Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Kakav projektil: Hrvatski napadač kandidat je za Puškaša nakon ovoga (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.09.21. | 11:18

Eurogolom je započeo preokret

Osmo kolo Prve lige Slovenije donijelo je dvoboj Celja i Domžala, a junak susreta bio je hrvatski napadač Ivan Božić.

Gosti su rano poveli, u 10. minuti golom Vuka, a domaćini su pokušavali doći do izjednačenja tijekom cijelog prvog dijela i uspjeli su pred sami kraj. Krenulo je sve od akcije koja je započeta na desnoj strani kad je lopta stigla na 30-ak metara za Ivana Božića, a onda on kreirao remek djelo. Odvažio se na udarac iz daljine i pogodio u rašlje, a lopta se od grede odbila iza crte za 1:1 dok je vratar Mulalić gledao bespomoćno u zraku loptu.


Slovenci su ovaj zgoditak već proglasili jednim od najljepših, a po njima je glavni kandidat za gol sezone u Sloveniji i za FIFA nagradu Puškaš.

Ovaj zgoditak bio je ključni trenutak utakmice jer je od onda slijedio preokret, a za Celje su zabijali još Medved u 52. i Brecl u 89. minuti za pobjedu 3:1 Celje je nakon ove pobjede na šestom mjestu s deset bodova i gol razlikom 10:10. Domžale su na osmom mjestu sa sedam bodova.

24-godišnji Božić stigao je u Sloveniju iz druge momčadi Dinama, a u Celju je ranije bio na posudbi. U Dinamo je stigao kao junior iz Cibalije, a igrao je još za Lokomotivu i Rudeš.


Tagovi

Ivan BožićCelje

Ostale Vijesti