Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Fausto Budicin na pragu novog trenerskog angažmana

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 21.05.21. | 17:05

Momčad bi trebao preuzeti na početku sljedeće sezone.

Fausto Budicin od sljedeće bi sezone trebao postati novi/stari trener Orijenta 1919, javlja Novi list.

Nakon što je dva kola prije kraja klupu drugoligaša s Krimeje neočekivano napustio Damir Milinović, uprava je odlučila da će posljednja dva kola v.d. biti Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba i nekadašnji pomoćnik Otte Barića.

Osim Milinovića, Orijent 1919 je napustio i njegov pomoćnik, Siniša Linić, koji je u HNL-u skupio 202 nastupa i 23 pogotka (Rijeka, Hajduk, Istra 1961).

Budicin je u sezoni 19/20. umalo s Orijentom 1919 ušao u elitni rang hrvatskog nogometa, ali je u doigravanju od momčadi s Krimeje bolja bila Istra 1961.

Nakon tog dvomeča Budicin je odradio još jednu utakmicu na klupi Orijenta 1919 nakon čega odlazi baš u Istru čiji je glavni trener bio od početka sezone do sredine veljače kad ga je zamijenio pomoćnik Danijel Jumić.

Budicinu su presudila pet uzastopna poraza, a zanimljivo je kako je uprava Rijeke bila spremna njega angažirati u slučaju da nisu pronašli zajednički jezik sa sadašnjim trenerom Goranom Tomićem nakon što je klub napustio Simon Rožman.

Budicin se vraća u Rijeku, ali njegove boje neće biti plavo-bijele, već crvene. Iako se iz Orijenta 1919 još uvijek nisu službeno oglasili na ovu temu, za očekivati je da će Budicin biti službeno potvrđen kao novi trener kluba od sljedeće sezone i prije nego li ova stigne do svojeg kraja.


Tagovi

Fausto Budicin2. HNLHNLNK OrijentNK Orijent 1919Orijent

Ostale Vijesti