Goran stanzl/PIXSELL
Goran stanzl/PIXSELL

Planule ulaznice za sjever, Dinamo u subotu rasprodaje stadion?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.05.24. | 12:11

Plavi u subotu mogu osvojiti naslov prvaka ili doći na milimetar do titule.

Prema izjavama svih dionika HNL-a, uključujući i igrače, stručni stožer i predsjednika Rijeke, prvak Hrvatske u sezoni 2023./24. bit će zagrebački Dinamo. Djelomično jer time 'pile naopako', a djelomično jer je Dinamo zaista vrlo blizu naslovu. Naime, bilo bi pravo čudo kada bi kroz ciljnu ravninu prva prošla Rijeka. Osim što Dinamo ima četiri boda prednosti (i bolji međusobni omjer), dakle ima pravo na jedan kiks (ili dva, ako je riječ o remijima), Plavi do kraja prvenstva imaju lakši raspored.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dinamo u subotu dočekuje Osijek, a onda igra dvoboje protiv dvije bodovno najslabije momčadi lige. Plavi su Koprivnici tradicionalno jako dobro prolaze protiv Slaven Belupa, a u posljednjem kolu dočekuju Rudeš u Maksimiru. S druge strane, Rijeku očekuju dva teška gostovanja, Varaždin i Osijek koji se nalaze u dobrim formama, te domaća utakmica protiv Slaven Belupa.

Dinamo, dakle, u subotu može osvojiti naslov, ako Rijeka u ranijem terminu ne slavi u Varaždinu, a Plavi pobijede Osijek. No, čak i ako Rijeka pobijedi, Dinamo bi s pobjedom nad Osijekom praktički potvrdio titulu. Jer, nitko ne sumnja da Jakirovićeva momčad u posljednja dva kola neće osvojiti barem dva boda koja bi im u tom slučaju bila dovoljna za naslov.

U trenutku pisanja ovog teksta nad Zagrebom se 'otvorilo nebo'. No, riječ je o klasičnom proljetnom prolomu oblaka. Već sutra (četvrtak) nad metropolom bi trebalo osvanuti sunce, a u subotu se, prema prognozama, očekuje pravo 'ljetno' vrijeme i temperatura koja bi mogla dosegnuti 25 stupnjeva Celzijevih.

Osim lijepog vremena Plave bi u subotu trebao dočekati ispunjeni Maksimir. Još jučer, manje od 24 sata od početka prodaje, rasprodan je sav kapacitet tribine sjever dolje, a u narednim danima očekuje se da će planuti zapad, sjever gore te da će se otvoriti tribina zapad gore.

Prije same utakmice GNK Dinamo je za sve navijače osigurao i prigodnu Fan Zonu u kojoj će, prvi puta, sudjelovati i predstavnici ostalih Dinama u gradu - ŽNK Dinama, OK Dinama, KK Dinama i Futsal Dinama. Predstavnici ostalih Dinama imat će svoje 'štandove' i na taj način dodatno animirati Dinamove navijače, upoznati ih sa svojim sportovima i klubovima te širiti 'dinamovštinu' koja je posljednjih mjeseci u velikom uzletu.

Ulaznica za utakmicu u subotu još ima, ali iz kluba apeliraju da navijači što ranije nabave vrijedne papiriće. Danas se ulaznice još prodaju putem online platforme Ulaznice.hr, a od sutra (četvrtka) bit će dostupna i fizička prodaja ulaznica na Dinamovom ticket pointu s početkom od 11 sati.

Više informacija o ulaznicama možete pronaći OVDJE. (N.R.)





Ostale Vijesti