Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Drmić za Germanijak: "Petko je 'ferrari', a ja sam dobar 'oldtimer', zajedno smo ubojiti! Želim ostati u Dinamu i nakon ljeta!"

Vrijeme Čitanja: 6min | uto. 12.09.23. | 08:05

Napadač Modrih otvoreno i iskreno o svom statusu, situaciji u Dinamu, odnosu s Bišćanom i Jakirovićem te svojim planovima i ambicijama

Hoće li sve što se događalo u Dinamu ovog ljeta, od rezultata, dramatičnog prijelaznog roka, promjene trenera..., u prvi plan gurnuti jedno staro ime? Josip Drmić ispao je najveći gubitnik u Dinamovoj 2023., već kod Ante Čačića proljetos igrao je sve manje, a onda je dolaskom Igora Bišćana pao sasvim u drugi, čak i treći plan. Što se kaže, nije bio niti na mapi. Dinamo je u ovom prijelaznom roku tražio napadača, Mierez je bio prva opcija, nije se dogodilo. S posudbe je vraćen Sandro Kulenović, stigao je Fran Brodić, no, on je opcija za budućnost, od ljeta ili možda od zime. A Sergej Jakirović svojim je prvim potezima i izjavama dao naslutiti, zapravo, to je i potcrtao, da će se uzdati upravo u Drmića.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čovjek, koji je ove sezone odigrao ukupno tek 42 minute, dobit će novu priliku. I, premda možda nije nikakvo mjerilo, ali može biti važno, jer svakom je napadaču svaki pogodak važan, zabio je Drmić u subotu u prijateljskom susretu protiv Gorice, svoj prvi gol ove sezone. Kažemo, ne mora biti mjerilo, ali može biti najava da se Drmić vraća na scenu.

"Ma dobro, to je prijateljska utakmica, ne treba od toga raditi spektakl. Ja samo radim svoj posao, bio sam u šesnaestercu, Gabriel Rukavina je dodao, ja sam zabio. I to je to. Hoće li to nešto značiti u kontekstu idućih utakmica, vidjet ćemo. Pred nama je, u svakom slučaju, jedno važno razdoblje u kojem moramo pobjeđivati, vratiti se starim navikama", priča Drmić, koji ne krije da je njegov odnos s trenerom Jakirovićem mnogi bolji nego s njegovim prethodnikom.

"Jakirović nam je ponovno upalio svjetlo! I vratio nam nadu, nakon što smo pali u jednu crnu rupu. Vratio je nadu i meni, perspektiva mi sad izgleda mnogo bolje."

Kako je uopće došao u status igrača na kojega trener ne računa, je li mu Bišćan ikad rekao u čemu je problem?

"Imao sam s njim jedan razgovor, ali teško mi je sad reći neki konkretan zaključak tog razgovora. U svakom slučaju, vidio sam i shvatio da sam u drugom, trećem ili tko zna kojem planu. No, tako je to u nogometu, svaki trener ima svoj pogled, svoje rezone, zašto igra Topić ili netko drugi, a ne ja. Trener je taj koji odlučuje i to se poštuje, koliko god igraču bilo teško što ne igra. Ali, stvarno vjerujem da ću u nastavku sezone pokazati svoje kvalitete, da će dolazak Jakirovića promijeniti neke stvari."

Pričalo se i da će on otići iz Dinama ovog ljeta, spominjala se Turska, zaključak je bio da je on sam na kraju odbio transfer?

"Vidite, to je jedna od stvari, u kojima nije bilo puno istine. Odnosno, sve što se pisalo i pričalo o meni u tom kontekstu, bila je izmišljotina. Ja ni u jednom trenutku nisam razmatrao tu opciju, niti sam s ikime razgovarao na tu temu, ne znam ni je li bilokakav interes postojao. Više mi je to izgledalo kao da me netko gura tamo, da netko navija da odem iz Dinama, ne znam kome su takve priče odgovarale i zašto. Ali, meni to nikad nije bila opcija, međutim, nekad je lakše takve stvari plasirati i mediji se raspišu, nego da netko mene nazove i konkretno pita što se događa. No, to je tako, bilo, prošlo, u Dinamu sam i spreman dati maksimum za ono što nas čeka."

Ugovor mu istječe idućeg ljeta.

"Igrač sam Dinama, imam svoje ambicije, želim dati doprinos ostvarenju svih klupskih ciljeva, igrati i zabijati golove, to je moj posao."

Znači, vjeruje da još može pokazati najbolje od sebe?

"Da, naravno da vjerujem. Ali, isto tako, trebam dobiti i kontinuitet, dosad ga nisam imao, ne može se baš reći da sam odigrao nekoliko utakmica zaredom u većoj minutaži. A ako se to dogodi, ako dobijem takvu šansu, onda je na meni da je i iskoristim."

A je li razgovarao s nekim u klubu oko produženja ugovora, ostanka u Dinamu i nakon idućeg ljeta?

"Iskreno, nisam dosad imao takvu komunikaciju s nikim u klubu u tom smjeru. No, ako mene pitate o planovima, da, volio bih ostati u Dinamu! To mi je glavni cilj, to mi je velika želja. I zato ću dati sve od sebe da na terenu, kad ću igrati, da to i opravdam."

Pred Dinamom je vrlo važan period. Čeka se uzlet nakon lošijeg starta u sezonu, treba 'pomesti' Konferencijsku ligu, uhvatiti priključak s Hajdukom u borbi za naslov, vrhunac tog perioda slijedi prvog dana listopada derbijem na Poljudu?

"Moramo biti svjesni da nas čeka težak posao. U nogometu je kao i u životu, lakše je stići do vrha, nego ostati na njemu. Moramo biti iskreni i reći da na početku sezone nije krenulo kako smo zamišljali i došlo je do promjene trenera. Ostali smo bez nekih važnih igrača, ali to je tako u nogometu. Trebat će puno rada i truda svih nas u klubu da opet budemo kao prije. Trebat će i određeno vrijeme da se svi uigramo i da stvorimo ponovno tu neku vrstu kemije koju je momčad imala godinama. Sigurno da nam u tom kontekstu povratak kapetana Ademija znači jako puno. Iskoristit ćemo još ovaj tjedan za dobru pripremu uoči nastavka sezone. Moramo dati najbolje od sebe da budemo onaj pobjednički Dinamo. Nismo izborili Ligu prvaka, ispali smo i iz Europske lige, međutim, imamo tu Konferencijsku ligu i pokušat ćemo u njoj napraviti što je moguće bolji rezultat. Glavni cilj je naravno HNL i povratak na vrh. Uz podršku naših navijača vjerujem da ćemo u svemu tome i uspjeti."

I prijelazni je rok bio neobičan, puno je igrača otišlo, puno novih došlo, mnogi se dosad nisu nametnuli, neki su ozlijeđeni.

"Da, momčad je doživjela velike promjene, to je istina. Ne događa se to često i naravno da je bolje kad je momčad dulje na okupu, kad se bolje poznajemo i zajednički napredujemo, tako je lakše doći do rezultata. No, opet kažem, nogomet je kao i život, danas se živi brzo, promjene su česte i svakodnevne, nepredvidljive i na to se treba priviknuti. Opet se nadam da ćemo iz svega toga izvući maksimum, krenuti prema gore."

Puno se potencira, a najavio je i Jakirović tu mogućnost, tandem Petković-Drmić. Je li moguće da nakon svega što se događalo to bude glavno napadačko oružje ovog, novog Dinama?

"Ako se sjećate što sam govorio još prije godinu dana, onda se odgovor nameće sam po sebi. Kazao sam tada da su dva kvalitetna napadača, uvijek bolja od jednog! Petko i ja nismo isti igrači i mislim i dalje da se može odlično nadopunjavati. Možemo zajedno, zašto ne. Ali, ako netko to ne vidi na taj način, ako misli drugačije, to je njegovo pravo, svatko to gleda na svoj način."

O Petkoviću, naglašava, misli sve najbolje.

"Bruno je klasa, fantastičan igrač, izuzetno ga cijenim. On je, da se tako, izrazim - 'ferrari'!"

Znači li to da Dinamo onda da bi tandem Petković-Drmić bio tandem 'ferrarija' u napadu Dinama?

"Ma ne, ja nisam 'ferrari', možda više 'lamborghini', haha. Ili, neki kvalitetan mercedes. Zapravo, ja mogu biti 'oldtimer', onaj dobar, kvalitetan 'oldtimer', haha. I zajedno možemo biti ubojit tandem."

Idućeg vikenda Dinamo igra protiv Slavena Belupa. Ističemo to posebno, jer, zanimljiv je podatak da je lani Drmić od svojih šest golova u HNL-u, tri zabio Koprivničanima. A još šest dodao je i u dresu Rijeke. Ukupno, devet u 10 utakmica, nikome nije zabijao kao Slavenu! Postoji li neki razlog, nešto osobno, taj mu protivnik posebno odgovara?

"Ne, nema nekog posebnog razloga, tako je ispalo, ne mislim da mi Slaven posebno odgovara. Uvijek kad sam na terenu želim zabiti gol, to mi je posao, nekad uspijem, nekad ne. Budem li igrao u toj utakmici, naravno, želja će mi biti ista, ali na kraju je najvažnije da pobijedimo, kao i u svakoj idućoj utakmici. Očekujem, sigurno, bolji Dinamo u nastavku sezone. Dobro je, u cijeloj priči, što nam se sve ovo ipak dogodilo na početku sezone, a ne na sredini ili kraju, još uvijek možemo sve popraviti. Uz puno rada i maksimalno zalaganje!"



Tagovi

Josip DrmićGNK DinamoBruno PetkovićSergej Jakirović

Ostale Vijesti