nk-rijeka.hr
nk-rijeka.hr

Palikuća: „Tu sam da dodamo klubu neke nove stvari, domovina me uvijek vukla nazad“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 11:58

Nasljednik Ivana Mancea kratko se predstavio hrvatskoj javnosti koja nije najbolje upoznata s njegovim likom i djelom.

Kao grom iz vedra neba bio je odlazak Ivana Mancea iz Rijeke, a skoro jednako je tako iznenadio odabir njegovog nasljednika. Robert Palikuća novi je generalni menadžer za sport NK Rijeke, a ono što je Germanijak najavio danas rano ujutro, nekoliko sati kasnije potvrđeno je i na klupskim web stranicama.

Prije svega hvala na dobrodošlici. Do suradnje je došlo budući da se Ivan Mance i ja znamo već godinama, kontakt je postojao svih godina i kad se on odlučio napraviti taj potez da napusti klub i da se nešto promijeni, klub me kontaktirao, razmijenili smo neke ideje i nije mi puno trebalo da napravim taj korak jer me domovina uvijek vukla nazad“, rekao je Palikuća za klupski youtube kanal pa dodao:

„Odrastao sam u Slavoniji, a za vrijeme rata sam preselio u Njemačku. Tamo sam završio školu, igrao u omladinskom pogonu Hannovera. Studirao sam u Los Angelesu, a zadnja dva kluba u nogometu su mi bila St.Pauli i Fortuna pa sam tako, kad sam okončao karijeru, prešao u menadžment kluba. Nakon toga je došao u Nurnberg i evo – sad sam ovdje“

Robert Palikuća je novi generalni menadžer za sport. Što to točno znači?

„Ideja uprave kluba je nastavimo uspješni put Rijeke, a da pritom ja pomognem sa svojim idejama i iskustvom koje nosim iz Njemačke. Tu sam da dodamo klubu neke nove stvari, a ova funkcija ne znači samo da pričamo o uspjehu prve momčadi, strukturalno cijelog kluba u sportskom segmentu – akademija, profesionalni pogon i skauting. Sve su to stvari koje su važne da jedan klub napreduje i da jedan mali iskorak napravi, ali to su stvari koje se ne mijenjaju u par dana već za to treba vremena“, dodao je Palikuća.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.



Tagovi

Robert PalikućaHNK RijekaRijekaIvan ManceDamir Mišković

Ostale Vijesti