Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Drmić: "U drugoj utakmici moramo više riskirati, više tražiti gol"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.10.22. | 22:36

Dinamov napadač Josip Drmić također je dao izjavu medijima u mix zoni.

Josip Drmić priliku je dobio s klupe za pričuve. Ušao je u 67. minuti umjesto stopera Kevina Theophilea Catherinea, ulaskom njega, ali i Darija Špikića i Petra Bočkaja Dinamo je postao puno ofenzivniji. Drmić je prvo propustio matnu šansu, onda je u sudačkoj nadoknadi zabio glavom za 1:1, ali je gol poništen zbog zaleđa.

"Danas nam je možda malo nedostajalo sreće. Malo je falilo da zabijem gol. Ne bih samo o toj šansi. Na početku sam bio iznenađen jer je lopta uopće došla na takav način do mene. Lopta mi je čudno pala, nisam imao maksimalnu kontrolu nad njom, išla je u dobrom smjeru, ali golman je sjajno obranio", rekao je Drmić, a onda komentirao generalni pristup Dinama utakmici.

"Moramo zaigrati s više samopouzdanja u drugoj utakmici, moramo više riskirati, više tražiti gol. Kada igraš s petoricom u zadnjoj liniji, to znači da sve stavljaš na defenzivnu. Kada smo zaigrali s 4-4-2 odmah smo zaigrali ofenzivnije, i izgledalo je sve bolje. Bili smo tada opasniji. Nije loše biti fleksibilan, da možeš mijenjati unutar utakmice, no uvijek tvrdim da nogomet treba igrati atraktivno, ofenzivno i jednostavno prema naprijed, s puno centaršuta, bez filozofije".

Je li shvatio da je kod poništenog gola bio u zaleđu?

"Ne. Vidio sam kasnije da su kod ofsajda odlučili su centimetri. Nisam u tom trenutku znao da je ofsajd, nekako sam osjetio da su dva igrača ispred mene".

Dinamo sada ima šest dana pripreme za drugu utakmicu koja se igra na Maksimiru.

"Moramo nastaviti biti konkurentni na ovako visokoj razini, igrati hrabro svoju igru. Dosta dobro je izgledalo kada smo krenuli prema naprijed. Vidjeli smo da možemo. Sada dolaze dvije utakmice na domaćem terenu. Imat ćemo podršku publike koja će nam biti veliki vjetar u leđa".



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaJosip Drmić

Ostale Vijesti