Alen Lesički/Germanijak
Alen Lesički/Germanijak

Scaloni: "Ako volite nogomet, onda volite vidjeti Modrića na terenu"

Vrijeme Čitanja: 5min | pon. 12.12.22. | 14:10

U redovima Argentine vlada umjereni optimizam uoči utakmice. Niti blizu one najave Brazila uoči četvrtfinala.

Izbornik Lionel Scaloni i Nicolas Tagliafico najavili su dvoboj Argentine i Hrvatske na Lusail stadionu u utorak. Kako vrijeme odmiče, tako je i zanimanje za utakmice u kojima sudjeluje Hrvatska sve veće. Organizatori su prebacili press konferenciju u najveću dvoranu medijskog centra u Dohi koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Argentinaca je puno. Stiglo ih je dosta nakon što su eliminirali Nizozemsku, još uvijek stižu… Prvo je priliku dobio Nicolas Tagliafico.

Prvo pitanje bilo je o veznom redu Hrvatske

“Jučer smo analizirali Hrvatsku. Imaju velike igrače, posebno su kvalitetni u veznom redu. Mogu igrati svugdje i na sve načine. Bit će teška utakmica, moramo paziti na detalje ali imamo svoje oružje koje ćemo probati iskoristiti”.

Prije četiri godine Tagliafico je bio u Rusiji.

“Puno je prošlo vremena, Hrvatska je opet u polufinalu. Dobar su posao odradili ovdje. Imaju dobru momčad, dobru igru. Bit će sličnosti, ali puno je tu igrača kojih nije bilo prije. S obje strane. Mislim da će se igrati n a drugi način. Imamo iskustvo te utakmice i iskoristi ćemo ga na najbolji način”.

Kako se može dobiti Hrvatska koja ima Modrića i Livakovića na golu.

“Imaju puno kvalitete, ali trebamo se koncentrirati na sebe. Treba limitirati Hrvate jer znamo što znači ova utakmica i značaj. Protivnik ima dobre igrače, moramo biti oprezni ali fokus je na nama”.

Ovo je utakmica koja je različita od one s Nizozemskom.

“Moramo biti spremni na svaki scenarij koji nam utakmica ponudi. Ne smijemo dozvoliti da nam Hrvatska napravi nered kakav je napravila Nizozemska u završnici utakmice”.

Gledajući izvana, primjećujemo Messija koji je jako agresivan.

“Uvijek je bio takav. Kapetan je, lider… Motivira nas. Znamo da je Messi s nama i to izvlačio ono najbolje iz nas. Sretni smo što ga imamo”.

Što se može izvući iz borbene utakmice protiv Nizozemskom, te što znači obrane Martineza za samopouzdanje momčadi.

“Ovo je SP. Imamo dosta iskustva, stigli smo daleko. U nokaut fazi uvijek ima trenutaka kada se moramo boriti kao što je bilo protiv Nizozemske. Patili smo, ali izvukli smo se. Što se tiče Martineza, silno mu vjerujemo”.

Što očekuje od Hrvatske?

“Mogu igrati više stilova. Mislim da neće ponoviti ono što je Australija igrala. No, pokušat će nam uzeti loptu i kontrolirati igru. Utakmica protiv Australije bila je drugačija u odnosu na ono što će biti protiv Hrvatske”.

Nicolas Tagliafico je upitan o odnosu sa suigračima koji su igrali za Nizozemsku.

“Nismo se čuli nakon utakmice. Pričat ćemo kada sve ovo završi”.

Scaloni mijenja formacije, kako ste se navikli?

“Često mijenja. Dobra je strana što se možemo adaptirati. To ovisi o puno stvari tijekom utakmice i to je bogatstvo ove momčadi", završio je Tagliafico prije nego je riječ preuzeo izbornik Scaloni.

Prvo pitanje je bilo što misli o Hrvatskoj

“Očekujemo tešku utakmicu, protiv jako dobe momčadi. Sjajni su igrači, imaju tim. I bit će to izazov za nas. Nema smisla komparirati s Rusijom 2018. Svaka utakmica je drugačija. Generalno, imaju momčadski duh i bit će teško”, rekao je izbornik Argentine.

Što misli o Leu Messiju i o činjenici da je dvoboj s Nizozemskom izazvao puno polemika.

“Želim reći da je prošla utakmica bila igrana na način na koji je trebala. S obje strane. To je nogomet. Neke stvari se događaju, ali tu je sudac da dijeli pravdu. Ne želim više pričati o tome. Igrat ćemo kako trebamo, sudac neka odlučuje. Respektiramo sve reprezentacije i to je glavna naša karakteristika od prvog kola. Nismo loši dobitnici niti gubitnici. Messi? Uvijek je bio pobjednik, ima veliku želju i gladan je. Sretan sam zbog toga”.

Nada u Argentini je velika…

“Da. Igramo sve za njih. Za taj napor i novac koji su uložili da stignu ovdje. Znamo što očekuju od nas, vrijeme će reći. Sumnjam da će Hrvatska promijeniti stil. Igraju uvijek isto i to jako dobro. Imaju dobre igrače i veliku tradiciju”.

Kakvo je stanje o momčadi nakon produžetaka s Nizozemskom.

“Najbolji način za oporavak je pobjeda. Došli smo do polufinala, imamo dva igrača koji su suspendirani i vidjet ćemo kako to riješiti. No, generalno je dobra situacija”.

Scaloni mora donijeti odluke. Očekuje li da mora napasti Hrvatsku u utorak.

“Nekada se morate prilagoditi protivniku, ali načelno želimo igrati našim načinom”.

Dan prije polufinala, kako se Scaloni nosi s emocijama u momčadi.

“Na isti način kao prije Nizozemske, Australije i Poljske. To su bile ključne. Želimo promijeniti način razmišljanja. Naravno da je krucijalna utakmica. Treba odigrati dobru utakmicu, svesti faktor sreće na minimum. Znamo da je ovo sport i nekada bolji ne dobije. Uzimamo prirodno te stvari”.

Da li je ovo najveća utakmica u karijeri Scalonija.

“Nisam dugo ovdje pa nemam puno bitaka. Najvažnije je ono što je ispred vas. Nemam vremena razmišljati o prošlosti niti o onom što me čeka nakon sutrašnje utakmice. Samo je bitna ova pred nama. Sve drugo ti uzima energiju”.

Bora Milutinović je rekao da je izbornik Argentine najvažniji čovjek na turniru.

“Hvala mu na lijepim riječima”.

Još malo o Hrvatskoj...

"Analiza je pokazala da Hrvatska ima sjajne igrače. Znamo gdje nas mogu raniti... Nećemo u detalje, ali hajdemo se radije brinuti gdje mi njih možemo povrijediti. I na to se fokusirati".

Neizbježno je bilo pitanje o Luki Modriću.

"Luka Modrić? On je uzor svima nama. Ne zbog talenta već zbog ponašanja. Treba uživati u njegovim igrama. Ako volite nogomet, volite vidjeti Modrića na terenu".



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacijaArgentinaKatarKatar 2022Katarska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti