Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši napadač Dinama dobiva trećeg trenera ove sezone, Rožman glavni favorit

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 18:28

Najbolji strijelac i asistent momčadi je bivši dinamovac.

Kada su odradili ljetni prijelazni rok u Celju nadali su se puno boljem rezultatu od trenutnog. Sedmo mjesto s tri boda od zone ispadanja nije nešto što bi zadovoljilo njihove ambicije prije početka sezone. Na tom prijelaznom roku stigao je i nekadašnji napadač Dinama Ivan Božić koji je trenutno najbolji strijelac i asistent momčadi, a više puta ove sezone oduševljavao je prekrasnim zgodicima. Ove sezone tresao je mrežu pet puta, a asistirao je isto toliko puta.


U sezoni je Celje krenulo s Agronom Šaljom na klupi. On je stigao u klub krajem travnja, a zbog loših rezultata dobio je otkaz krajem rujna. Za zamjenom su posegnuli u omladinski pogon pa su promovirali iz juniora trenera Simona Sešlara. I on je kao i prethodnik dobio deset utakmica na klupi slovenskog prvoligaša, a uspio je osvojiti tek dva boda više od njega.

Stoga su se u klubu odlučili na treću promjenu trenera ove sezone Sešlar će i dalje ostati u klubu, a uprava se danas objavom na službenoj stranici zahvalila slovenskom treneru na dosadašnjem radu.

„Simon je krajem rujna preuzeo momčad u teškoj poziciji, ali je uspješno stabilizirao momčad, odmah izgubivši šest utakmica bez poraza i odveo momčad u polufinale kupa. Pred kraj mandata ostao je pribran i odrađen kako treba do posljednjeg dana“, poručili su iz kluba.


Odmah nakon objave da je Celje u potrazi za novim trenerom kao favorit se pojavio nekadašnji trener Rijeke Simon Rožman. On je svoj trenerski put i počeo u tom klubu odakle se probio do Domžala kao perspektivni trener, a onda je dobio priliku u Rijeci i potom u Mariboru. Potonja epizoda završila je neslavno i od tada je bez posla, a kako stvari stoje mogao bi uskoro opet početi raditi.

Tijekom karijere Rožman je osvojio slovenski Kup s Domžalama te hrvatski s Rijekom.


Tagovi

CeljeSimon RožmanIvan Božić

Ostale Vijesti