Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Germanijak doznaje: Wolfsburg želi hrvatskog golmana, ali i Dinamo je ušao u kombinaciju

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 31.03.23. | 14:25

Dobro poznati Zeleni ne bi imao ništa proitv Bundeslige, ali znamo i da prema Zagrepčanima gaji posebne simpatije

Probuđeni Wolfsburg našao je svoju novu metu na nogometnom tržištu. Ovoga puta se opet radi o jednom hrvatskom imenu, Oliveru Zeleniki. Iskusni domaći vratar dobio je službenu ponudu bundesligaša, doznajemo. Ondje bi trebao biti drugi golman, kako je ponuđeno Zelenikinoj agenciji ProfiProfil iz Dortmunda, dok bi Belgijac Koen Casteels ostao i dalje prva opcija njemačkih Vukova, a Pavao Pervan bi bio na izlaznoj transfer listi ili pomaknut na poziciju trećeg golmana.

A Wolfsburg vodi upravo nekadašnji hrvatski izbornik - Niko Kovač - koji je Zeleniku vodio i na Svjetsko prvenstvo 2014. godine i prema njemu i dalje, čini se, gaji simpatije. Zelenika je sa svojih 29 godina stekao sasvim dovoljno iskustva za takav zadatak, a inozemni transfer mu sigurno ne bi smetao. Ovoga puta bi Hrvatsku napustio puno zreliji, za razliku od odlaska u Poljsku dok su mu bile tek 22 godine. Otišao bi sigurno s realnim očekivanjima, no... Hoće li na kraju uopće napustiti HNL?

Naime, ni Dinamo ne miruje po pitanju novih golmanskih imena, konkretno, baš popularnog Zelenog. Kako doznajemo, o njemu su se iz Maksimira raspitivali kod njegovog agenta, a osim toga i kod trenera golmana kojemu je Dinamova struka rekla kako im je on jako zanimljiva opcija. Sve se to dogodilo unazad nekoliko mjeseci, a sve su intenzivniji i frenkventniji pozivi na relaciji Zagreb - Varaždin. Ne treba to pretjerano ni čuditi, Plavi su još otkako je Zelenika čuvao mrežu Dinama ostali s njim u dobrim odnosima. Ranije nam je sam Zelenika razgaljeno rekao da su ga kontaktirali i kada se nedavno ozlijedio u jednoj prijateljskoj utakmici, a osim toga ni u velikom intervjuu koji je dao za naš portal nije krio svoju želju da se jednoga dana vrati u Maksimir (Intervju pročitajte OVDJE).

A kako se Zelenika uklapa u Dinamovu sliku?

Dok je Danijel Zagorac produžio ugovor s Modrima, Ivan Nevistić i dalje čeka svoju pravu priliku u prvoj momčadi. Mogla bi mu se osmijehnuti bude li se realizirala priča oko odlaska Dominika Livakovića. Iako su turski mediji spominjali dolazak u Galatasaray za odštetu od 10 milijuna eura, iz Maksimira ništa nisu htjeli ni demantirati niti potvrditi, no izgledno je kako će ljetni transfer rok biti najkasnija točka kada će se hrvatska reprezentativna 'jedinica' okušati u novim izazovima.

To bi bio trenutak u kojemu u priču ulazi Zelenika. Osim što on sigurno nema ništa povratka u Maksimir i vjerojatno bi ga prihvatio prije nego li bilo kakvu ponudu Bundeslige, Zeleniki ne bi smetalo biti drugi golman, odnosno, podrška Nevistiću o kojemu je ranije imao samo lijepe riječi. Dapače, sa svojim iskustvom i s 29 godina te poznavanjem rada i funkcioniranja Dinama, Zelenika se čini kao 'win-win' rješenje i u obliku podrške đakovačkom golmanu i u vidu toga da stane među vratnice kada 'zagusti'.

U svakom slučaju, iznimno zanimljiv rebus nogometnog tržišta već početkom proljeća.




Tagovi

Oliver ZelenikaGNK DinamoWolfsburgNiko Kovač

Ostale Vijesti