Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamo vrijedi više i to svi vide. Ali, više nema skrivanja, mora se igrati na pobjedu!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 06.10.22. | 09:45

Nećemo reći da je, u startu, Čačićeva ideja u Milanu i Salzburgu bila promašena. Međutim, u konačnici, ona nije donijela bodove. I sad je, zapravo, sve jednostavno. Pred punim Maksimirom, na kojemu su već padali velikani, protiv Salzburga i Milana, Dinamo ima samo jednu opciju - napad. To su, na neki način, poručili i sami igrači

Podijeljeni su osjećaji nakon dva gostujuća poraza Dinama u Ligi prvaka. Jer, i nakon Milana (3:1) i pogotovo Salzburga (1:0) opći je dojam da je Dinamo mogao i morao izvući više. S jedne strane, to je dobra vijest. Jer, pred Dinamom su dvije utakmice protiv istih protivnika u Maksimiru, Modri sad znaju da mogu i kako mogu, na 'popravnom' ispitu pred svojim punim tribinama imaju pravo vjerovati u uspjeh. Opet, gledajući s tamnije strane, mogli bi ti bodovi od kojih nisu bili daleko i koje su trebali prigrabiti, nedostajati u konačnom zbroju za drugo ili treće mjesto.

No, kroz kakve god naočale gledali te dvije utakmice, ono što slijedi može se promatrati samo na jedan način. Više nema skrivanja, nema kalkuliranja, Dinamo protiv Salzburga mora pobijediti! A ako želi i više od trećeg mjesta onda mora pobijediti i Milan. Nećemo reći da je promašena bila Čačićeva startna ideja u Milanu i Salzburgu, koja se bazirala na strpljenju, neki će reći na ziheraštvu, čekanju idealne situacije za naki napadački 'ubod'. No, u konačnici to nije donijelo bod(ove), a Dinamo je i u Milanu i u Salzburgu počeo igrati kad je bio u rezultatskom zaostatku. I, možemo svi skupa sad naklapati što bi bilo da suci i protiv Milana i protiv Salzburga nisu bili 'laki na okidaču' i pokazali na bijelu točku, što bi bilo da je Drmić stajao samo koji centimetar dalje, da nije bilo zaleđe. Jednostavno, kad se postaviš kako se Dinamo postavio u te dvije utakmice, kad je obrana pod čestim pritiskom suparnika, samo je pitanje kad ćeš kapitulirati. Dinamo je pao, uglavnom, naivno, jeftino, zbog svojih pogrešaka i to je ono što najviše peče.

"Mi se nekada možda previše podcjenjujemo, a precjenjujemo svoje protivnike. Pokazali smo, a to se i sad vidjelo, da možemo igrati sa svima.", rekao je nakon utakmice Bruno Petković.

A i ostali igrači, poput Drmića i Ademija, također su primijetili da Modri igraju predefenzivno i da tako u Europi ne ide. Baš kao da je Dinamo sam sebe podcijenio, kao da nije vjerovao da uz malo više odlučnosti, neki će to nazvati hrabrost, može doći do rezultata. Protiv Chelseaja je Dinamo slavio veliku pobjedu, koristeći istu taktiku, međutim, ne može se svaki put do bodova na taj način. U Ligi prvaka, da bi osvajao bodove, moraš igrati, napadati. A ne čekati. Jasno je da na izvedbu često utječe i suparnik, no, važna je namjera. A Dinamo ni u Milanu ni u Salzburgu nije, dok nije primio golove, imao namjeru napasti protivnika.

Dakle, uoči zadnje tri, posebno uoči ove dvije utakmice sa Salzburgom i Milanom, sve je jednostavno. Domaći teren, domaća, vatrena atmosfera, protivnici protiv kojih se može igrati, protivnici koji u gostima ne djeluju toliko moćno i nepobjedivo. Dinamo još uvijek ima puno toga u svojim rukama, ali mora igrati na pobjedu. Modri to imaju u sebi, vidjeli smo to i u ove tri utakmice Lige prvaka, vidjeli smo i kako su se ranije provodili neki europski velikani na Maksimiru. Ali, trebaju otpustiti kočnice, napasti, igrati za gol više.

U Ligi prvaka više ne prolaze momčadi koje se podređuju suparniku i razmišljaju uglavnom o obrani. Ili, kako bi rekao Petković, Dinamo ne smije sam sebe podcijeniti! Ova momčad ima kvalitetu, energiju za nešto više od 'možemo se sa svima nositi.'

Benfica, Sevilla, Tottenham, Cheslea, Atalanta... Nema baš nikakvog razloga da na toj listi ne budu Salzburg i Milan.

Liga prvaka, 3. kolo

Srijeda, 5. listopada

Skupina E

Red Bull Salzburg - Dinamo 1:0

Chelsea - Milan 3:0


*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

GNK DinamoRed Bull SalzburgLiga prvakaAnte ČačićMilanChelsea

Ostale Vijesti