Alen Lesički / Germanijak
Alen Lesički / Germanijak

Dalić i Perišić: "Ako ostvarimo pobjedu, bit će to najveća u povijesti. Pritisak je na njima"

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 12.12.22. | 14:15

Dan uoči polufinala s Argentinom pred novinare su izašli hrvatski izbornik Zlatko Dalić i napadač Ivan Perišić

Dvoboj polufinala Hrvatske i Argentine iz Vatrenog su kuta najavili izbornik Zlatko Dalić i Ivan Perišić, dokapetan reprezentacije.

Koliko se Hrvatska spremila za Argentinu, bilo je pitanje za Dalića.

"Mi smo ušli u polufinale i to je zaista sjajan uspjeh za Hrvatsku. Dva SP-a ulazimo ovdje. Međutim, sada želimo više. Igramo protiv velike Argentine koju vodi Messi s velikim motivom. Imaju pritisak veći od nas. Analizirali smo ih, znamo što i kako igraju i gdje odvesti utakmicu u kojem smjeru. Kao i uvijek sam optimist, vjerujem svojim igračima. Pokazali su karakteri i kvalitetu, nećemo se prilagođavati protivniku. Igrat ćemo svoj stil".


Perišić se sjetio utakmice protiv Engleske u Rusiji 2018.

"Želimo to finale. Dat ćemo sve od sebe. Odlični su, daju 100 posto. Engleska? Bit će slično. Puno ovisi o nama. Ako ćemo biti pravi, nema straha. Recept je kao protiv Brazila".

Energetski kako stoji Hrvatska?

"Potrošili se jesmo, ali igramo u polufinalu i ne razgovaramo o tome. Znamo da dajemo sve od sebe. Oporavili se svaki put, tako će biti i sada. Spremni smo na potrošnju, nema problema oko sastava. Svi zdravi i spremni, nadam se i odmorni. Oni ne žele biti umorni".

"Ovo je jedna nova utakmica i drugačija od one iz 2018. Tada smo bili u grupi, nije bila odlučujuća i nešto sasvim drugo. Igrali smo jako dobro, dali golove iz svih šansi. Kompaktni, borbeni i čvrsti kakvi ćemo biti sutra. No, nema veze. Velika je utakmica,a pogotovo za Argentinu. Velika i za nas jer je ulog velik. Sutra neće biti štednje, neće biti kalkulacija. Očekujem lijepu utakmicu, čvrstu i fer s obje strane".

Leo Messi nije čestitao zadnji put. Sprema li Dalić igrače na provokacije...

"Neću se vraćati. Razumijem te ljude. Velike su emocije, tada su bila velika očekivanja. Ne treba zamjeriti. Gledali smo protiv Nizozemske, borbena s puno duela i ne nogometnih situacija. Želimo to izbjeći. Ne znam tko je sudac uopće".

Ivan Perišić je srušio rekord Davora Šukera, ima 10 golova na velikim natjecanjima.

"Nije mi bitan gol i asist, samo da ekipa pobjeđuje. U službi sam ekipe, tkao je bilo tako će i biti", rekao je Perišić dok je Dalić rangirao utakmice.


"Ako ostvarimo pobjedu, bit će to najveća u povijesti"

Što je Dalić vidio u utakmici Argentine protiv Nizozemske.

"Sjajno djeluju kao tim, balansirani su. Igraju na rezultat, malo se opustili nakon vodstva. Očekujem ih još bolje nego protiv Nizozemske. Velika im je utakmica. Imaju veći pritisak. Imaju i navijače što je nama hendikep. Igramo polufinale protiv jedne od najboljih reprezentacija svijeta, protiv jednog od najboljih u povijesti. Idemo uživati", rekao je Zlatko Dalić.

Koliko znači širina klupe?

"Kada smo se spremali, rekli smo po popisu da imamo širinu. Svaki koji je ušao napravio je dobar posao. I kod svih izmjena mi smo pogodili. Sve smo odluke donijeli skupa, u svakoj situaciji dobili dimenziju više i to se pokazalo na rezultatu".

Neizbježno je bilo pitanje o Maroku.

"Rekao sam puno puta. Svatko ima pravo na svoj san. Mislim da je Hrvatska u Rusiji svim malima omogućila taj san i dala im za pravo da sanjaju. Nitko nije očekivao da će mala Hrvatska biti u finalu. Potaknuti time, sada svi žive taj san pa i Maroko. Imaju podršku, sjajno igraju i prošli su Belgiju, Španjolsku, Portugal i imaju se pravo nadati da budu najbolji. Pustite i nama nadu", jasan je bio Dalić.

Messi ima zadnju šansu da osvoji...


"Vidjeli smo prije par dana da je Portugal s Ronaldom izgubio. Bio je pet puta, nije ga osvojio. Messi pokušava već peti put. Dat će sve od sebe da uđe u finale i osvoji. Tako ćemo mi biti na 100 posto. Nadam se dobroj, tvrdoj i muškoj utakmici pa neka pobjedi bolji", poruka je Ivana Perišića.

Emocija je dio svega što nas pokreće.

"Samo će jedni slaviti, biti pobjednici. Ostali će morati sakriti emociju. Hrvatska i Argentina imaju pravo na to. Vjerujem da će lijepu emociju i sreću na kraju pokazati Hrvati".

"Uvijek igračima kažem da uživaju, svako mora uživati u poslu a moji to rade. S velikim veseljem radimo pripreme i treninge. Došli su negdje gdje nismo očekivali ove godine. Negdje gdje cijeli svijet gleda što će napraviti jedna mala Hrvatska, neka uživa u nogometu", rekao je Dalić koji je priznao kako je ovo iznad svih njegovih očekivanja.

"Točno da je situacija bila drugačija ranije, ja nisam niti mislio da ću doći danas ovdje. Mislio sam da je to mjesto rezervirano za druge face, ne za mene. Dao mi je priliku, ja sam zahvalan. Ponosan sam na svoj posao, na moju Hrvatsku. Nitko nije očekivao da ćemo ostati do kraja dva puta. Ponos mi je do neba. Sretan sam čovjek. Znam da sam imao san voditi Hrvatsku, ali nije išao do ovih granica".



Tagovi

Zlatko DalićIvan PerišićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti