Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Germanijak doznaje: Gotovi pregovori - Oršić novi igrač Trabzonspora!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.06.23. | 21:30

U utorak predvečer zgotovoljeni su i posljednji detalji pregovora Trabzonspora i Southamptona te će Mislav Oršić večeras ili u srijedu potpisati ugovor s turskim velikanom!

Dobar vijest za izbornika Dalića, još bolja za Nenada Bjelicu a loša za Dinamo; Mislav Oršić pronašao je novi klub!

U utorak predvečer zgotovljena je i posljednja stavka pregovora Trabzonspora i Southamptona te bi Mislav Oršić do kraja večeri ili najkasnije u srijedu, trebao postati novi igrač turskog velikana.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od samog dolaska Nenada Bjelice za trenera Trabzonspora, Mislav Oršić označen je kao jedan od prvih njegovih pickova. Situacija u Southamptonu nije bila bajna, Oršina minutaža bila je nikakva i tražila se izlazna strategija. I Dinamo se uključio u tu priču, ali od samog početka bila je to teška misija za društvo iz Maksimira. Njihov jedini adut bile su dvije rate koje Southampton nije još uplatio na ime transfera. No, tu je bila stavka Oršićeve plaće i bilo je izvjesno da će Dinamo teško dobiti tu utrku.

Mislav Oršić neće po dobrom pamtiti svoju englesku avanturu. Nije se nametnuo isključivo iz razloga jer nije dobio niti priliku da pokaže koliko može i koliko zna. Tek šest minuta u Premier ligi, te po dvije utakmice s nepunom minutažom u FA i EFL kupovima nije bilo dovoljno da opravda investiciju vrijednu nešto manje od šest milijuna eura koliko ga je Southampton platio u siječnju.

I dok je Oršić dobio pozivnicu za kvalifikacijske susrete reprezentacije u ožujku, situacija u Southamptonu lišila je nastupa jednog od junaka Vatrenih sa SP-a na završnom turniru Lige nacije u Rotterdamu.


Dugo su trajali pregovori Trabzonspora i Southamptona. U početku su Englezi tražili brda i doline, potpuno nesvjesni situacije u kojoj se nalaze i činjenice kako Oršića zapravo tretiraju cijelo ovo vrijeme. U utorak je osvanula priča da je sve bilo gotovo, međutim blitz provjera na nekoliko pouzdanih adresa sugerirala je da se priča pomakla s mrtve točke, ali da su klubovi daleko od dogovora.

I onda je navečer stigla potvrda da je priča zaključena i da se pripremaju ugovori za potpis.

Nenad Bjelica dobiva igrača koji je eksplodirao pod njegovim vodstvom u Dinamu. Znaju se u dušu. Oršić je pod Bjelicom igrao 76 utakmica u dresu Dinama i pri tome je zabio 33 gola i upisao 16 asistencija. Dakle, Bjelica definitivno zna s njime.

S druge strane, Oršić dolazi u velik klub, željan minutaže i gladan igre. Šest mjeseci u frižideru ga je napunilo inatom i spreman je za novo dokazivanje. Uz trenera koji mu vjeruje, pomoćnike s kojima je zlatnim slovima pisao povijest Dinama - nemamo nikakve sumnje da je Oršić odlično odabrao klub za nastavak karijere!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Mislav OršićNenad BjelicaGNK DinamoTrabzonsporturska nogometna ligaSouthampton

Ostale Vijesti