Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Bek iz Barcelone debitirao u remiju Gorice i Šibenika, VAR rastužio domaćine

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 23.07.22. | 21:00

Nogometaši Gorice i Šibenika odigrali su utakmicu bez golova po velikoj vrućini na gradskom stadionu u Velikoj Gorici

Čak 36 stupnjeva bio je preveliki izazov za Goričane. Tek su rijetki odlučili provesti subotnje predvečerje na gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Njih sveukupno 500-injak je najslabija posjeta u ovoj sezoni HNL-a, a takvom su i nogometu mogli svjedočiti u većem dijelu dvoboja Gorice i Šibenika koji je završio bez golova.

Ljetna žega uzela je svoj danak pa nas lišila utakmice s tempom i nekim zanimljivostima. U prvom dijelu svjedočili smo tek nekoliko bezopasnih pokušaja s obje strane, dva izlaska zbog ozljeda i jednim žutim kartonom. Premalo. Golubickas je prvi zaprijetio u petoj minuti, da bi mu se Fruk pridružio nešto kasnije. Oba pokušaja bila su van okvira kao i onaj Čanadijev prema vratima Banića.

Nakon pola sata igre Keita je zbog ozljede morao napustiti travnjak a desetak minuta kasnije to isto je učinio i Čanadi na drugoj strani. Posljednje uzbuđenje prije odlaska na odmor kreirao je Deni Jurić čiji je opasan udarac otišao pored Rogićeve vratnice. Zanimljivo, podršku Šibeniku pružila je i skupina od 15-ak Funcuta kojima su domaćini izašli u susret pa ih smjestili na centralnu tribinu gdje je bilo nešto hlada. Međutim, to nije bilo dovoljno da deru glasnice. Par puta su se oglasili u pokušaju galvanizacije svojih igrača, ali i oni su brzo odustali…

I nastavak je ponudio sličnu sliku. Izjednačeni posjed lopte, igra između dva kaznena prostora i poneki ubačaji koje su obje obrane bez problema rješavale. Vrijedi spomenuti pokušaje Fruka i Mitrovića, odnosno Vidovića čiji je udarac završio u rukama Banića.

I onda je krenulo s uzbuđenjima. Prvo je na travnjak stupio bivši igrač Barcelone. Moussa Wague zamijenio je Raspopovića te tako službeno počeo svoju avanturu u dresu Gorice. Podsjetimo, desni bek Barcelone prije tri dana i službeno je postao vlasništvo kluba iz Velike Gorice.

Najbolja prilika da se makne "nula" na semaforu bila je u 79. minuti kada je Arai napravio nered na desnoj strani i pogodio gredu Gorice. S druge strane odgovorio je Vojtko udarcem s gotovo dvadeset metara koji Lovrić zaustavlja uz pomoć stative. I onda je Gorica povela. Barem smo tako mislili kada je Moussa Wague pronašao Kalika, koji je zaobišao vratara Rogića te poslao loptu u mrežu. Međutim, konzultacija s VAR sobom u kojoj je ove subote pravdu dijelio Dario Bel, donijela je odluku o poništenju gola zbog zaleđa. Do kraja dvoboja rezultat se nije mijenjao ponajprije zahvaljujući sjajnoj intervenciji Rogića, koji je u posljednjim trenucima dvoboja skinuo udarac Vojtka. Na kraju i jedan sporan detalj, odnosno povlačenje i rušenje Dolčeka u prilično izglednoj situaciji u kojoj je mogao pobjeći pred vrata domaćina, a kojeg sudac Čulina nije vidio.

U sljedećem kolu Gorica gostuje kod Rijeke na Rujevici, dok će Šibenik na svom stadionu dočekati Lokomotivu.

Gorica - Šibenik 0:0

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja: 500.

Sudac: Ante Čulina (Zagreb); pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo), Anto Marić (Zagreb) i Goran Pečarić (Zagreb), VAR: Dario Bel (Osijek). AVAR: Kruno Šarić (Županja)

Žuti kartoni: Kalik, Mitrović (Gorica), Mina (Šibenik).

Gorica (4-2-3-1):

Banić - Raspopović (od 77. Wague), Jovičić, Krizmanić, Keita (od 33. Vojtko) - Pršir, Kalik (od 90. Da Cruz) - Fruk, Golubickas (od 46. Skrbin), Mitrović - Jurić

Šibenik (4-2-3-1):

Rogić - Perić, Mesa, Matić, Mina - Salomon, Skorup (od 46. Vidović) - Čanadi (od 43. Kreković), Ćurić (od 88. Rak), Arai (od 88. Marasović) - Čop (od 63. Dolček)

HNL, 2. kolo

Petak, 22. srpnja

Istra 1961 – Varaždin 1:2

Subota, 23. srpnja

Gorica – Šibenik 0:0

Slaven Belupo - Dinamo u tijeku

Nedjelja, 24. srpnja

Hajduk – Rijeka odgođeno

Lokomotiva – Osijek 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igrajte odgovorno 18+


Tagovi

NK ŠibenikHNK GoricaHNLPaulinus GolubickasToni FrukMarcel ČanadiIvan BanićDeni JurićMomčilo RaspopovićAnthony KalikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti