EXPA/ ocus Images/ Darren Woolley
EXPA/ ocus Images/ Darren Woolley

Dinamove brojke u LP: Livaković četvrti po obranama, Perić na samom vrhu, iznenađenje je tko je najbrži igrač Modrih

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 10:30

Dinamo je napadački u Ligi prvaka bio među najslabijim momčadima, ali je zato u obrambenim kategorijama imao jake adute

Spustila se zavjesa na još jednu Dinamovu europsku sezonu, ujedno i na natjecanje po skupinama Lige prvaka. Znamo, Dinamo je osvojio četiri boda, zauzeo zadnje mjesto u skupini. A gdje su Modri bili u nekim drugim statističkim kategorijama? Krenimo od postignutih pogodaka. Modri su četiri puta tresli suparničke mreže i na toj su listi vrlo blizu dna. Jednaki broj golova, četiri, zabili su i Leverkusen i Celtic, a manje od toga samo Glasgow Rangers (2) i Kopenhagen (1).

Dinamo je ukupno prema vratima protivnika pucao 55 puta, što i nije loša brojka. Primjerice, Brugge i Kopenhagen uputili su ukupno 54 udarca, Sporting i Šahar 45, a Rangersi 44 udarca prema vratima. Što se tiče pokušaja u okvir, Dinamo ih je imao 20, jedanko kao Dortmund, Viktoria Plzen i Brugge, manje su imali Kopenhagen (16), Šahtar (15) i Rangers (12). Dinamo je zauzeo 24. mjesto u poretku točnih dodavanja, s 82,7 posto, 23.. mjesto u ukupnom broju točnih dodavanja (2196) te 16. mjesto po oduzetim loptama (236). Dinamo je napravio 61 prekršaj, u toj kategoriji je na 19. mjestu, dok je po broju pretrpljenih prekršaja (75) Dinamo na visokom petom mjestu od 32 momčadi.

Što se tiče pojedinačnih dostignuća, najviše je prema vratima pucao Mislav Oršić, 13 puta, a u okvir Luka Ivanušec, koji je imao četiri pokušaja. Najveći postotak točnih dodavanja upisao je Josip Mišić (92,3 posto). Visoko u poretku je Dominik Livaković, upisali su mu statističari 25 obrana, time je četvrti golman Lige prvaka. Šahtarov Trubin obranio je 31 loptu, a Mignolet (Brugge) i Onana (Inter) 29. A jedan je igrač na samom vrhu! Stoper Dinamo Perić najbolji je igrač Lige prvaka po otrklonjenim opasnostima, imao ih 8,7 po utakmici! Po oduzetim loptama Dino Perić i Josip Šutalo su sa 43 uspješne reakcije na petom mjesto.

I još dva podatka. Od svih Dinamovih igrača najviše je u šest utakmica pretrčao Luka Ivanušec, 65,5 kilometara, dakle, skoro 11 km u prosjeku po utakmici, dok je malo iznenađenje tko je bio najbrži Dinamov igrač. To je Stefan Ristovski, kojemu je u jednom trenutku izmjerena brzina od 34,3 kilometra na sat. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoLiga prvakaDino PerićDominik LivakovićMislav OršićBruno Petković

Ostale Vijesti