Izbori u Dinamu: Nikola Milojević prvi predsjednički kandidat, zatvorene kandidature za Nadzorni odbor

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 02.07.23. | 17:33

Izborna skupština održat će se u ponedjeljak, 10. srpnja.

U podosta navrata pisali smo kako je sudbina novog statuta GNK Dinama neizvjesna te da je termin Redovne skupštine kluba, na kojoj bi se trebao usvojiti taj novi statut, umjesto u srpnju kako se očekivalo, prebačen za rujan ili, vjerojatnije, prosinac ove godine. Radna skupina za izradu novog statuta, oformljena nakon Skupštine u ožujku na kojoj je grupacija bliska Zdravku Mamiću doživjela poraz, dogovorila je neke bitne stavke koje se tiču članova kluba, a koji će imati veću ulogu u klupskoj skupštini nego do sada. Međutim, Radna skupina nije se mogla dogovoriti oko načina kako se ulazi u skupštinu, kako se biraju članovi Izvršnog odbora kluba (bez kojeg hrvatski prvak funkcionira, evo, već više od tri mjeseca) kao i još neke detalje, te ćemo nacrt novog Dinamovog statuta očito dobiti nakon godišnjih odmora...

Prouči cjelokupnu ponudu za futsal na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Drugi zagrebački klub s imenom Dinamo, također hrvatski prvak, sa skupštinom i izborima nema takvih problema. U ponedjeljak, 10. srpnja, u Domu sportova II održat će se četvrta Izborna skupština Futsal Dinama, od čega treća redovna. Skupština Futsal Dinama, sastavljena od svih klupskih članova, izabrat će predsjednika kluba na mandat od četiri godine, zatim tri člana Nadzornog odbora kluba i tri člana stegovne komisije kluba.

Izbori u Futsal Dinamu su vrlo jednostavni. Članovi kluba, koji se žele kandidirati za klupska tijela, prikupljaju članske potpise za kandidaturu. Kada ih prikupe, na službenim kanalima kluba predstavljaju svoj program, a istog ponavljaju na Izbornoj skupštini. Okupljeni punoljetni članovi potom glasaju za jednog ili više kandidata za predsjednika kluba (izabrani predsjednik predlaže, a potom i postavlja upravu kluba), zatim, tri člana Nadzornog odbora koji nadziru rad uprave kluba te tri člana stegovne komisije kluba koje predlaže novoizabrani predsjednik.

Izabrani članovi potom imaju potpunu autonomiju u upravljačkom i sportskom segmentu kluba. Preneseno, o igračkom kadru za iduću sezonu, o tome koliki će se dio budžeta kluba usmjeriti u školu futsala, hoće li se zaposliti nova osoba u administraciji i slične veće ili manje operativne odluke, ne donose navijači u kafićima, pejorativno prozvani 'ulicom', već legitimno izabrana uprava koju su izabrali klupski članovi na demokratskim izborima.

Sa subotom, 1. srpnja, zaključene su kandidature za članove nadzornog odbora kluba. Tri dosadašnja Dinamova nadzornika, Ivan Bilušić, Robert Šipušić i Vladimir Škegro skupili su dovoljan broj potpisa te će im Skupština Futsal Dinama na izbornoj skupštini dodijeliti nadzornički mandat do 2027. ili odbiti kandidaturu.

Futsal Dinamo je, također, objavio kako je pristigla prva i za sada jedina kandidatura za predsjednika kluba. Dovoljan broj potpisa prikupio je Nikola Milojević, dosadašnji predsjednik i dugogodišnji najveći klupski sponzor sa svojom tvrtkom Poliklinika Milojević. Članovi mogu predati kandidaturu za predsjednika do srijede, 5. srpnja, no, kako stvari stoje, Nikola Milojević ostat će jedini kandidat za novog-starog predsjednika kluba, a nema sumnje da će mu članovi Dinama produžiti vjernost na iduće četiri godine, budući da je pod njegovim predsjedavanjem Dinamo stigao do prvog naslova prvaka države i prvog plasmana u Ligu prvaka, i to s većinom igrača rođenih u Zagrebu i s čak osam igrača poniklih u klupskoj Školi futsala. Uz to, titulom prvaka okitila se i Dinamova U15 momčad, a u njegovom mandatu Dinamo je dobio i svoje službene prostorije u Domu sportova II, značajno je porastao broj djece u Školi futsala, porastao je i broj zaposlenika, a Futsal Dinamo će u sezonu 2023/24, kao prvak države, ući i s najvećim budžetom u povijesti. Što zbog priljeva novih sponzora u posljednje dvije godine, ali najvećim dijelom zbog navijača i članova kluba koji su uplatili rekordni broj Plavih prijatelja, njih 138, te su u dva navrata ispunili Draženov dom u finalu i Dom sportova II u polufianlu nedavno-završenog prvenstva države...

Futsal Dinamo danas je još jednom pozvao sve zainteresirane članove da se prijave za tijelo predsjednika kluba ili člana Stegovne komisije te da, prije svega, sudjeluju u radu Skupštine iskorištavajući svoja članska prava - pravo biranja, pravi biti biran na klupske funkcije i pravo na informiranost o radu kluba.

Futsal Dinamo i Olmissum u srijedu 5. srpnja saznat će suparnike u Glavnoj rundi Lige prvaka, a nakon izborne Skupštine očekuje se da će Dinamo svojim navijačima početi donositi vijesti o igračkom kadru za sezonu 2023./24. koja počinje 9. rujna utakmicama polufinala Superkupa koji će se odigrati U Domu sportiva II.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Dinamo ZagrebSkupština GNK DinamoFutsal DinamoMNK Futsal Dinamo

Ostale Vijesti