Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Germanijak.hr postava 2. kola: Biukova majstorija potez kola, čak trojica Lokosa u momčadi (GRAFIKA/VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | čet. 15.09.22. | 13:30

Nakon odigranog odgođenog Jadranskog derbija između Hajduka i Rijeke na Poljudu donosimo potpunu naj-momčad 2. kola HNL-a

Jadranskim derbijem na Poljudu kompletirano je drugo kolo HNL-a. Utakmica se prvotno trebala igrati 24. srpnja, ali je zbgog obveza u Europi Rijeka zatražila odgodu koju je HNS odobrio. Puno toga se dogodilo otkako se utakmica trebala odigrati i kad se zaista odigrala te bi malo tko očekivao da će u ovaj ogled Rijeka ući kao posljednja momčad prvenstva. No, momčad s Kvarnera upala je u velike probleme, svjetlo na kraju tunela zasad se ne nazire, a poraz od 2:0 na Poljudu za njih spada u sferu očekivanih.

Kolo su otvorili Istra 1961 i Varaždin na Aldo Drosini. Gosti su na kraju slavili nakon preokreta i stigli do prvih povratničkih bodova u HNL-u, a Istra 1961 je novu sezonu otvorila s dva domaća poraza. Sva tri pogotka vidjeli smo u posljednjih 20 minuta utakmice, iako je Varaždin dominirao od prvog sučevog zvižduka. Luka Marin doveo je Puljane u vodstvo iz praktički prvog udarca Istre na utakmici, a onda se ukazao Fran Brodić, zabio je za izjednačenje, a šest minuta kasnije Igor Postonjski iskoristio je (diskutabilan) kazneni udarac kojeg je izborio Ivan Posavec i donio Varaždinu zasluženu pobjedu na otvaranju kola.

Varaždinski kapetan Igor Postonjski pronašao je svoje mjesto u našoj postavi kola.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Subotnji program otvoren je utakmicom između Gorice i Šibenika u 'neljudsko-vrućim' uvjetima na 36 stupnjeva u Velikoj Gorici. Ako smo u prethodnoj utakmici sve golove vidjeli u posljednjih 20 minuta, tako smo u ovoj sve prave prilike vidjeli u posljednjoj dionici utakmice. Što je i razumljivo, jer su tek tada temperature malo pale. Na kraju nismo vidjeli golove, a u našoj postavi kola pronašao se po jedan igrač sa svake strane. Japanac Haruki Arai igrao je na poziciji desnog wing-backa i na taj način uskočio u našu postavu na poziciji desnog beka, a na stoperskoj je poziciji svoje mjesto zaslužio Aleksandar Jovičić koji je zaustavio sve nalete šibenskih napadača.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Subotnji program zaključen je uvjerljivom pobjedom zagrebačkog Dinama na gostovanju kod Slaven Belupa na Kušek Apašu. Farmaceuti su poveli već u drugoj minuti utakmice, Josip Mišić je skrivio kazneni udarac, Dominik Livaković obranio je udarac Marka Marine, no veznjak domaćina iz odbijanca pogađa za vodstvo svoje momčadi. Do kraja utakmice gledali smo samo jednu momčad na terenu. Martin Baturina odmah je izjednačio, igrač utakmice Mislav Oršić prvo je realizirao Luke Menala za 2:1 vodstvo gostiju, a onda asistirao Josipu Drmiću za njegov treći pogodak u plavom dresu i 3:1 vodstvo Dinama, a tek je bila 19. minuta. Gol za 4:1 zabio je Josip Mišić nakon ubačaja Oršića iz kornera, a konačni rezultat postavio je Dario Špikić sjajnim udarcem s distance. Dinamo je slavio s 5:1, a mogao je s još puno većom razlikom...

U napoj postavi kola završila su tri Dinamovca, Mislav Oršić, Martin Baturina i Stefan Ristovski koji odigrao na svojoj 'neprirodnoj' poziciji stopera.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Jedina utakmica odigrana te nedjelje 24. srpnja bila je ona između Lokomotive i Osijeka. Gosti su rano poveli u Kranjčevićevoj golom Laszla Kleinheislera, no Lokosi su bili puno bolja momčad na terenu, nizali su šanse, ali je Ivica Ivušić bio nesavladiv. Sve do 70. minute i ulaska mladog Blaža Boškovića koji je u svojih 20 debitantskih minuta u HNL-u zabio dva gola i svojoj momčadi donio prvu pobjedu sezone. Osim nezaobilaznog Boškovića, u momčadi kola pronašli su se asistent kod prvog gola Enis Cokaj i lijevi bek domaćina Ivan Milićević.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE.

Za kraj, u odgođenoj utakmici Jadranskog debrija Rijeka je na Poljudu dugo odoljevala svim silnim napadima Hajduka, ali su na kraju domaćini potpuno zasluženo stigli do nove pobjede. Biuk je prvo fenomenalnim potezima izbacio dvojicu svojih čuvara pa majstorski 'iz koljena' zabio pored nemoćnog Labrovića u 66. minuti, da bi onda 10 minuta kasnije konačan rezultat postavio Nikola Kalinić nakon sjajne asistencije Livaje.

Ovom pobjedom Hajduk je sa 16 osvojenih bodova stigao do 2. mjesta, s tim da oni imaju još jednu utakmicu manje (protiv Gorice) koja se trebala odigrati u 4. kolu HNL-a.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE

POTEZ KOLA - Stipe Biuk

Iako je Hajduk od prve do posljednje minute bio bolja momčad, dugo je trebalo Splićanima da otključaju prilaze do gola Nediljka Labrovića. Ključan trenutak utakmice dogodio se u 66. minuti kad je Stipe Biuk primio loptu na svojoj polovici, u sebi svojstvenom stilu sjurio se po lijevoj strani prema golu Rijeke, nanizao nekoliko igrača i onda fenomenalnim i odmjerenim udarcem iskosa matirao Labrovića.

Pokazao je Biuk svoju kvalitetu, svu raskoš talenta kojeg posjeduje, pogodak je to koji sigurno dodatno 'diže' cijenu dragulju Bijelih. Galešić je naoko bio blizu, u bloku, ali Biuk je znao gdje mora ići njegov udarac, nije 'zažmirio i opalio', već je gađao i pogodio. Fenomenalno!

Pogodak Stipe Biuka pogledajte OVDJE (4:50)

GERMANIJAK.HR POSTAVA KOLA (4-4-2)

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 1:2

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 0:0

Slaven Belupo – Dinamo 1:5

Nedjelja, 24. srpnja

Lokomotiva – Osijek 2:1

Srijeda, 14. rujna, zaostala utakmica

Hajduk - Rijeka 2:0

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+

(R.I.)


Tagovi

Germanijak postava kolaDinamo ZagrebGNK DinamoHajdukNK OsijekOsijekHNK RijekaRijekaNK LokomotivaLokomotiva ZagrebHNK GoricaIstra 1961NK ŠibenikSlaven BelupoNK VaraždinVaraždinHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti