Valentina Giannettoni/IPA Sport, EXPA/ Eibner
Valentina Giannettoni/IPA Sport, EXPA/ Eibner

Germanijak doznaje: Dinamo neće puno trošiti u siječnju, ali Modri žele vratiti Brekala! Meta je i Benković

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 21.12.23. | 08:00

Ništa od Grbića i Hashioke, Hoxha još nije 'riješen', u Maksimiru pokušavaju na posudbu vratiti svoja dva bivša igrača

Nećemo se mahnito razbacivati milijunima za pojačanja u lovu na Hajduk. Pokušat ćemo dovesti igrače na posudbu, a doći će samo dvojica, najviše trojica ove zime! Priotiteti su lijevi bek i lijevo krilo, a onda i desni bek! To je, otprilike, sukus razgovora o planu prijelaznog roka u Maksimiru, za koji smo doznali iz menadžerskih krugova. Odmah u startu da razriješimo i to, ništa od dolaska Ive Grbića, vratar Atletica, kako sad stvari stoje, neće ove zime doći u Dinamo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Germanijak je prvi, još prije više od mjesec dana, pisao o interesu Modrih za bivšeg golmana Hajduka i Lokomotive, tada su pregovori već bili u tijeku. Dinamo je tražio novog golmana, jer Jakirović nije znao kako će se razviti situacija s Nevistićem i Zagorcem. No, oni su obojica zadnjih tjedana pokazali da se u njih trener može pouzdati i da golmani sigurno nisu najveći problem ovog Dinama. Pa su u Dinamu ipak odlučili da neće ove zime trošiti novac na golmana. A Grbić bi koštao! Prema nekim infromacijama Grbić je tražio između 700 i 800.000 eura godišnje, sam transfer Modre bi također nešto stajao, a toliki novac u Maksimiru sad ne misle platiti. Pogotovo što bi na ljeto mogao doći Nikola Čavlina iz Lokomotive i biti Dinamova budućnost. Tako da je ta priča s Grbićem,, osim ako se doista nešto drastično ne promijeni, stavljena u arhivu. Nema zasad ništa niti od kupnje japanskog desnog beka Daikija Hashioke iz St.Truidena, iako to ostaje otvorena opcija, jer Dinamo, dakle, traži desnog beka.

Da Dinamo ne planira rasipati milijune i panično trošiti pokazuje i situacija s Arberom Hoxhom. Iako je prije dva-tri tjedna transfer igrača Slavena Belupa bio biizu dogovora, igrač sam više puta rekao da želi samo u Dinamo, u Maksimiru njegov dolazak još nisu riješili. U Koprivnici, naime, ne žele spustiti cijenu, traže dva milijuna eura, jer, navodno, postoji tolika ponuda mađarskog Ferencvarosa. U Dinamu ne žele dati toliki novac, bez obzira što Hoxhu svi jako žele, a i on želi u Dinamo. Nadaju se, ipak, da bi se taj transfer mogao riješiti za manju svotu uz nekoliko igrača u suprotnom smjeru, ali, nije lako pronaći igrače, koji bi iz Dinama htjeli a proljeće otići u Slaven Belupo. Hoxha je još uvijek Dinamova želja, ali i pokazatelj da će u Maksimiru 100 puta okrenuti svaki euro, bez obzira što moraju dovesti igrače, ako žele uloviti Hajduk.

Međutim, iako na prvu najava zimskog mercata ne izgleda dobro, dva bi transfera u Maksimiru ipak mogla 'zazvoniti'. Naime, kako doznaje Germanijak, Dinamo želi vratiti Josipa Brekala, odnosno dovesti ga na posudbu iz Fiorentine. Podsjećamo, dolazak Brekala bio je aktualan i prošle godine, tada u Maksimiru nisu bili za njega zainteresirani, Ante Čačić nije ga vidio u svojoj momčadi. Međutim, Jakirović razmišlja drugačije, on bi volio Brekala u momčadi, igra upravo na poziciji (lijevo krilo) koja je po njemu krucijalna i Dinamu se otvara mogućnost da dovede svog bivšeg igrača. Kuloarske informacije govore da je Dinamo već krenuo u ozbiljne razgovore, da je Brekalo zainteresiran za povratak, jer na proljeće želi igrati i nametnuti se izborniku Daliću za Euro! Čeka se, zapravo, odgovor Fiorentine, hoće li klub iz Firence pristati na posudbu i gabarite, koje bi Dinamo mogao platiti. Brekalo je u zadnja dva mjeseca odigrao samo 17 minuta za Viole, baš nakon što se u istopadu privremeno vratio u reprezentaciju, izgubio je mjesto u klubu! Gubi i on pomalo strpljenje u Italiji, želi na Euru, jer je propustio Katar i povratak u Dinamo je vrlo ozbiljna opcija. Ako Fiorentina podigne rampu, jer, Dinamo niti u ovom slučaju ne misli trošiti milijune na transfer.

A zadnjih dana pojavila se mogućnost povratka još jednog bivšeg igrača. Odlaskom Nenada Bjelice iz Trabzonspora, Filip Benković je pao u drugi plan, turski mediji tvrde da u Trabzonu s njim više ne računaju i u Dinamu tu vide priliku da i njega dovedu ove zime. Ta je priča, za razliku od Brekalove, još u početnoj fazi, u Maksimiru još razmišljaju treba li im stoper ako se vraća Moreno Živković iz Lokomotive i je li Benković 'taj', ali svakako je zanimljiva opcija i očekuje se da se razgovori na tu temu idućih dana zakuhaju. Modri će biti dva mjeseca bez Boška Šutala i Benković bi mogao biti dobra alternativa.

Ostaju onda još bekovi. Tu nas s više strana uvjeravaju da će Dinamo sigurno dovesti pojačanje na lijevu stranu, da su u izlogu četiri ili pet imena, da se radi o vrlo kvalitetnim igračima i da će tu Modri i platiti (više)milijunsku odštete ako bude potrebno. Lijevi bek je, dakle, prioritet zimskog prijelaznog roka, desni bek želja! Nadaju se u Maksimiru da bi neke poslove mogli završiti i prije Nove godine!

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoJosip BrekaloFilip Benković

Ostale Vijesti