Pixsell
Pixsell

1.HMNL kao kolodvor: Dario Marinović napustio Square, u Dubrovnik stigao Finac, dvije legende i dva Brazilca otišla iz viceprvaka

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 02.07.23. | 15:17

Iako 1.HMNL počinje početkom listopada, hrvatski futsal klubovi, izuzev prvaka Futsal Dinama, ne miruju.

Prije nekoliko dana objavili smo opširan tekst s kratkim pregledom dosadašnjeg prijelaznog roka, a od te srijede došlo je do novih promjena u redovima hrvatskih prvoligaša.

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Još ranije je poznato kako je Novo Vrijeme, prvak iz 2022., promijenio trofejnog trenera Ivana Božovića, na klupu je ssjeo 'legendarni' Duje Bajrušović. U grad podno Biokova stigao je i Victor Lima iz Osijeka, ali su klub napustila četiri stožerna igrača - Blago Gašpar, Jefferson Breno, Luka Suton i Josip Juretić.

Još prometnije bilo je u redovima aktualnog osvajača Kupa Futsal Pule. Žuto-zeleni također su promijenili trenera, Nijaza Mulahmetovića zamijenio je Španjolac Alvaro Martinet Castillo, a iz kluba su otišla četiri internacionalca Bernardo Difonzo, Igor Osredkar, Denis Ramić i Darko Milanović. Umjesto njih, Puležane su pojačali dva talijanska Brazilca Vitor Renoldi, Roberto Gozi Junior, Španjolac Manuel Jesus Pacheco i Kolumbijac Felipe Echavarria. Klub su napustili i Robert Grbić te Filip Petrušić, a iz Rijeke su se vratili Denis Hrgota, Stefano Galešić i Belim Hasanbašić.

Viceprvak Olmissum također je doveo novog trenera, Franu Despotovića, a ovaj tjedan objavili su i prve promjene u igračkom kadru. Jeremy Bukovec je 23-godišnji Slovenac koji stiže iz talijanske Pescare koju je u prošloj sezoni vodio Despototović, a Bukovec je za talijanskog prvoligaša zabio čak 16 golova! Bukovec je zamjena za Nikolu Pavića, iskusnog pivota koji je u zeleno-plavom dresu proveo pet godina, a s njim je klub napustio i Stjepan Perišić, još jedan iskusni bivši reprezentativac (33) koji je u Olmissum stigao na ljeto 2018. u 'paketu' s Pavićem, a 2020. je u CroFutsalovom izboru za najboljeg hrvatskog igrača osvojio drugo mjesto.

"Nakon nekoliko sezona zajedničkog igranja u vrhu prve lige, poznati dvojac u lipnju 2018. dolazi u tadašnjeg drugoligaša iz Omiša. Odmah postaju okosnica, bolje rečeno kičma Olmissumove momčadi te kao nositelji igre doprinose ulasku u elitni rang natjecanja. Ta uloga se nastavila i kroz prvoligaške četiri sezone čime su zaslužili epitet kojeg smo im najčešće pridavali – naši senatori. Što su sve osvojili s Olmissumom već je znano i opjevano među navijačima i u futsal krugovima", objavili su Omišani na svojem Facebooku.

Uz dva prekaljena domaća igrača, čija se karijera često ispreplitala, viceprvake su napustila i dva Brazilca, 21-godišnji Matheus Moura koji je u prošloj sezoni zabio 11 pogodaka za Omišane i Rodriguinho, 29-godišnji Brazilac koji je stigao početkom godine i na proljeće je zabio dva pogotka.

A vrlo prometno je i u Squareu. Nakon što je dubrovački prvoligaš raskinuo suradnju s lokalnim trenerom Antunom Bačićem, na klupu je sjeo Marin Jukić, 32-godišnjak koji je bio pomoćnik Duji Maretiću u Olmissumu, a prošle dvije sezone skupljao je iskustvo kao trener slovačkog Prievidza.

Square se nedavno oprostio sa slovenskim reprezentativcem Teom Turkom, a danas je objavio iznenađujuću vijest da iz kluba odlazi Dario Marinović, jedan od najboljih hrvatskih igrača futsala koji se prošlog ljeta, nakon višegodišnje epizode u Španjolskoj, vratio u domaći futsal.

"U novu sezonu ulazimo bez Daria Marinovića kojemu želimo puno uspjeha u nastavku karijere", kratko je objavio službeni Square na svojoj FB stranici.

Na kojoj će adresi Marinović nastaviti karijeru nije poznato...

Ipak, Square je bio aktivan i u rubrici 'dolasci'. Prvo je u klub stigao Brazilac Guilherme koji je prošle sezone nosio dres Vrgorca, a jučer su Gospari objavili i dolazak finskog reprezentativa Lassija Lintule koji je prošlu sezonu proveo u poljskom klubu Piast Gliwice.

“Bez trunke sumnje mogu reći kako je riječ o izvrsnom polivalentnom igraču, koji može igrati na poziciji zadnjeg, zatim lijevog beka, a pokazao se i kao izvrstan pivot. Kao i svi Finci, voli raditi, odgovoran je, miran. Takvi igrači su svakom treneru dobrodošli. Lintula ima visoku radnu etiku. Na poziciji pivota jako dobro štiti loptu, okreće se na obje strane, puca i lijevom, i desnom nogom. On je jednostavan igrač, te će Marinu Jukiću vrlo doro doći u novoj sezoni”, rekao je bivši izbornik Finske Mićo Martić u razgovoru za CroFutsal, a sam Lintula obratio se navijačima na Squareocvoj službenoj Facebook stranici:

“Pozdrav svima, posljednju sezonu igrao sam u Poljskoj (Piast Gliwice Futsal). Imam dosta iskustva igranja za reprezentaciju Finske i jako sam uzbuđen zbog novog izazova. Jedva čekam započeti novo ‘putovanje’ i doći u prelijepi Dubrovnik. Puno radim i trudim se inače, jedva čekam pomoći klubu u najboljem smjeru, idemo Square!” 

Na tržištu je, napisali smo, aktivna bila i Uspinjača Gimka koja je vratila dva bivša prvotimca Franju Matkovića i Marka Vukovića, a, zanimljivo, najtiši klub na tržištu za sada je prvak Futsal Dinamo koji još nije objavio niti jedno ime koje dolazi ili odlazi iz kluba. Podsjetimo, Futsal Dinamo u ponedjeljak 10. srpnja ima Izbornu skupštinu kluba te Plavi po pitanju transfera miruju dok Skupština, sastavljena od klupskih članova, ne potvrdi predsjednika i upravu kluba za mandat od iduće četiri godine.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

FutsalfutsalPrva HMNLprvenstvo hrvatske u futsalu

Ostale Vijesti