Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Hajduk pregovara s Vrsaljkom!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 20.12.21. | 12:25

Navodno su debelo odmakli u pregovorima, a poznat je i model po kojem bi ga doveli na Poljud!

Spektakularna vijest svega dan nakon posljednje utakmice jesenskog dijela prvenstva dolazi nam iz Splita. Naime, kako EKSKLUZIVNO doznaje portal Germanijak, Hajduk je u ozbiljnim pregovorima sa Šimom Vrsaljkom!

O srebrnom Vatrenom ne treba trošiti riječi, o njegovoj se karijeri, baš kao i igračkim kvalitetama, sve se zna. Uostalom, nije potrebno isticati koliko je Šime veliki igrač kad uzmemo u obzir da je u karijeri branio boje klubova kao što su Atletico i Inter.

Vrsaljko je vrhunac svoje karijere dosegao baš onda kad je bilo najpotrebnije – na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Zlatko Dalić je u njega imao ogromno povjerenje, a Vrsaljko je redovno isporučivao na visokoj razini. Vrsaljko je neopjevani heroj tog SP-a, a pamtimo njegove asistencije protiv Danske kad je Mandžukić zabio za poravnanje u četvrtoj minuti susreta, baš kao i onu protiv Engleza na koju je fenomenalno reagirao Perišić.

Šime Vrsaljko je iz Nadina, manjeg sela nedaleko Zadra. Kao izbjeglica je rođen u Rijeci, a prve nogometne korake napravio je Zadru. S 14 godina prelazi u Dinamo, a član Plavih bio je sve do 2013. godine kad za nešto manje od pet milijuna eura prelazi u Genou. Godinu dana kasnije prešao je u Sassuolo za 5.5 milijuna eura, da bi onda u ljeto 2016. godine ostvario transfer karijere kad za njegov usluge El Cholo Simeone izdvaja 14 milijuna eura. Posljednjih godina Vrsaljko se borio s brojnim ozljedama, ali je ove sezone ponovno ušao u rotaciju Atletica koji se nakon polovice prvenstva nalazi na šestom mjestu La Lige. Vrsaljko je ove sezone upisao po jedan pogodak i asistenciju u La Ligi, a nastupio je i u tri ogleda u Ligi prvaka.

Naravno, vijest da je Hajduk veoma blizu dovođenja najboljeg hrvatskog desnog beka zasad je neslužbena. Ovu informaciju potvrditi mogu samo predsjednik Jakobušić ili sportski direktor Nikoličius, ali njihov 'modus operandi' je da ništa po pitanju transfera ne komentiraju sve dok cijeli posao nije zgotovljen. Tako rade otkako su preuzeli čelne funkcije u klubu pa stoga nije realno za očekivati da će se sada nešto po tom pitanju promijeniti.

Jaka veza u mogućem dolasku 29-godišnjeg desnog beka u Hajduk je i njegov veliki prijatelj i bivši reprezentativni kolega Danijel Subašić, a mogućem dolasku Vrsaljka na Poljud pričalo se još ljetos, s tim da je tad sam Šime dao drugo viđenje tih natpisa. Vrsaljko dolaskom u Hajduk želi doći do kontinuiteta igara kojeg trenutno u Atleticu nema te si na taj način želi osigurati kartu za Katar dogodine.

Ono što dodatno doznajemo je da Hajduk planira Vrsaljka prvo dovesti na polugodišnju posudbu, a nakon toga je moguće i da ga trajno zadrže u klubu budući da hrvatskom reprezentativcu ugovorna obveza s Atleticom ističe u ljeto 2022. godine.

Vrsaljko je u mlađim kategorijama bio član Hajduka, a društvenim mrežama je neko vrijeme cirkulirala i njegova fotografija u 'bilom' dresu. Uoči početka ove sezone, iz redova kluba su pregovarali s čak osam desnih bekova prije nego li su došli do Gerga Lovrencsicsa. Iako je Mađar ostavio dobar dojam u Splitu, on je trenutno jedini desni bek kojeg trener Valdas Dambrauskas ima na raspolaganju.

Nema dvojbe da bi dolazak Šime Vrsaljka, koji će za manje od mjesec dana proslaviti svoj 30. rođendan, bio jedan od najvećih ulaznih transfera u novijoj povijesti Hajduka.

Kampanja 'Livaja ostani' je na kraju urodila plodom, navijači na društvenim mrežama sad najviše zazivaju Ivana Perišića porukom 'Ivane, vrime je', a nakon ovih vijesti koje EKSKLUZIVNO donosi Germanijak, ne bi bilo nimalo iznenađujuće da uskoro krenemo čitati 'Šime, vrati se'.


Tagovi

Šime VrsaljkoHajdukAtletico MadridGermanijak transferinogometni transferitransfertransferiposudba

Ostale Vijesti