Tim Goode/PRESS ASSOCIATION
Tim Goode/PRESS ASSOCIATION

Dalić: "Kramarić je morao dodati Perišiću. Nismo zabili drugi gol i to nam se vratilo"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 21:47

Hrvatski izbornik imao je zbog čega biti zadovoljan nakon utakmice s Walesom, ali i tužan zbog remija

Hrvatska je šokantno remizirala s Walesom na Poljudu na otvaranju kvalifikacija za Euro 2024. rezultatom 1:1. Nakon što je Kramarić krasno zabio u 28. minuti, Velšani su izjednačili u sudačkoj nadoknadi, u 93. minuti samo nekoliko trenutaka nakon što je Majer na travnjaku zamijenio Luku Modrića. Zlatko Dalić bio je realan, svjestan da je Hrvatska na šokantan način ispustila dva važna boda, ovo je kiks koji nam nije trebao.

"Izgubili smo dva boda odmah na startu, ništa, idemo dalje. Imali smo nekoliko puta te situacije s autom, bio je opasniji od kornera. Lopta je prešla na drugu stativu, nikog nije tamo bilo, baš šok za sve. Drugi gol je bio ključ svega, damo zabili... Imali smo dobru šansu na početku drugog poluvremena, onda smo imali opet pad nekih 10-ak minuta, a nekako uvijek startamo kvalifikacije malo lošijim rezultatom, to je tradicija.", rekao je Dalić i otkrio što je bilo s Livajom koji je izišao iz igre zbog ozljede.

"Livaja je pao na leđa, osjetio bol, a vidjet ćemo kako će biti sad nakon tretmana liječnika."

Opet se vratio na taj primljeni pogodak.

"Imali smo dominaciju, nismo zabili drugi gol i onda nam se ovo dogodi. Izgubili smo ta dva boda, nekad primiš, nekad zabiješ. Znali smo da su opasni iz prekida, da bacaju daleko aut i da je tu opasnost. Znali smo da je taj aut neugodan i da ga nismo znali obraniti. Imali smo tri visoka igrača na skoku. Perišić, Pašalić i Musa, nismo dobro reagirali. Svi smo krivi. To je bio njihov jedini udarac na gol."

Ipak, iako nezadovoljan nije zapao u defetizam.

"Najvažnije je koliko ćemo bodova imati na kraju i biti prvi ili drugi. Bod i gol su nas šokirali, zabrinuli, bit će promjena u Turskoj. Reagirat ćemo, iako nemamo puno vremena. Ne vrijedi plakati, idemo dalje, važno je kako će biti na kraju."

Nije se ni njemu svidjela reakcija Kramarića, kad nije dodao loptu Perišiću, negodovao je s klupe.

"Perišić je bio u dobroj situaciji, da mu je Krama dodao išao bi sam na gol. Moramo ispoštovati jedni druge, morali smo dati drugi gol, to nas je kaznilo. Moraš ispoštivati suigrača, može mu se to zamjeriti, bilo je idealno za dodati lijevo Perišiću. Nismo zabili i to nam se vratilo."

Zašto je mijenjao Modrića u zadnjoj minuti?

"Htio sam da dobije nagradu publike i da sačuvamo tu minutu, nismo uspjeli."

Opet su dvojba napadači, nismo dobili pozitivan odgovor na tu temu ni u ovoj utakmici.

"Nedostaje nam taj gol, to nam je uzelo dva boda. Moramo tražiti napadača."



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijanogometna reprezentacija WalesaWales

Ostale Vijesti