Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Budicin postaje novi šef škole nogometa Rijeke, u klub se vraćaju i dva bivša igrača

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.06.21. | 10:00

Bivšeg trenera Istre 1961 se povezivalo s Orijentom 1919, ali izgleda kako je u ovom trenutku povratak na Rujevicu izglednija opcija.

Fausto Budicin ovih bi dana trebao i službeno biti predstavljen kao novi voditelj omladinskog pogona Rijeke. Kako doznaje Germanijak, osim bivšeg trenera Istre 1961, u klub bi se trebala vratiti još dvojica bivših igrača Rijeke – Dragan Tadić i Igor Tkalčević.

Tadić bi trebao postati trener juniora Rijeke, dok se zasad samo nagađa da će Tkalčević postati trener starijih pionira. Obojica su svojevremeno nosila dres Rijeke, s tim da je Tadić ostavio veći trag budući da je za klub odigrao 193 utakmice u svim natjecanjima, u odnosu na Tkalčevića koji ih ima 89.

Nakon što je dva kola prije kraja sezone klupu Orijenta 1919 napustio Damir Milinović, a vršitelj dužnosti u posljednja dva prvenstvena ogleda bio Marinko Koljanin, sa Sušaka su stizale informacije kako je veoma izgledno da će se Budicin vratiti na klupu kluba s kojim je igrao doigravanje za 1. HNL. Ipak, Budicin će izgleda ipak karijeru nastaviti na Rujevici, dok trenersko mjesto Crvenih zasad ostaje prazno.

Iako je Robert Palikuća doveden kako bi objedinio nekoliko bitnih funkcija u Rijeci, jasno je kako ni on ne može biti 'na sto strana' te da je potrebno netko od povjerenja na mjestu voditelja škole nogometa koji će provoditi, odnosno nagledati, da njegove misli i ideje budu sprovedene u djelo. Jednako tako, očekuje se da svojevrsne korekcije Palikuća napravi i na nekim drugim strateški važnim pozicijama u klubu.


Tagovi

Fausto BudicinHNK RijekaRijekaRobert Palikuća

Ostale Vijesti