REUTERS/Craig Brough
REUTERS/Craig Brough

Glupost Raula Jimeneza prelomila susret, City učvrstio prvo mjesto (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 11.12.21. | 15:03

Portugalac je u razmaku od pola minute dobio dva žuta kartona.

Manchester CIty svladao je na domaćem terenu Wolverhampton s 1:0 pogotkom Raheema Sterlinga iz kaznenog udarca u 66. minuti. Wolvesi su se dobro držali sve do kraja prvog dijela kada je Raul Jimenez u razmaku od pola minute zaradio dva žuta kartona, te je ostavio svoju momčad na cjedilu.

Ovom pobjedom City je učvrstio prvo mjesto, trenutno ima četiri boda, ali i utakmicu više od Liverpoola koji u kasnijem terminu igra protiv Aston Ville.

Ponudu Germanije za ostale utakmice današnjeg programa Premier lige pronađite OVDJE.

City je od prve minute, naravno, uspostavio svoju klasičnu igru, s velikim brojem dodavanja i visokim postotkom posjeda lopte. Prvu priliku imao je Bernardo Silva, a iznimno raspoložen bio je desni bek Joao Cancelo koji je u uvodu dvoboja 'zakuhao' tri neugodne prilike pred golom Jose Saa. Vukovi su, ipak, odolijevali napadima Građana, odigrali su jako ozbiljno poluvrijeme, a momčad Pepa Guardiole postajala je sve nervoznija što se prvi dio približavao kraju.

U 40. Ruben Dias zaradio je žuti karton nakon što je zaustavio brzom Adamu Traorea, a tri minute kasnije španjolski napadač izborio je novi žuti karton za domaćine, nakon prekršaja Rodrija. Situacija za Wiolverhamton bila je sjajna, a onda se 'ukazao' Raul Jimenez.

U prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela zaradio je žuti karton nakon prekršaja, a onda je blokirajući izvađanje slobodnog udarca zaradio drugi žuti karton. U pola minutu Wolverhamton je ostao bez igrača.

Video Jimenezove 'gluposti' možete pogledati OVDJE.

U igri s igračem više Manchester City jednostavno nije mogao ne zabiti. Od prve minute drugog dijela krenula je opsada Wolverhamptonovog gola, Conor Coady u 56. skinuo je loptu s crte (VIDEO), a manje od 10 minuta kasnije City je poveo. Centaršut Bernarda Silve rukom je zaustavio Joao Moutinho, dvojbe nije bilo. Raheem Sterling namjesto je loptu na bijelu točku i sigurno pogodio za, na kraju se ispostavilo, jedini pogodak na utakmici.

Pogodak Cityja pogledajte OVDJE.

To je ujedno bio 100. pogodak Sterlinga u Premier ligi.

Do kraja utakmice bilo je samo pitanje s koliko će razlike Manchester City pobijediti. Odmah nakon gola bilježi se nevjerojatni promašaj Jacka Grealisha s par metara (VIDEO), prijetili su još Silva, Gabriel Jesus, Phil Foden, no Građani do kraja nisu uspjeli još jednom slomiti goste. Wolvesi su se povukli su svoju polovicu, u nastavku praktički nisu prošli centar. Da nije bilo gluposti Jimeneza iz sudačke nadoknade prvog dijela, možda bi i stigli do pozitivnog rezultata...

U idućem kolu Manchester City dočekuje Leeds, a Wolvesi gostuju kod Brightona. Bez Jimeneza u sastavu....

Premier liga, 16. kolo:

Manchester City - Wolverhamton 1:0

Arsenal - Southampton, 16h

Chelsea - Leeds, 16h

Liverpool - Aston Villa, 16h

Norwich - Manchester United, 18:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Manchester CityWolverhampton

Ostale Vijesti