Pixsell
Pixsell

Hrvatska u Bursi ima imperativ pozitivnog rezultata, a ostala je na samo dva klasična napadača (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 09:31

Zlatku Daliću situacija s napadačima izaziva glavobolje.

Od sigurnog otvaranja kvalifikacija i rutinske pobjede nad Walesom, Hrvatska se dovela do toga da je zbog pada koncentracije u sudačkoj nadoknadi ostala bez vrijedna dva boda i da pred najteže gostovanje u skupini, kod Turske u Bursi, otputuje s imperativom pozitivnog rezultata, najmanje remija. Naime, Hrvatska bi se u slučaju poraza našla u jako teškoj situaciji, budući da Vatreni neće igrati lipanjske dvoboje zbog završnog turnira Lige nacija.

Ako, naime, Turska pobijedi Hrvatsku u Bursi, a onda i Latviju u Rigi, a isto učini i Wales protiv Latvije i Armenije u Cardiffu, Hrvatska bi na ljetnu pauzu otišla s velikim zaostatkom za glavnim konkurentima u skupini, neovisno o tome kako završi njihov međusobni dvoboj 19. lipnja ove godine u Turskoj. Naravno, taj scenarij je daleko od sigurnog, pitanje je može li objektivno skromni Wales svladati i Latviju i Armeniju na domaćem terenu, i, dakako, može li Turska svladati Hrvatsku koja je objektivno dosta bolja momčad.

No, Dalićevi izabranici u Bursi svakako imaju imperativ pozitivnog rezultata kako idućih pola godine ne bi tavorili na dnu ljestvice s velikim bodovnim zaostatkom (i dvije utakmice manje, doduše) za vodećim reprezentacijama skupine.

Najviše dvojbe pred susret u Bursi Dalić ima oko centralnog napadača. Poznato je da u reprezentaciju ovaj put nije pozvao Ante Budimira i Antonija Mirka Čolaka, neposredno pred Wales zbog ozljede je otpao Bruno Petković, a ranije od očekivanog igru na Poljudu morao je napustiti Marko Livaja, te je priliku, prvi put u reprezentativnom dresu, dobio napadač Benfice Petar Musa. Ujedno i jedini klasični napadač u kadru budući da se Kramarić puno bolje snalazi u ulozi povućene špice što je i potvrdio jučer kada se često spuštao u našu polovicu po loptu te je povremeno znao preuzeti i ulogu 'osmice'.

U 37 minuta na terenu Musa je imao jedan pokušaj, pet od šest točnih dodavanja i jedan izgubljeni duel. Nije se proslavio u debiju i uklopio se u sivilo hrvatske momčadi u posljednjoj dionici susreta.

"Razočarani smo rezultatom, ali mislim da smo imali svoje prilike koje nismo iskoristili, taj gol na kraju je pad koncentracije, ali moramo se fokusirati na iduću utakmicu. Ja sam spreman, na izborniku je da odluči tko će igrati." Sigurno da nijedna utakmica nije lagana, čeka nas teška utakmica, mi ćemo dati sve od sebe da nastavimo," rekao je nakon utakmice debitant Musa.

Za očekivati je da će Musa i u Bursi priliku dobiti s klupe za pričuve, a da će u vrhu napada zaigrati Andrej Kramarić, dok će na poziciju desnog krila Dalić ubaciti jednog veznjaka, vjerojatno Marija Pašalića iako tu poziciju dobro mogu pokriti i Nikola Vlašić i Luka Ivanušec. Manje je vjerojatno da će se Dalić odlučiti na 3-4-2-1 ili 3-5-2 formaciju i na taj način dodati Kramariću partnera u napadu s kojim voli igrati.

Postoji dakako mogućnost i da Dalić aktivira pretpoziv za Diona Drenu Belju i napadaču Augsburga

Moguće postave Hrvatske za utakmicu u Bursi:



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro 2024Euro 2024Petar MusaDion Drena BeljoAndrej Kramarić

Ostale Vijesti