MNK Futsal Dinamo
MNK Futsal Dinamo

Futsal Dinamo izgubio utrku s vremenom: U Ligi prvaka ne može računati na jednog od nositelja igre

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 23.10.23. | 08:10

Iako su se u klubu nadali da bi se Tihomir Novak mogao u potpunosti rehabilitirati do početka Glavne runde Lige prvaka nakon operacije koljena, Dinamov 'kapitalac' ipak neće biti spreman za početak turnira koji počinje na njegov 37. rođendan.

Priča o povijesnom putu Futsal Dinama prema naslovu prvaka je poznata, posebno u futsal krugovima. Posljednje jesensko kolo sezone 2022./23. Futsal Dinamo je dočekao kao pretposljednja momčad ljestvice, a poraz na jednom od najtežih gostovanja u ligi, kod Vrgorca, mogao je Plave zakucati na samo dno, za kraj tmurne 2022. godine. No, Dinamo je u toj utakmici slavio s 3-0, čime je momčad kupila mir za božićne i novogodišnje blagdane, a u novu 2023. godinu Futsal Dinamo je ušao pojačan s jednim od najboljih hrvatskih igrača futsala ikada.

Iako će Tihomir Novak u utorak, na dan otvaranja Lige prvaka u Zagrebu, proslaviti 37. rođendan, ovaj 'futsalski Luka Modrić, kako mu znaju 'tepati', odigrao je izvanredan proljetni dio sezone. Svojim iskustvom i kvalitetom unio je sigurnost u relativno mladu Dinamovu momčad koja u 2023. nije znala za poraz sve do početka doigravanja.

No, neposredno prije utakmice protiv Vrgorca, u četvrtfinalu prvenstva, Novakovo koljeno, s kojim se muči već neko vrijeme, je popustilo. Novaka nije bilo u četvrtfinalnim dvobojima protiv Vrgorca (2-1 pobjeda Dinama), ali ni u prvom polufinalnom dvoboju protiv Novog Vremena (2-0 pobjeda Dinama).

Novak se vratio tek za zagrebački dvoboj (3-2 pobjeda Futsal Dinama nakon preokreta), a onda je bio i jedan od najboljih igrača finalne serije u kojoj je Dinamo svladao Olmissum s 3-1 u pobjedama i okitio se prvim naslovom prvaka.

Ukratko, s Tihomirom Novakom u kadru Futsal Dinamo je upisao tek jedan poraz, u prvoj utakmici finalne serije i mnogi su ga okarakterizirali kao jednog ključnih faktora za osvajanje naslova prvaka.

Međutim, Novak je cijelo proljeće odigrao s ozlijeđenim koljenom. Nakon osvajanja naslova prvaka, uplašio je Dinamove navijače, ali, vjerujemo, i sve ostale ljubitelje futsala u Hrvatskoj kako je 'upitan za idući sezonu'. Tu tvrdnju pojasnio nam je i u razgovoru za Germanijak.hr.

„Koljeno mi zaista je u lošem stanju. Zadnja dva mjeseca praktički nisam odradio niti jedan cijeli trening. Između utakmica sam se u pravilu rehabilitirao. Ali, ta izjava je malo izvučena iz konteksta. Zapravo sam rekao da mi je velika želja još igrati, to želim i volim. Napravit ću sve što je u mojoj moći da se oporavim i budem u stanju igrati. Međutim, ako mi koljeno od početka sezone bude u ovakvom stanju i ne vidi se pomak u rehabilitaciji, onda možda ni nema smisla odigrati cijelu sezonu u takvu stanju. No, ponavljam, vjerujem da ću sanirati ozljedu i da ću biti maksimalno spreman za iduću sezonu i Ligu prvaka“, rekao nam je tada Novak.

Nekih dva tjedna nakon tog razgovora, Novak se podvrgnuo operaciji koljena, a tada je započela i utrka s vremenom, odnosno pitanje hoće li Novak biti spreman za početak Glavne runde Lige prvaka koja, simbolike li, počinje na njegov 37. rođendan.

"Tihi je danas prvi dan oporavka koji će, nadamo se, proći u najkraćem mogućem roku. Tihomir Novak sigurno će propustiti pripreme za iduću sezonu, kao i uvodna prvenstvena kola, a nadamo se da će biti spreman do početka Glavne runde Lige prvaka u kojoj ćemo protivnike saznati 5. srpnja. Ovim putem Tihi želimo što brži i uspješniji oporavak", objavio je tada Futsal Dinamo na svojim kanalima.

Nažalost Dinamovih navijača, Novak neće biti spreman za početak Glavne runde natjecanja. Na sreću Dinamovih navijača, rehabilitacija nakon operacije prolazi jako dobro. Novak je sinoć bio na treningu Dinamove prve momčadi, radio je po posebnom programu, a ubrzo bi se mogao priključiti i kompletnom trenažnom procesu s ostatkom kolega.

Iako neće biti spreman za prvu Dinamovu rundu Lige prvaka, u taboru hrvatskog prvaka nadaju se plasmanu u Elitnu rundu koja se igra krajem studenog i početkom prosinca te da će do tada iskusni futsal-majstor biti u potpunosti spreman za najteže napore.



Tagovi

FutsalfutsalFutsal Liga prvakaFutsal DinamoMNK Futsal DinamoDinamo ZagrebTihomir Novak

Ostale Vijesti