Action Images via Reuters/Lee Smith
Action Images via Reuters/Lee Smith

Guardiola nakon kiksa traži spas u Jošku: "Da, spreman je"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 08:44

Joško je rekao da dolazi učiti od najboljeg trenera, a već ga u debiju mora vratiti na pobjedničke staze

Manchester City želi obraniti svoju krunu u Premier ligi i postati prvi klub u 134 godine koji je osvojio četiri uzastopna naslova prvaka Engleske, a prva prepreka na tom putu bit će im Burnley. Unatoč tome, Guardiola je rekao da je usredotočen na izgradnju svoje momčadi u uvodnim fazama nove sezone, a ne na trenutni izazov za naslov Premier lige, no nakon poraza od Arsenala na jedanaesterce u Community Shieldu, Građani se sigurno žele vratiti pobjedama.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Pepu u tome može pomoći njegov prezimenjak Gvardiol. On nije sudjelovao u nedjeljnom porazu, ali bi mogao biti spas za Guardiolu ovog vikenda. Upitan o Gvardiolovoj dostupnosti na press konferenciji prije utakmice u četvrtak, Guardiola je jednostavno odgovorio:

"Da, spreman je."

Man City je također ohrabren viješću da se njegov kolega lijevonogi branič Ake natječe za nastup nakon što se oporavio od manje ozljede na klupskoj predsezonskoj turneji po Aziji.

"Dobro je trenirao, i on je spreman."

Burnley vodi legenda Citizensa Vincent Kompany, a Guardiola je hvalio svog protivnika uoči okršaja:

"Vinny nas dobro poznaje i napravio je nevjerojatan posao, promijenivši način na koji je Burnley igrao posljednjih nekoliko godina sa Seanom Dycheom. Uništio je Championship, od prvog dana bila je pobjeda, pobjeda, pobjeda i tako je teško u ovom natjecanju - napravio je nevjerojatan posao. Dakle, sa stilom Vinnyja, bit će to teška utakmica, pogotovo na početku. Ponekad vam treba vremena da se resetirate, ali moramo se vratiti onakvi kakvi smo bili. Pitanje je vremena. Normalno, prve utakmice su teške. Pogotovo protiv novopečenih momčadi jer nemaju što izgubiti, imaju energiju i san za dobru sezonu."

Manchester City ulazi u nastup u petak nakon što je dobio svaki od svojih posljednjih 11 susreta s Burnleyem ukupnim rezultatom 40-1, uključujući veliku pobjedu od 6-0 protiv Kompanyjeve ekipe u četvrtfinalu FA kupa u ožujku. Unatoč tome, Pep ne dozvoljava sanarenja.

"U rujnu ne razmišljate o naslovu. Ali naša razina, iz dana u dan pokušat ćemo biti bolji nego dan prije i idemo k tome. Ovdje smo pa ćemo pokušati."

Guardiola vjeruje da je repliciranje klupske povijesne trostruke kampanje 2022./23. gotovo nemoguće, dodajući:

"To je jednom u životu, rekao sam igračima da to zaborave, popeli smo se na najvišu planinu, ali sada silazimo s planine i odatle krećemo sa svima s istom namjerom. Bit će teško popeti se što je više moguće i vidjet ćemo da će naš nogomet, naše ponašanje, naš mentalitet diktirati kakva će biti sezona. Nogomet i sport, ono što smo napravili ostat će u našim srcima i mislima, ali to je nada."

"Svake sezone iznova krećemo od nule, ali naša povijest govori sama za sebe. Gotovo je nemoguće ponoviti to, svjesni smo, ali znamo koliko je bilo teško i pokušat ćemo napraviti dobar nastup protiv Burnleya, a nakon Newcastlea onda i Sheffield Uniteda i utakmicu po utakmicu."

(eg)










Tagovi

Joško GvardiolManchester CityLjetni prijelazni rok 2023Pep Guardiola

Ostale Vijesti