Germania Grafika
Germania Grafika

Hrvati igraju za ugovore: Najboljih 11 koji na kraju sezone postaju slobodni igrači (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 21.09.21. | 00:00

Šestorica srebrnih Vatrenih, Nikola Kalinić, trojica ponajboljih igrača Rijeke, bivšo kapetan Hajduka, Nikola Kalinić, Karlo Letica, Fran Tudor, Alen Halilović..

Iako je ljetni prijelazni rok završio prije 20 dana, mnogi igrači ostali su 'kratkih rukava'. Neki su se nadali transferu ovog ljeta, neke su klubovi htjeli prodati pa u tome nisu uspjeli, neki su bili spremni napraviti korak dalje u karijeri. Naravno, nije se svima sve završilo onako kako su to planirali.

Među njima, naravno, ima i podosta Hrvata. Prije svih, onaj koji je najviše čekao unosan inozemni transfer bio je Dominik Livaković, jedinica hrvatske nogometne reprezentacije i Dinama koji je u konačnici ipak ostao u Maksimiru. Iako se spominjao interes Uniteda za Brozovića, nekoliko premierligaša za Vidu i ĆaletuCara, turskih klubova za Šimu Vrsaljka, Domagoja Pavičića i Roberta Murića, svi oni su u konačnici ostali u klubovima čiji su članovi bili i sezonu ranije.

No, to će se gotovo pa sigurno kod velike većine promijeniti u nešto manje od godinu dana. Doduše, dvojica 'najskupljih', Marcelo Brozović i Andrej Kramarić, u ovom su trenutku ujedno i najbliži ostanku, dok je nad sudbinom Luke Modrića veliki upitnik. Hoće li ostati u Realu, hoće li se vratiti u Englesku, hoće li put SAD-a, Kine ili Emirata, hoće li doći odigrati posljednju sezonu u karijeri u dresu Dinama… Puno pitanja, a odgovora nigdje.

Sigurni smo da će klub napustiti Ivan Perišić. U Interu mu ne misle produljiti ugovor, a sve to je bilo dovoljno da navijači Hajduka već sad polako pripremaju kampanju kao što je to bilo u slučaju Marka Livaje i njegovog ostanka.

Također je potpuno jasno da će Šime Vrsaljko napustiti Atletico Madrid. Ovog ljeta ga se povezivalo s nekim turskim klubovima, ali do transfera (ili posudbe) na kraju nije došlo.

Treći vratar Vatrenih, Simon Sluga, ušao je u posljednju godinu ugovora s Lutonom. Njegov početak bio je težak, ali se kasnije prometnuo u ponajboljeg igrača momčadi. Luton je treću sezonu zaredom član Championshipa, a Sluga je jedan od najkonzistentnijih igrača momčadi.

Slična priča vrijedi i za Alena Halilovića, s tim da je on ovog ljeta promijenio sredinu. Lani je igrao za Birmingham, od ove je sezone član Readinga, a bivši hrvatski reprezentativac bi uskoro mogao ponovno promijeniti sredinu budući da je njegov početak u Readingu i više nego dobar te bi, u slučaju da nastavi ovako kvalitetno igrati, mogao na sebe navući interes nekih 'većih' klubova…

Što se tiče HNL-a, tu prednjače nogometaši Rijeke. I to trojica ponajboljih – Robert Murić, Domagoj Pavičić i Nino Galović. Murić je navodno bio blizu transfera u UAE, Pavičić je svojevremeno odbio transfer u Tursku, Galović bi također lako mogao pronaći novog poslodavca nakon jako dobre prošle sezone… Kad tome još nadodate Ivana Tomečaka, Andreja Prskala i dvojicu stranaca, Darka Velkovskog i Joaa Escovala, jasno je zašto na Rujevici nisu više svi tako raspoloženi kao prethodnih sezona. Usprkos standardno izvrsnim rezultatima.

Stipe Perica je potpisao jednogodišnji ugovor s Maccabijem, a ako nastavi igrati kao dosad, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se opet vrati u Ligu petice. Tu je i Danijel Miškić, standardni veznjak Urala koji jako dobro igra u Rusiji, zatim bivši kapetan Hajduka Zoran Nižić, 'preporođeni' Fran Tudor, zatim 'dužnici' Lorenco Šimić, Karlo Letica

Što se tiče HNL-ovaca, ugovori ističu dvojici standardni Farmaceuta, Bruni Godi i njegovom imenjaku Bogojeviću. Fran Brodić, koji je protiv Osijeka zabio svoj prvijenac u 1. HNL otkako je stigao u Goricu, također je na jednogodišnjem ugovoru, a svakako treba spomenuti i Martina Leovca, Karla Bilića i Antonia Ivančića.

Zanimljivo, ima i drugoligaških igrača koji imaju svoju tržišnu vrijednost, a da će od 1. siječnja moći slobodno pregovarati s drugim klubovima, a to su Stolnik, Senić, Postonjski i Grgec (Varaždin), Mijić (Sesvete) i Kuprešak (Osijek II).

Od ostalih HNL-ovaca svakako treba spomenuti i dva ponajbolja igrača Hrvatskog dragovoljca, Benedika Mioča i Andreja Lukića, kapetana Slaven Belupa Gorana Parackog, beka Istre 1961 Luku Hujbera te donedavnu jedinicu Osijeka, Marka Malenicu.

Ne bi bilo realno za očekivati da nijedan od navedenih igrača neće dogovoriti nastavak suradnje sa svojim trenutnim poslodavcem, ali u svakom slučaju će sljedeće ljeto biti i više nego zanimljivo…

PRVA POSTAVA


DRUGA POSTAVA



Tagovi

Luka ModrićMarcelo BrozovićAndrej KramarićSimon SlugaMarko MalenicaKarlo LeticaZoran NižićDomagoj VidaŠime VrsaljkoIvan PerišićAlen HalilovićRobert MurićDomagoj PavičićNino GalovićStipe PericaIvan TomečakBenedik MiočAndrej LukićGoran ParackiMarin LeovacBruno GodaBruno BogojevićLorenco ŠimićFran TudorLuka HujberDanijel MiškićLjetni prijelazni roknogometni transferitransfertransferi

Ostale Vijesti