PABLO MORANO/Action Images
PABLO MORANO/Action Images

Vratija se Šime! Vrsaljkov prvi gol u Primeri, Atletico remizirao (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 17:48

Neočekivani nastup i gol.

Atletico Madrid je na gostovanju u Valenciji remizirao rezultatom 3:3. Među današnje strijelce upisao se i naš Šime Vrsaljko, a u završnici smo svjedočili pravom trileru kada je Valencia u sudačkoj nadoknadi nadoknadila dva gola zaostatka. Momčad Diega Simeonea nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu sada za gradskim rivalom Realom zaostaje četiri boda i zauzima četvrtu poziciju, dok se Valencia nakon ovog susreta zatekla točno na sredini tablice.

Diego Simeone na teren je izveo očekivani sastav sa trojicom u zadnjoj liniji. Yannick Carrasco i Kieran Trippier bili su wing-backovi, a Rodrigo de Paul je u sredini terena dobio priliku protiv svog bivšeg kluba. Angel Correa dobio je prednost ispred Joao Felixa.

Početak utakmice donio je El Cholu razlog za zabrinutost, već u osmoj minuti morao je vaditi Trippiera zbog ozljede, a u igru ubaciti Šimu Vrsaljka.

Naš reprezentativac dobro se snašao i gostujuća momčad je tokom prvog dijela imala jasnu terensku inicijativu. Valencia je u prvih 45 minuta samo jednom uspjela uputiti udarac u okvir vrata Jana Oblaka.

Gosti iz prijestolnice dolaze u vodstvo u 35. minuti, Correa je dodao loptu Suarezu, a El Pistolero je prešao braniča i mirno poentuirao – 0:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

34-godišnjem Urugvajcu ovo je već osmi ovosezonski gol i izgleda da će kao i prošle sezone u kojoj su se okitili naslovom španjolskog prvaka ponovno biti najveća napadačka uzdanica ove momčadi.

Na odmor se odlazi s minimalnom prednošću Atletica i dojmom o napadačkoj nemoći domaće momčadi, koja početkom drugog dijela ipak dolazi do izjednačenja. Valencia je uspjela podići tempo vlastite igre i nešto uspješnije čuvati loptu u nogama, a to im se isplatilo u 55. minuti kada je crnogorski branič Stefan Savić oštri ubačaj Goncala Guedesa poslao u vlastitu mrežu – 1:1. Autogol pogledajte OVDJE.

Nekoliko minuta kasnije, Atletico u dva uzastopna napada baca domaću publiku u očaj.

Najprije je Antoine Griezmann u 58. minuti podsjetio na najbolje dane svoje karijere. Oduzeo je loptu na centru, sjurio se prema vratima i sa dvadesetak fantastično pogodio uz samu stativu – 1:2. Pogodak pogledajte OVDJE.

Dvije minute kasnije – prvi ligaški pogodak Šime Vrsaljka u dresu Atletica. Zadranin se najbolje snašao u gužvi nakon ubačaja iz prekida i iz velike blizine ugurao loptu u mrežu - 1:3. Pogodak pogledajte OVDJE. Sudac se s VAR-om konzultirao oko mogućeg faula u napadu, ali je zaključio da je sve čisto i priznao podebljanje vodstva gostiju.

Vrsaljku je ovo treći gol za Atletico Madrid čiji je član od 2016. godine, a prva dva zabio je u Kupu. Svoj posljednji ligaški gol Šime je zabio daleke 2010. godine u pobjedi Dinama protiv vinkovačke Cibalije.

Ipak, El Cholo do kraja susreta nije imao razloga za slavlje, nakon trećeg pogotka Atletico se povlači, a potpunu terensku inicijativu po prvi put stiču domaćini. U 92. minuti rezultat je i dalje bio na strani Atletica, ali Valnciju iz nokdauna diže 21-godišnji posuđeni napadač Getafea Hugo Duro koji je u igru ušao u 85. minuti. Najprije je u drugoj minuti nadoknade sjajno finiširao jednu kontru kada je pravovremeno utrčao na ubačaj Josea Gaye, a za konačnih 3:3 poentirao je u 96. minuti udarcem glavom nakon skraćenog kornera.

U idućem kolu Atletico na Wandi Metropolitano dočekuje Osasunu, a Valencia će u goste zahuktalom Sociedadu.

REZULTATI 13. KOLA LA LIGE:

Petak

Ath. Bilbao – Cadiz 0:1

Subota

Espanyol – Granada 2:0

Celta Vigo – Barcelona 3:3

Alaves – Levante 2:1

Real Madrid – Rayo Vallecano 2:1

Nedjelja

Villarreal – Getafe 1:0

Valencia – Atl. Madrid 3:3

Mallorca – Elche (18:30)

Osasuna – Real Sociedad (18:30)

Betis – Sevilla (21:00)


 


Tagovi

PrimeraAtletico MadridValenciaŠime Vrsaljko

Ostale Vijesti