MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Danijel Dekanić za Germanijak: "Prije osam godina cilj mi je bio debitirati za seniore Dinama, a sada ću svoj 100. nastup zabilježiti u Ligi prvaka"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 24.10.23. | 08:09

Pred debi Futsal Dinama u Ligi prvaka protiv prvaka Švedska Örebroa porazgovarali smo s bivšim izdankom Dinamove škole futsala i igračem koji je igrao u Švedskoj, Danijelom Dekanićem

Futsal Dinamo u utorak, 24. listopada započinje svoj povijesni pohod u Ligi prvaka. Od utorka do petka Grad Zagreb bit će domaćin šest utakmica najelitnijeg klupskog natjecanja u futsalu, a osim Futsal Dinama u skupini se nalaze prvak švedske Örebro, s kojim Dinamo igra u utorak, prvak Poljske Lubawa (srijeda) te prvak Crne Gore Titograd (petak). U Elitnu rundu prolazi osvajač skupine. Za jednog igrača Futsal Dinama ova Liga prvaka bit će poseban doživljaj iz više razloga. Danijel Dekanić izdanak je Dinamove Škole futsala, bio je kapetan Dinamovih juniora, a za klub je debitirao početkom sezone 2017./18.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dekanić je u 4-0 pobjedi nad Osijekom prošlog petka zabio svoj prvi ovosezonski pogodak, a to mu je ujedno bio i 98. nastup za Futsal Dinamo. Prema tome, ovaj bivši Dinamov kapetan juniora, u srijedu protiv Poljske Lubawe upisat će svoj 100. nastup u Dinamovom dresu.

"Dok sam bio član Dinamove Škole futsala san mi je bio zaigrati za seniorsku momčad. Kada sam debitirao za prvu momčad, cilj mi je bio skupiti što više nastupa, a onda i osvojiti naslov prvaka. Kada sam 2020. napustio klub, mislio sam da je Futsal Dinamo za mene gotova priča, ali sam se vratio i prošle sezone smo stigli do te dugo željene titule. Sada je pred nama povijesni nastup u Ligi prvaka što je velika stvar za cijelu momčad. Nakon puno uloženog, truda, znoja i 'krvi' taj san je postao stvarnost. Iznimna mi je čast jer sam dio ove momčadi koja je postigla takav uspjeh, ali i ponosan jer sam vrlo blizu 100. nastupu".

Drugi razlog zašto je Dekanić zanimljiv za ovu priču jest sezona koju je proveo u Švedskoj kao član švedskog prvoligaša Nörrkopinga. Zanimalo nas je kakva je razlika između prvenstva Švedske i HMNL-a te je li upoznat s kvalitetom Dinamovog suparnika u prvom kolu Lige prvaka?

"Rekao bih da je švedska najjača liga dosta slabija od naše. U Švedskoj postoji nekoliko klubova koje su u samom vrhu, a ostalima nedostaje kvalitete za nešto više, dok u HMNL-u ne možeš računati na bodove protiv nikoga. Što se tiče našeg suparnika Örebra, ekipa im se dosta promijenila u posljednje dvije godine od kada sam igrao u Švedskoj, pa mi je teško procijeniti na kojoj su razini u odnosu na taj period. Mislim da će biti dostojan protivnik, posebno jer imaju dosta stranaca i vrlo malo domaćih igrača".

Örebor Futsal - prvak ŠvedskeÖrebor Futsal - prvak Švedske

Dinamo Ligu prvaka dočekuje u dobroj formi, osvojen je Superkup, a u prvenstvu su Plavi upisali tri domaće pobjede (od koje dvije vrlo uvjerljive) i jedan poraz, od lidera Squarea u Dubrovniku.

"Poprilično sam zadovoljan kako smo kao momčad, ali i ja individualno ušli u sezonu. Znate kako kažu, puno je teže obraniti nego osvojiti naslov. Treniramo još jače nego prošle sezone. Glavama smo svi "unutra". Dogodio nam se taj kiks u Dubrovniku, ali mislim da smo iz tog poraza mogli samo dodatno naučiti na svojim greškama. Željno dočekujemo početak Lige prvaka i svi smo maksimalno spremni za izazove pred nama. Mislim da je naš stručni stožer odigrao veliku ulogu u toj pripremi".

Najveći uspjeh u karijeri Dekanić je doživio prošle sezone kada je s Dinamom osvojio naslov prvaka. Bio je jedan od ključnih igrača polufinalnog dvoboja protiv Novog Vremena u Zagrebu, kada je smanjio vodstvo gostiju na 1-2 time nagovijestio veliki preokret hrvatskog prvaka. Možeš li se, iz retrospektive, prisjetiti kakav je bio osjećaj kada si zabio Makaranima za 1-2?

"Taj osjećaj je jednostavno neopisiv. Preplavile su me emocije. Tu utakmicu smo 'izvukli' zahvaljujući našim navijačima koji su cijelo vrijeme bili uz nas i koji su ispunili dvorane u svim utakmicama doigravanja. Ovim putem bih sve njih pozvao na utakmice Lige prvaka u Draženovom domu kako bi nam pomogli doći do zadanog cilja, a to je Elitna runda Lige prvaka!", rekao nam je za kraj Dekanić.

Iz Futsal Dinama objavili su kako se ulaznice za Ligu prvaka prodaju jako dobro te da vjeruju kako će se dvoboji odigrati u ispunjenoj dvorani. Ulaznice za Ligu prvaka dostupne na online platformi CoreEvent, u BBB Fan Shopu u Ilici 37, a bit će dostupne i na blagajni Draženovog doma na svim danima Lige prvaka.

Turnir otvaraju Lubawa i Titograd utakmicom u utorak (24. listopada) s početkom u 16 sati, a druga utakmica dana igra se u 19 sati između Futsal Dinama i Örebroa. U srijedu (25. listopada), prvu utakmicu dana igraju Örebro i Titograd (16 sati), a u 19 sati Dinamo igra protiv Lubawe. U četvrtak (26. listopada) je dan odmora, a turni će u petak (27. listopada) zatvoriti Örebro i Lubawa utakmicom u 16 sati te Futsal Dinamo i Titograd utakmicom u 19 sati.

U Elitnu rundu natjecanja prolazi samo osvajač skupine.



Tagovi

Futsal DinamoMNK Futsal DinamoFutsalfutsalPrva HMNL1. HMNLFutsal Liga prvaka

Ostale Vijesti