Daniel Karmann/DPA/PIXSELL
Daniel Karmann/DPA/PIXSELL

Germanijak doznaje: Poznato ime novog sportskog direktora Rijeke

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 08.06.21. | 08:17

Posljednji posao imao je u Nurnbergu.

Robet Palikuća uskoro bi trebao i službeno biti predstavljen kao novi sportski direktor Rijeke, doznaje Germanijak.

Iako vijest nije službeno potvrđena, bivši izvršni sportski direktor Nurnberga i šef prve momčadi (Head of first team football) Fortune Dusseldorf sve je dogovorio s Rijekom te bi uskoro trebala stići potvrda kako će upravo on naslijediti Ivana Mancea.

Zanimljivo, Palikuća je imao i ponudu Hannovera, ali je zov kluba s Kvarnera očito bio presnažan.

Mišković je tako pronašao zamjenu za Ivana Mancea koji je prije pet dana javno potvrdio kako napušta Rijeku nakon devet godina. Prvo je u klubu bio kao igrač, zatim kao zamjenik sportskog direktora, a mnogi manje upućeni u zbivanja oko kluba pamte ga kao 'onog koji je vikao' pokraj Matjaža Keka.

No, Mance se dokazao kao netko tko itekako razumije posao, u Rijeku je – skoro pa samoinicijativno – doveo igrače snažnog renomea za koje mnogi ne bi ni pomislili da su spremni doći u Rijeku.

Robert Palikuća najveći je dio svoje karijere proveo u Fortuni Dusseldorf gdje je nakon igračke karijere prvo radio u marketingu, a potom je bio menadžer zadužen za licenciranje igrača. To su ujedno bili i njegovi počeci, a dolazak na Rujevicu za njega bi trebao biti dodatni iskorak u karijeri.


Tagovi

HNK RijekaRijekaIvan ManceDamir Mišković

Ostale Vijesti