Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Germanijak doznaje: Rene Poms vodi Osijek, Kulešević je sportski direktor, a Vukojević nije opcija za trenera!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 30.08.22. | 09:43

U ponedjeljak je održan sastanak Uprave kluba sa stručnim stožerom u kojem ih se obavijestilo da su i dalje dio sustava prve momčadi

Dan nakon što je Nenad Bjelica postao bivši, igrače će na poslijepodnevnom treningu voditi njegov dosadašnji pomoćnik Rene Poms. Ulogu sportskog direktora u finišu prijelaznog roka preuzet će Ivica Kulešević a svi članovi stručnog stožera ostaju na svojim pozicijama do daljnjeg. Isto tako, prema informacijama koje doznaje Germanijak, Ognjen Vukojević nije kandidat za nasljednika Nenada Bjelice niti se o njemu ozbiljno razmišljalo. E sada, tko je gurnuo priču o Ogiju u eter ostaje nam samo da nagađamo.


Mandat za pregovore s potencijalnim kandidatima za novog trenera Osijeka ima isključivo Ferenc Sakalj odnosno osobe koje predsjednik Uprave ovlasti za pregovore, a navodno on to za sada nije učinio. U ponedjeljak poslijepodne dio stručnog stožera pozvan je na sastanak u klub gdje im je priopćeno kako oni ostaju dio sustava Osijeka te da se od njih očekuje da pripreme momčad za utakmicu sa Šibenikom koja se igra u subotu na Gradskom vrtu. Navodno im nije spomenuta opcija raskida ugovora, što su svakako neki očekivali s obzirom na lojalnost koju svi oni nose prema Nenadu Bjelici.


Doduše, oni sami mogu jednostrano raskinuti svoje ugovorne obaveze koje traju do lipnja sljedeće godine, ali u tom slučaju moraju Osijeku platiti odštetu u iznosu od vrijednosti ostatka ugovora. Naravno da je to pat pozicija i teško da će se bilo tko od njih odlučiti na takav potez isključivo iz egzistencijalnih razloga. Odluka Osijeka može se tumačiti na dva načina; u slučaju da maknu stručni stožer, našli bi se u problemu izostanka kvalitetnog kadra za pripremu utakmica do izbora novog trenera. Drugi razlog mogao bi biti svojevrsni pritisak na Bjelicu u kontkestu pregovora oko raskida jer se zna da je slab na ljude koji ga okružuju. Uostalom, svi oni bili su njegov stožer u Maksimiru.

Međutim, pitanje je koliko je mudro za čelnike Osijeka imati u stožeru osobe koji su Bjeličini igrači… Ako im već Bjelica nije odgovarao, kako će surađivati s ljudima koji su mu oduvijek bili lojalni i na čijem je dolasku u Gradski vrt upravo on inzistirao i stavio kao nešto o čemu se zapravo ne pregovara?


Tagovi

NK OsijekRene PomsNenad BjelicaFerenc SakaljNino BuleNK ŠibenikOgnjen VukojevićHNL

Ostale Vijesti