Pixsell
Pixsell

OCJENE - Hrvatska: Kramarić od ovacija do Perišićeve 'bukvice' za sebičnost, Dalić nije našao recept za prekide

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 25.03.23. | 23:03

Hrvatska je u sudačkoj nadoknadi utakmice na Poljudu ostala bez pobjede na otvaranju kvalifikacija za Euro 2024.

Hrvatska je remizirala s Walesom (1:1), ovako smo ocijenili hrvatske nogometaše. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik LivakovićVratar
Nije upisao nijednu veliku ili važnu obranu, ali bio je siguran, pravovremen, točan u ispucavanjima. Upravo nakon jednog takvog Kramarić je zabio. A onda je iz prve prave prijetnje primio pogodak. Je li ga mogao nekako spriječiti ili ne, teško je zaključiti, daleko od toga da je glavni krivac za taj šok.
Ocjena
6
Josip JuranovićObrana
Sve je bilo dobro do nadoknade, a onda je zaspao. Kako mu se Broadhead zavukao iza leđa i iskoristio priliku te donio veliki bod Velšanima. Do tog je trenutka odigrao korektno, bolje u prvom nego u drugom dijelu, ali na njegovo s ove utakmice pamtit će se tek ta zadnja minuta.
Ocjena
5
Josip ŠutaloObrana
Uglavnom siguran, puno je toga odnio pred svojim vratima, nije Velšanima ništa poklonio. No, dublja analiza pokazat će koja je njegova uloga kod tog pogotka, je li možda trebao biti negdje gdje nije bio. Bila bi ocjena i viša da nismo primili taj gol, u kojem kompletna obrana ima 'prste.
Ocjena
6
Joško GvardiolObrana
Na mahove odličan, na mahove ne tako dobar. I on se kod pogotka negdje 'zagubio', možda je mogao bolje reagirati. Pamtimo i nespretan i nepotreban prekršaj na rubu kaznenog prostora krajem prvog dijela, tada Velšani nisu kaznili grešku.
Ocjena
6
Borna SosaObrana
Nudio se stalno, pokušavao proigrati napadače, međutim, ovaj put njegovi ubačaji nisu pronalazali metu. Dojma smo da je imao prostora još češće se priključiti napadu i donijeti još poneki centaršut. U defenzivi je sve odradio po pravilima, Velšani po toj strani nisu prečesto probijal
Ocjena
6
Luka ModrićVezni red
Igrao do 90. minute. Dobio je ovacije Poljuda pri izlasku iz igre, zaslužio ih je. Bio je užitak gledati ga u prvom dijelu susreta, kako je povezivao igru Hrvatske, svaki potez bio je smislen, kormilario je našim brodom. U nastavku je i on malo spustio nogu s gasa, ubilježio i neke pogrešne odluke. Ali, neupitan, opet je bio na visokoj razini
Ocjena
6.5
Marcelo BrozovićVezni red
Vidi se da je daleko od svoje prave forme. Pokupio je neke lopte, neke i dobro proslijedio prema naprijed, ali ukupno je to bilo dosta 'tanko'. Nedostajali su njegovi ulasci iz drugog plana, još jači pritisak na velšku obranu, to ga nije bilo. U drugom poluvremenu još se i dodatno ugasio.
Ocjena
5.5
Mateo KovačićVezni red
Igrao do 76. minute. Poduzetan, prisutan, odgovoran. I vrlo angažiran u završnici, što od njega ne gledamo često. No, nedostajalo je preciznosti u završnici da dojam bude potpun. Šteta za onaj pokušaj preko gola, cijela je akcija bila lijepa, suvisla i maštovita, taj bi se pogodak pamtio.
Ocjena
6
Andrej KramarićNapad
Igrao do 76. minute. Zabio je lijepi pogodak, izborio je poziciju za udarac i potom hladnokrvno završio akciju. Radio je ono što je Dalić htio od njega, da s krila ulazi u završnicu, donijelo mu je to još dvije-tri prilike. No, ide mu packa za sebičnost, morao je pred kraj prvog dijela dodati Perišiću, a ne pucati! Zaslužio je bukvicu Perišića i suigrača.
Ocjena
6.5
Marko LivajaNapad
Igrao do 53. minute. Počeo je dobro, sjajno podvalio loptu Kramariću na udarac, da je bio gol, pamtila bi se vrhunska asistencija. Ali, nakon toga je bio slabo primijetan, istaknuo se tek po nekoliko prekršaja u šesnaestercu. Izišao zbog ozljede.
Ocjena
5.5
Ivan PerišićNapad
Željan je uvijek zabiti na Poljudu, to je i uspio, no pogodak mu je poništen. Jedan od najboljih poteza susreta bio je njegov udarac s lijeve strane kad je pogodio gredu. Nikad nećemo saznati što bi bilo da mu je Kramarić dodao onu loptu... Ostao kratak u skoku prije velškog pogotka.
Ocjena
6
Petar MusaNapad
Igrao od 53. minute. Neće debi pamtiti po dobrome. Čim je ušao u igru imao je priliku, udarac je završio u korneru. Nakon toga - neprimjetan.
Ocjena
5.5
Mario PašalićVezni red
Igrao od 76. minute. Premalo za ocjenu
Ocjena
-
Nikola VlašićVezni red
Igrao od 76. minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Lovro MajerVezni red
Igrao od 90.minute. Premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Zlatko DalićTrener
Ono što je ostalo isto kao i dosad jest slaba reakcija na prekide. Vidjelo se dosta konfuzije u tom zadnjem napadu, kao da se nije znalo tko koga čuva i zašto. Ovo je kiks, ovako se bodovi ne smiju gubiti, iz čiste situacije došli smo u problem, morao je izbornik pronaći način da u zadnjim minutama sačuvamo loptu i ne dovedemo se do remija.
Ocjena
5.5



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti