Privatna arhiva
Privatna arhiva

Cufre za Germanijak: "Argentina ne igra prljavo, a Hrvatsku jako respektira. Jedan me vaš igrač posebno oduševio"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 11:30

Mene hrvatska pobjeda nad Brazilom nije iznenadila. Znam za vašu borbenost i nogometnu kulturu, stil i kvaliteta koji su prepoznatljivi, rekao je bivši igrač Dinama i reprezentacije Argentine

Priča je počela sasvim slučajno. Leandro Cufre našao se u Dohi, fotkao kraj hrvatskog šatora i preko prijatelja taj je fotka došla do nas. Bilo je to nakon prvog kola, Argentina je ispala od Saudijske Arabije (1:2), Hrvatska remizirala s Marokom (0:0) Javio se tada kratko i poručio da nema brige, da za Hrvatsku i Argentinu sigurno slijede bolji dani. I da će imati još što reći na ovom Mundijalu te da je njegova Argentina i dalje jedan od favorita za naslov. Pozdravio je, naravno, prijatelje u Hrvatskoj, kojih je puno, poželio sreću i našoj reprezentaciji. Sve je, možemo reći, dobro prognozirao, osim da će u polufinalu morati odabrati stranu, da će se dvije 'njegove' reprezentacije međusobno sučeliti.

Javio se i ovaj put za Germanijak i podijelio svoje impresije vezane za tu utakmicu.

"Jako sam sretan što su Argentina i Hrvatska došle do polufinala. Nakon spore vožnje na početku, obje su reprezentacije podizale formu i zasluženo došle do polufinala", priča Cufre, bivši argentinski reprezentativac i bivši igrač Dinama, ljubimac navijača Modrih.

Kaže da je uživao gledajući Hrvatsku protiv Brazila i da ga ta pobjeda Vatrenih, u konačnici, nije previše iznenadila.

"Doista nisam bio iznenađen, jer poznajem borbenost hrvatski igrača. Poznajem vašu nogometnu kulturu i stil, to je reprezentacija koja nikad ne odustaje. Baš smo to vidjeli protiv Brazila, pobjeda je bila u skladu s tim načinom igre."

 Kako ljudi u Argentini gledaju na Hrvatsku? Vidjeli smo po nekim portalima da gotovo svi vjeruju u pobjedu, da uopće ne pomišljaju da bi mogli ispasti od Hrvatske?

 "Vjerujte, u Argentini se na Hrvatsku i njezinu reprezentaciju gleda s velikim poštovanjem. Svi znaju da je to vrlo kvalitetna reprezentacija, koja već godinama postiže fantastične rezultate."

Koja je, prema Cufreovu mišljenju, najveća snaga ove Hrvatske? Mnogi će se složiti da smo najjači u sredini terena?

"Ma, snaga Hrvatske je momčad! Cijela je momčad jaka, odlično pokrivena na svim pozicijama. Obranom komandira Lovren, veznim redom i napadom Modrić, a Hrvatska ima još puno kvalitetnih igrača koji igraju na visokoj razini u najboljim svjetskim klubovima."

Ipak, kad bi mogao izdvojiti nekog igrača, osim Modrića, za koga bi se odlučio? Isto tako, u Argentini, tko ga se najviše dojmio, osim Messija?

"U Hrvatskoj je to sigurno Lovren, on me oduševio. Kako igra ovaj turnir, fantastično! A što se Argentine tiče, tamo su najbolji Otamendi i Enzo Fernandez."

Mnogi za Argentinu vole reći igra malo prljavo, grubo, previše hirovito. Hoće li tako igrati i protiv Hrvatske?

"Pa. to mi se baš ne čini točnim, nije istina da igramo takav nogomet. Argentina uvijek pokušava biti protagonist, igrati napadački i biti efikasna."

 Onda, hoće li Messi osvojiti naslov prvaka, jedini trofej koji mu nedostaje u karijeri?

"Nadajmo se da će njegova karijera ipak dobiti i taj trofej, da će ovaj Mundijal završiti njegovim podizanjem pehara prvaka. Za njega i za sve Argentince!", zaključio je Cufre i još jednom pozdravio sve prijatelje i navijače u Hrvatskoj. Da s druge strane nije njegova Argentina, znamo za koga bi navijao. No, bit će još prilike. U finalu?



Tagovi

Leandro CufreHrvatska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.Vatreni

Ostale Vijesti