Germanijak.hr
Germanijak.hr

Germanijak EKSKLUZIVNO donosi novi Statut GNK Dinamo

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.12.23. | 15:15

Naš portal je u posjedu prijedloga Statuta GNK Dinamo kojim klub otvara vrata svojim navijačima, a koji bi trebao biti donesen na sjednici Skupštine kluba u četvrtak

Portal Germanijak u posjedu je prijedloga novog Statuta GNK Dinamo. Temeljni dokument kluba kojeg su godinama zazivali navijači, a oko kojeg su se lomila koplja zadnjih mjeseci trebao bi biti donesen na sjednici Skupštine koja će se održati u četvrtak!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prema novom prijedlogu, Skupština će sadržavati 60 članova. Od toga će njih 25 birati svi članovi kluba na izborima te lista s najviše glasova u cijelosti ulazi u Skupštinu. Toliko o demokraciji na način na koji je doživljavaju navijači. Jer, zašto ne bi svi kandidati išli na jednu listu pa da se bira njih 25 s najviše glasova kada može ući jedna interesna lista… Ostalih 35 članova Skupštine bira Izvršni odbor iz redova prijavljenih kandidata tajnim glasanjem.

Sami izbori za Skupštinu kluba održavaju se u dvije izborne jedinice.

U onoj prvoj na kojima sudjeluju punoljetno i radno sposobni članovi kluba koji imaju važeće članstvo u trenutku izbora i u prethodnoj kalendarskoj godini, koji glasuju za izborne liste koje uz nositelje sadrže i popis kandidata za sva mjesta u Skupštini i najmanje pet zamjenika kandidata za članove Skupštine.


Druga izborna jedinica je ona za koju punoljetni i radno sposobni članovi s važećim članstvom u trenutku izbora i u prethodnoj kalendarskoj godini, mogu poslati kandidature Izbornom povjerenstvu, a iz koje će članove Skupštine kao cjelovitu listu izabrati Izvršni odbor kluba.

Obje liste imaju nositelje koji su ujedno i kandidati za Predsjednika. Između dva kandidata za Predsjednika kluba - Skupština bira i odlučuje. Naravno, prije toga moraju imati plan upravljanja klubom u svom mandatu a koji je dostupan članovima prije izbora. Sve liste moraju imati potpise podrške najmanje 100 punoljetnih i radno sposobnih članova Kluba s važećim članstvom u trenutku potpisivanja i u kalendarskoj godini koja prethodi izbornim procesima.

Skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočno najmanje 31 član Skupštine, a odluke, tako i one o izboru tijela Kluba, donosi većinom glasova nazočnih članova. U slučaju razrješenja Predsjednika ili članova Izvršnog odbora potrebna je odluka najmanje 40 članova Skupštine.


Izborna Skupština mora se održati najkasnije 30 dana od dana izbora, a ako se na sjednici Skupštine ne odabere Predsjednik ili većina članova IO - Skupština kluba saziva nove izbore u roku od 60 dana.

Novina u radu Dinama bit će funkcija Dopredsjednika kluba. Bira ga Predsjednik iz redova Izvršnog odbora, a on rukovodi sjednicama Skupštine i zamjenjuje Predsjednika u svim ovlastima u slučaju njegove spriječenosti.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Statut GNK DinamoGNK DinamoMirko Barišić

Ostale Vijesti