i bolje, a Barcelona bila sve mirnija.

No, ono što je Pedri promašio u 63.minuti uistinu je za ne vjerovati. Osmica Barcelone odigrala je sjajan dupli pas s Lewandowskim, Neuer mu se bacio u udarac kako bi skratio kut, a na kraju je udarac najboljeg mladog veznjaka na svijetu zaustavila vratnica. Ljutio se Ferran Torres koji je bio potpuno usamljen na drugoj vratnici, ali da je udarac Pedrija bio za koji centimetar precizniji, pričali bismo o ponajboljem pogotku dana…

Veliku priliku Pedrija pogledajte OVDJE

Kad Barcelona to nije uspjela zabiti, onda je postalo jasno kako će Bayern danas doći do pobjede. Do kraja utakmice bilo je (polu)prilika na obje strane, ali na kraju se može zaključiti kako je Bayern zasluženo slavio. Barcelona, pak, nije bila loša. Dapače, odigrali su sjajnu utakmicu, ali Bayern je svoje prilike iskoristio, dok gosti svoje nisu.

S ovom pobjedom Bayern se odvojio na vrhu, Barcelona i Inter su bodovno izjednačeni, dok je na začelju ‘skupine smrti’ Viktoria Plzen.

Liga prvaka, 2. kolo

Utorak, 13. rujna

Skupina C

Viktoria Plzeň – Inter 0:2

Bayern – Barcelona 2:0

 

Nogometaši Liverpoola u infraktnoj završnici došli su do više nego zaslužene pobjede protiv Ajaxa. Gosti su odoljevali brojnim napadima domaćeg sastava sve do 89.minute, ali onda je na asistenciju Tsimikasa precizan bio Matip koji je postao junak utakmice te je postavio konačnih 2:1. Ranije su zabijali Salah (17.) i Kudus (27.) za goste.

U svojem prvom startu ove sezone Diogo Jota je stigao do asistencije već nakon 17 minuta. Svjestan je Portugalac da će morati biti na razini zadatka ako će htjeti imati minutažu kao prošle sezone budući da sada, osim Firmina, koji je briljirao protiv Bournemoutha, Klopp na raspolaganju ima i Darwina Nuneza.

Bio je to mat u četiri poteza. Allison je ispucao loptu, Diaz osvojio skok, Jota stigao do lopte i onda ju mirno proslijedio do Salaha koji takve prilike ne propušta realizirati.

Pogodak Salaha pogledajte OVDJE

Liverpool je bio puno bolji u prvih 45 minuta, imali su još nekoliko izglednih prilika, ali su Kopljanici iz prvog udarca u okvir gola uspjeli doći do izjednačenja.

Igrala se 27.minuta, opet je TAA ispao, Berghuis je primio loptu na lijevoj strani domaćeg 16-erca, povratnom loptom pronašao Kudusa koji silovito, uz pomoć grede, šalje loptu u mrežu. Sjajno!

Pogodak Kudusa pogledajte OVDJE

Do kraja prvog poluvremena Liverpool je skupio 11 udaraca prema, dok je Ajax ostao na dva. Ipak, domaćin nije mogao do poravnanja prije predaha.

Drugih 45 minuta igrala je samo jedna momčad – Liverpool. Ajax praktički nije postojao na terenu, prilika je bilo toliko da ih je teško sve nabrojati, a u trenutku kad je velika većina mislila da će se Ajax ‘izvući’ i s više sreće nego pameti Anfield napustiti s jednim bodom, ukazao se Joel Matip.

Minutu prije isteka 90 minuta, na asistenciju Grka Tsimikasa, Matip zabija za potpuno zasluženu pobjedu Liverpoola. Redsi su danas uputili čak 25 udarac prema golu Ajaxa (10 u okvir), dok su gosti zaprijetili tek tri puta, a jedini udarac u okvir gola pretvorili su u pogodak.

Odlučujući pogodak na utakmici pogledajte OVDJE

Skupina A

Liverpool – Ajax 2:1

G. Rangers – Napoli srijeda, 21.00

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

LiverpoolAjaxBayernBarcelonaLeroy SaneLucas Hernandez

Ostale Vijesti