Sasa Miljevic/PIXSELL
Sasa Miljevic/PIXSELL

Germanijak.hr postava 12. kola: Osijek i Gorica dali čak osmoricu igrača, šok na Poljudu potez kola

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 17:00

U 12. kolu vidjeli smo tri iznenađenja - poraze Dinama i Hajduka, te remi Rijeke kod Istre

Čak osam od 11 igrača Germanijakove postave kola za 12. kolo dolazi iz dva kluba koja su napravila velika iznenađenja. Gorica je, prvi put u povijesti, nakon preokreta svladala Dinamo na domaćem terenu s 2-1, a dan kasnije Osijek je na Poljudu svladao Hajduk, koji je mogao skočiti na prvo mjesto s 2-0. U redove iznenađenja možemo uvrstiti i remi Istre 1961 protiv lidera Rijeke, ali i 'nulu' Rudeša protiv raspucanog Slaven Belupa.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U 12. kolu Dinamo i Hajduk propustili su skočiti na vrh ljestvice, Rijeka se na istome propustila dodatno odvojiti od konkurencije, Varaždin i Lokomotiva svojom 'nulom' propustili su se priključiti vrhu, a Rudeš se, zbog remija Puljana, propustio približiti Istri 1961 na začelju ljestvice.

Rezime tih rezultata jest takav da je razmak od prve Rijeke do osmog Slaven Belupa 'samo' 10 bodova, a između prve Rijeke i petog Osijeka samo pet.

Zoran Zekić nije mogao poželjeti bolji debi na klupi Bijelo-plavih. S 2-0 slomio je Hajduk na Poljudu, a za sjajnu obrambeno-napadačku partiju Slavonaca najzaslužniji su bili Petar Brlek, strijelac prvog pogotka Osijeka, Ramon Mierez, koji je sjajno asistirao Brleku za 1-0 te Nail Omerović koji je 'uz pomoć' Ivana Lučića, kojem je pripisan autogol, zabio za konačnih 2-0. Iz redova Osijeka u postavu kola uvršten je i drugi 'wing back' Šime Gržan te stoper Andre Duarte koji je neutralizirao sve pokušaje Hajdukovih napadača.

Gorica je upisala prvu, povijesnu pobjedu nad Dinamom i to ponajviše na krilima dva napadačka 'jokera s klupe' Nikole Vujnovića i Ante Mateja Jurića koji su u igru ušli u 68. pet minuta nakon pogotka Arijana Ademija. Dvije minute nakon ulaska Vujnović je sjajno zakucao loptu u mrežu na dodavanje Jurića, a u 92. minuti 20-godišnji napadač stigao iz Segeste, koji je nedavno u sudačkoj nadoknadi srušio Hajduk, poentira za novu veliku pobjedu svoje momčadi. Iako su Vujnović, Jurić i Mierez klasični centralni napadaču, gorički dvojac smo za potrebe ove postave stavili na lijevu i desnu stranu napada budući da su igrali zajedno u paru, a Mierez je na Poljudu bio centralna špica.

U postavu kola ušao je i sjajni Krešimir Krizmanić koji je odigrao odličnu defenzivnu dionicu, a bio je jako dobar i u izvođenju lopte iz svoje trećine terena.

Uz Krizmanića i Duartea, stoperski trojac čini Varaždinov Ivan Nekić koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na utakmici protiv Lokomotive, a u veznu liniju ušao je Istrin Frano Mlinar koji je zabio za 1-1 protiv Rijeke nakon lijepe akcije domaće momčadi. Za kraj golman. Iako je Ivan Banić na vratima Gorice bio odličan, a čak pet vratara upisalo je 'clean sheet', odlučili smo se za Rudešvog Mateja Markovića koji je obranio pet udaraca igračima Slaven Belupa i bio je najbolji igrač utakmice u kojoj je Rudeš stigao do drugog gola.

POTEZ KOLA - gol Osijeka za 1-0

Na samom otvaranju drugog dijela, u 15 sekundi, Osijek je odigrao sjajnu akciju u kojoj je sudjelovalo četiri igrača, a akciju je završio Petar Brlek koji je ispratio cijelu akciju i iskoristio pronicljivo dodavanje Ramona Miereza. Gol koji je bio izuzetno bitan, a i vrlo atraktivan.

Germanijak.hr postava 12. kola:



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLGermanijak postava kolaOsijekHNK Gorica

Ostale Vijesti