Reuters
Reuters

VIDEO Modrićeva genijalnost zadivila Poljud

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 08:00

Hrvatski kapetan iz igre je izašao u sudačkoj nadoknadi, neposredno pred izjenačujući gol Walesa.

Svakom novom utakmicom, Luka Modrić približava se kraju svoje karijere u reprezentativnom dresu. Hrvatski virtuoz izjavio je kako će sigurno zaigrati u završnici Lige nacija, za ostatak kvalifikacija za Euro, pa i samo natjecanje koje se igra na kraju iduće sezone, još nije donio konačnu odluku. Prema tome, pred Modrićem su, možda, još samo tri utakmice u reprezentativnom dresu, nije mu predaleko niti kraj karijere te je nama običnim smrtnicima preostalo uživati u svakoj idućoj minuti hrvatskog virtuoza u 'kockastom' dresu jer doći će dan kada ga u njemu više neće biti. A da Modrić još uvijek ima mjesta u hrvatskoj reprezentaciji potvrdio je sinoć protiv Walesa, odigravši još jednu 'maestrovsku' utakmicu, u kojoj je dirigirao hrvatskim veznim redom, bio jedan od najboljih Dalićevih pojedinaca, a u 19. minuti napravio je i jednu minijaturu kojom je oduševio cijeli Poljud, ali i sve gledatelje pred malim ekranima.

Modrić je primio loptu u svojoj polovici, lucidnim driblingom se oslobodio čuvara, poslao dijagonalu do Sose, lopta je u nastavku akcije stigla natrag Modriću koji je pokušao pronaći Livaju, ali je najbolji igrač utakmice Danny Ward bio priseban. Ova akcija koju možete pogledati OVDJE, još jednom je demonstrirala genijalnost hrvatskog veznjaka.

„Ušli smo mlako i mlitavo u drugo poluvrijeme. Izgubili smo puno lopti bez nekog njihovog pritiska. Imali smo manjak koncentracije i poklanjali im te aute iz kojih su oni jedinu opasnost stvarali. Teško je kad ovako izgubiš dva vrlo važna boda. Pogotovo jer smo zaslužili pobijediti, ali to je nogomet. Morali smo riješiti utakmicu u prvom poluvremenu i imali smo dovoljno šansi da zabijemo taj još jedan gol. Oni su nam iz jednog bačenog auta zabili gol. Opet prekid, ali što je tu je. Treba sad to analizirati i okrenuti te situacije“, prokomentirao je dvoboj Modrić.

Modrić je bio jedan od najboljih hrvatskih igrača na utakmici, imao je 83 od 92 točna dodavanja (uspješnost 90 posto), od čega 10 od 13 dugih lopti. Kreirao je tri velike prilike. Imao je dva udarca, od kojih jedan, na početku dvoboja, koji je išao u okvir, tri od šest uspješnih driblinga te sedam od 14 dobivenih duela. Bio je dobar i u obrani, sedam puta vratio je loptu u hrvatski posjed, a na njemu je napravljeno i najviše faulova (četiri).

Naš novinar Tomo Ničota Modriću je dao ocjenu 6.5.

"Dobio je ovacije Poljuda pri izlasku iz igre, zaslužio ih je. Bio je užitak gledati ga u prvom dijelu susreta, kako je povezivao igru Hrvatske, svaki potez bio je smislen, kormilario je našim brodom. U nastavku je i on malo spustio nogu s gasa, ubilježio i neke pogrešne odluke. Ali, neupitan, opet je bio na visokoj razini".

Iz igre je izašao u sudačkoj nadoknadi neposredno prije nego je Wales zabio izjednačujući pogodak. Cinici su komentirali kako Hrvatska bez Modrića nije mogla izdržati ni 10 sekundi...

Sve u svemu, iduću priliku za gledanje 'Maestra Modrića' u kockastom dresu imat ćemo 28. ožujka u Bursi u kojoj se Hrvatska želi iskupiti za ispuštena dva boda na Poljudu (nr).



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti