REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

Čačić: "Držim da su nam prezentacije bile dobre, a rezultat nam nekad nije bio sklon"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.11.22. | 23:16

Trener Čačić podijelio je s medijima prva razmišljanja nakon utakmice na Stamford Bridgeu i ispadanja iz Europe

Dinamo nije uspio. Rano je poveo, ali je na kraju izgubio od Chelseaja 2:1 u Londonu i završio svoj europski put za ovu sezonu.

"Moram čestitati svojim igračima, ovakva utakmica protiv ovakve ekipe koja je već osigruala nastavak u Ligi prvaka. Mislim da je Dinamo imao svojih trenutaka koji su za pohvaliti. Utakmica je otišla na stranu domaćina, ja im čestitam, ali sam zadovoljan kako smo htjeli, reagirali, šteta je što smo primili relativno brzo dva gola. Ja držim da su nam prezentacije bile dobre, da nam je uvijek samo nešto malo falilo, možda čak rezultzat nije bio sklon. Ali kažem, iza nas je natjecanje u Europi, treba napraviti dobru analizu, vidjeti gdje smo u usporedbi s ovim momčadima koje igraju Lige petice...Ispred nas su dvije utakmice domaćeg prvenstva i to nam je najvažnije", rekao je Ante Čačić nakon utakmice.

"Mislim da smo pokazali da nismo zalutali. Uvijek nam nešto malo fali, dobro ćemo proanalizirati ove sve utakmice i vidjeti gdje možemo biti bolji iduću godinu."

Jeste li prerano zabili?

"Htjeli smo biti opasni, tražiti gol, ali i domaćin se pita. Nije bilo lagano. Ovo je naša 28. utakmica u nizu, oni imaju 10-ak utakmica manje, kreirali smo prilike, na kraju je zaslužena pobjeda domaćina, dosta utakmica smo bili blizu. Nije bilo lako igrati, bila je zahtjevna skupina, ali drago mi je da smo rasli iz utakmice u utakmicu, pokazali vjeru, samopouzdanje, hrabrost...To je bitna karakteristika"

Što ste naučili?

"Sama činjenica gdje smo bili u ovo kratko vrijeme je već dobar nauk, iz toga treba vidjeti što se može mijenjati u trenažnom procesu, skautiranju..."

Pojasnio je i zašto nije zaigrao Martin Baturina.

"S Emrelijem smo trebali imati dubinu, ali teško je i ući kada utakmica ima svoj ritam, nemam zamjerke. Bio je Bulat, Drmić, Špikić. Odlučio sam se za Emrelija jer nije participirao. Martin je već igrao, on je sigurno perspektiva, gledat ćemo da u idućim utakmicama više participiraju i daju veći obol momčadi."




Tagovi

Ante ČačićDinamo ZagrebChelseaGraham Potter

Ostale Vijesti