Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Ivanušec za Germanijak: "Tu sam kao da ću biti do kraja karijere, a ako i odem onda želim iza sebe ostaviti skupinu Lige prvaka"

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 26.07.23. | 16:00

Najbolji igrač Dinama u sudaru s Astanom, jutro nakon velike utakmice podjelio je dojmove za čitatelje Germanijaka

“Nije se baš spavalo nakon utakmice. Adrenalin je radio, vrtio sam utakmicu u glavi. Sretan sam kako je sve to ispalo”, javio se Luka Ivanušec jutro poslije velikog trijumfa Dinama. Upravo su u Maksimiru dobili što su tražili, da potpuno rasterećeno putuju u Kazahstan i potvrde prolazak u sljedeću rundu natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Ne bih ja baš uzimao to zdravo za gotovo. Tih 4-0 je lijep rezultat koji nam daje samopouzdanje i realnu nadu da možemo dalje, ali u Astani će biti nova utakmica u kojoj domaćin nema što za izgubiti. Pa daleko putovanje, umjetna trava… Dovoljno smo iskusni da znamo ostati čvrsto na zemlji jer još nije gotovo”, spušta loptu na zemlju Luka Ivanušec. A ona s utakmice završila je u njegovu vlasništvu, kakav je i običaj kada se zabije hat-trick. Loptu su potpisali suigrači i bit će dio kolekcije.

“Imat će posebno mjesto. Ipak mi je ovo prvi hat-trick u Dinamu, u utakmici koja je bila jako važna i zaista sam sretan. I zbog sebe i zbog suigrača. Trebao nam je ovakav rezultat nakon Hajduka”, naglasit će Ivanušec koji je dovoljno dugo u Maksimiru pa zna kako je mala granica između obožavanja i negativnih kritika. Eto, nakon Hajduka nije ništa valjalo, sada je sve u najboljem redu. A zapravo je istina kako je Dinamo povezao dvije dobre utakmice što se nije vidjelo na rezultatu.


“Nosimo se s tim stvarima kako znamo i umijemo, ali zapravo se ne opterećujemo. Svjesni smo bili da smo odigrali dobru utakmicu protiv Hajduka koja nije valorizirana dobrim rezultatom. Nijanse su odlučivale i one su otišle na stranu Hajduka. Isto tako, velika vrijednost ove momčadi je što nismo upali u paniku. Ostali smo mirni znajući da moramo ponoviti igrački takvu utakmicu i da će nam se otvoriti. Tako je i bilo. Na koncu je završilo 4-0, moglo je biti i više”, analizira naš sugovornik koji će uvijek staviti zasluge momčadi ispred svojih, tek na naše inzistiranje rekao nam je kako smatra ovu utakmicu jednom od najboljih kojih je odigrao u dresu Dinama.

“Očekivali smo Astanu u defenzivnom bloku, da će biti disciplinirani i s osnovnim motivom da sačuvaju svoj gol. Trebalo nam je malo vremena, ali taj prvi gol ih je presjekao. Imali smo dobar period kada smo zapravo riješili utakmicu. Možda mi je malo žao što prednost nije izraženija, ali to je tako”.


Luka Ivanušec zapravo je nastavio ondje gdje je stao na proljeće. Dobra forma krasila ga je u završnici sezone, nastavio je s reprezentacijom u Rotterdamu pa nakon kratkog odmora stigao na pripreme Dinama

“Bilo mi je par dana teže, ali ta pauza koja je bila jako kratka imala je efekt da ostanem u ritmu. I samo se nastavilo u ovoj sezoni. Umor? Sigurno da ga ima jer ovo je dio sezone u kojoj igramo utakmice svaka tri dana. Pa putovanja, karantene… No, to je Dinamo. Svi znamo da je to tako, navikli smo i nema kukanja. Treba se odraditi posao i veseli me što ga odrađujemo dobro”, jasan je Ivanušec koji je jedan iz kvarteta igrača Dinama za koje se spominje da bi ovog ljeta mogao napustiti Maksimir. I nije tajna da je Feyenoord već dva puta slao konkretne ponude, ali i da se klubovi nisu dogovorili.

“To je stvar klubova i ne želim se opterećivati s onim na što ne mogu utjecati. Ako i kada pronađu zajednički jezik, onda ćemo vidjeti što i kako dalje. Igrač sam pod ugovorom s Dinamom i klub je taj kojeg se prvo pita. Potom onaj koji će platiti a onda dolazim ja sa svojim željama i razmišljanjima. Dok se te tri strane ne dogovore - tu sam, uživam u svakom treningu i utakmici i ponašam se kao da ću ostati u Dinamu do kraja karijere. Ako ću sada razbijati glavu s tim pričama, neću biti svoj”, poprilično jasan je Ivanušec, ali realno, jasno je da bi uskoro mogao doći poziv koji će značiti rastanak.

Za Dinamo bi bilo najbolje da to bude na kraju kvalifikacija, jer s ovakvim Ivanušecom i skupina Lige prvaka ne čini se tako dalekom.

“Ponavljam, ne ovisi samo o meni. No, ako će doći vrijeme za rastanak, svakako bih htio da nešto ostavim iza sebe. Recimo, plasman u skupinu Lige prvaka. To bi me ispunilo. No, ajmo razmišljati i koncentrirati se na Pulu i Astanu…”, završio je Ivanušec.



Tagovi

Luka IvanušecGNK DinamoLiga prvakaFeyenoord

Ostale Vijesti