Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamovci na posudbama: Živkovićev 'boom', Gurlica sljedeći na radaru. Hoće li Ciprani i Slovaci otkupiti Bočkaja i Tolića?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 20.12.23. | 12:00

Mladi stoper vraća se iz Lokomotive u Maksimiru, kao i Brodić iz Varaždina. Sudbina ostalih 'Modrih' na posudbama još nije poznata

Moreno Živković, 19-godišnji stoper jedan je od najvećih dobitinika Dinamove jeseni. S time, da uopće i nije igrao u Dinamu. U kaotičnom ljetnom prijelaznom roku otišao je na posudbu u Lokomotivu, mnogi su se tada pitali je li to dobar potez, je li Živković možda trebao odmah dobiti šansu u Maksimiru? No, nakon nekog vremena pokazalo se da je odlazak na Kajzericu bio pun pogodak, Živković je napravio 'boom', postao vrlo brzo jedan od najboljih braniča lige i u siječnju se vraća u Dinamo. Još jedan dokaz da je odlazak na posudbu, pogotovo u prvoj seniorskoj sezoni dobra odluka. Živković se vraća u Maksimiru da bi igrao, ne da bi bio zamjena, Sergej Jakirović sigurno će mu dati priliku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Drugi čovjek koji se s posudbe vraća u Dinamo jest Fran Brodić. Razlika je ipak u tome, što Brodić nije počeo sezonu kao Dinamov igrač na posudbi u Varaždinu, već je to postao kasnije kad ga je Dinamo kupio i ostavio ga pod Varaždinom Bregom. Brodić će se pojaviti prvi dan priprema i pokušati se nametnuti Jakiroviću. A što je s ostalima igračima, koji su odradili polusezonu na posudbama. Još su dvojica ostavila zamjetan trag u svojim klubovima i oni bi mogli biti sljedeći na radaru za povratak u Dinamo, vjerojatno na ljeto. Jakov Gurlica ima vrlo dobru jesen u slovenskom Bravu. Odigrao je 15 prvenstvenih utakmica, od toga 13 po 90 minuta, uspio je zabiti i jedan pogodak, kritike njegove igre vrlo su pozitivne. Nastavi li istim ritmom i na proljeće, Gurlica bi vrlo lako mogao idućeg ljeta ponovno dobiti šansu u Dinamu.

U fokusu je i Marko Soldo, 20-godišnji veznjak na posudbi u Gorici. Prošao je ljetne pripreme s Modrima, imao čak i zapaženih rola, potom otišao u Turopolje i ubrzo postao jedan od glavnih igrača momčadi Dinka Jeličića. Odigrao je 18 utakmica u HNL-u, zabio dva gola uz jednu asistenciju, a posebno je primjetan bio u dvoboju s Dinamom, u kojemu je Gorica slavila 2-1. Soldo bi se, također, na proljeće mogao izboriti za povratak u Maksimir, premda je u veznom redu uvijek najveća konkurencija u Dinamu. Svi ostali Dinamovi igračii, koji su otišli na posudbe, teško će uskoro izboriti povratak kući. A to su: Daniel Štefulj (Slaven Belupo), Ivan Šaranić (Dugopolje), Anes Krdžalić (Lokomotiva), Filip Brekalo (Dugopolje), Dominik Braun (Sesvete) i Luka Lukanić (Zrinjski). Svi oni imaju ugovore s Dinamom, ali zasad ih u Maksimiru ne vide u bližoj perspektivi.

A što će biti s dvojicom najzvučnijih igrača, koji su već dosta igrali za prvu momčad? Petar Bočkaj i Marko Tolić otišli su ljetos iz Maksimira, dojam je da su u nekim utakmicama tijekom jeseni, pogotovo u HNL-u, mogli biti od pomoći Sergeju Jakiroviću. Bočkaj se dobro snašao u ciparskom Paphosu, propustio je od dolaska tek jednu prvenstvenu utakmicu i to zbog kartona, ima gol i asistenciju i njime su na Cipru vrlo zadovoljni. Međutim, još nije poznati hioće li Paphos aktivirati otkupnu klauzulu, koja iznosi milijun eura, s bonusima do 1,5 milijuna ili će se Bočkaj na ljeto vratiti u Dinamo. Ciprani moraju odlučiti do 15.travnja.

Tolić je, pak, u Slovanu iz Bratislave, u svim je natjecanjima igrao 24 utakmice, zabio ukupno šest pogodaka, Slovaci su hvalili njegove tehničke performanse, ali Tolić i dalje oscilira između startera i igrača s klupe i zasad isto nije poznato hoće li ga trofejni slovački klub otkupiti od Dinama. U svakom slučaju, ni on ni Bočkaj, iako je bilo takvih razmišljanja, ove se zime ne vraćaju u Maksimir.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Petar BočkajMarko TolićGNK DinamoPafosSlovan BratislavaSergej Jakirović

Ostale Vijesti