Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Bišćan briše Čačićeve tragove (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 22.04.23. | 08:10

Dinamo je ponovno u Puli, gdje je nedavno pao u zadnjim minutama, Modri rade još korak prema naslovu, Istra ne odustaje od Europe

Aldo Drosina stadion je na kojemu Igor Bišćan, priznao je to i sam, nikad nije izgubio. Pobjeđivao je tamo s Rijekom, čak osvojio i Kup, slavio je i s U21 reprezentacijom. I sasvim se, kaže, u Puli ugodno osjeća. Ali, Aldo Drosina je i stadion na kojemu Dinamo nedavno nije bio uspješan, to je mjesto gdje je, na neki način, krenula Čačićeva detronaža, taj je poraz u zadnjim minuta, prekrasan gol Matheusa za 1:0, solidno uzdrmao temelje Dinamove dominacije i puta prema naslovu. Žalio se Čačić tada na teren, u Puli je javno rekao i da Dario Šimić još nije potpisao ugovor i da još ne zna kako će s njim surađivati, a Dinamova igra odavala je naznake pada forme i zasićenosti. Već je tada bilo jasno da će se uskoro neke stvari u Maksimiru morati mijenjati, ne pokrene li se Dinamo iz 'druge brzine'.

Igor Bišćan startao je na Dinamovoj klupi dvjema pobjedama, u susretu protiv Slavena Belupa pokazao i porast forme, igru dostojnu prvaka. Naravno, ovog se puta i na Drosini očekuje drugačiji, bolji, razigraniji, agresivniji i efikasniji Dinamo. Igor Bišćan, na neki način, briše Čačićeve tragove, želi do kraja sezone podići formu i blijeda izdanja Modrih, zamijeniti uvjerljivima.

"Manje-više se zna što nas čeka, oni igraju specifičan nogomet, s glavom i repom, svojim stilom. Koliko god znamo, bit ćemo dobro pripremljeni. Kao što imamo negativno iskustvo, čeka nas opasan protivnik, ali želimo nastaviti pozitivan niz i napraviti nova tri boda prema naslovu prvaka.", rekao je Bišćan, najavljujući utakmicu u Puli. Sve je slično kao i prije tjedan dana, nema i dalje Boška Šutala, Kevina Theophilea i Brune Petkovića, čiji oporavak ide dobrim smjerom. I, čini se da je jedina Dinamova briga, osim vrlo dobrog domaćina, potencijalno loš teren pulskog stadiona. No, i tu bi trebalo biti pomaka, proljetno vrijeme ipak nosi bolje vijesti.

"Kako nama tako i njima, vole i oni igrati po zemlji, vidi se i po njihovim rezultatima. Nisu puno golova zabili, odgovarao bi i njima bolji travnjak, vjerujem da će teren biti kvalitetniji, a onda će i utakmica biti bolja. A ako i ne bude, svima jednako, prilagodit ćemo se.", komentirao je Bišćan, koji stalno ponavlja da glavom još uvijek u ovoj sezoni, da se ne bavi previše onime što slijedi za koji mjesec, misleći na pripreme i prijelazni rok. Još uvijek je prvi cilj osvojiti naslov, potvrditi ga i matematički i tada će biti lakše okrenuti se onome što slijedi. Naravno, najavio je Bišćan i da će do kraja prvenstva dati više prilika onima koji su manje igrali, međutim, vjerojatno će tim rotacijama pristupiti nakon pulske utakmice. Jer, čekaju Dinamo tri utakmice u tjedan dana (Istra, Varaždin, Hajduk), morat će nešto mijenjati.

Oglas

Istra 1961 – Dinamo

KLAĐENJE UŽIVO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

"U tom kontekstu najlakše je pripremiti ovu prvu utakmicu. A onda ćemo dalje vidjeti kako rasporediti snage, možda nam se vrati Bruno pa nam pojača kvalitetu i širinu momčadi.", rekao je Bišćan. Spomenimo i da šestorica Modrih imaju dva žuta kartona, to su Baturina, Ristovski, Bočkaj, Ljubičić, Mišić i Perić. Svi oni bi, vjerojatno, voljeli izbjeći neigranje na Poljudu za osam dana, vidjet ćemo hoće li neki od njih 'požutjeti' u Puli pa preskoče Varaždin i budu spremni za Split. O svemu treba voditi računa.

S druge strane, Puljani su u malo slabijem nizu, koji je krenuo upravo nakon te pobjede nad Dinamom. Tri remija i poraz u zadnje četiri utakmice, takvim ritmom teško je doći do Europe. No, naravno da Istru ne treba otpisati, toliko je već puta ove sezone momčad Gonzala Garcije iznenadila, ne bi novi uspjeh protiv Dinama, bio nikakva senzacija.

"Nakon nekoliko gostujućih utakmica, napokon igramo doma, i to jednu dobru utakmicu sigurno. Ovo će biti borben susret s najboljom momčadi lige. Promjenom trenera su svakako dobili novu energiju, brzinu, natjecateljski duh. Mi smo u zadnjih nekoliko kola u dobroj uzlaznoj putanji, pa se tako nadam da ćemo i ovu tešku utakmicu dobro odraditi“, tako vidi svoju momčad uoči Dinama popularni Garcia, koji ne može i dalje računati na suspendiranog Ecega, nema niti Majstorovića.

"Ja sam ove sezone izvrtio više puta sve igrače, ne znam tko još od trenera toliko mijenja -mislim da sam do sada svim igračima dao priliku, znaju da imaju moje povjerenje i znaju da je to njihova šansa koju su zaslužili. Drago mi je da se mogu osloniti na sve svoje igrače.“, naglasio je Garcia i time najavio da bi i protiv Dinama moglo biti promjena. Sprema li Urugvajac zamku Bišćanu, kao što je prije mjesec dana u zamku ulovio Čačića? Ili je ovo ipak jedan drugi, jači, teško uhvatljivi Dinamo? Dvoboj na Drosini dat će mnoge odgovore.

MOGUĆI SASTAV ISTRE 1961 (4-3-3)


MOGUĆI SASTAV DINAMA (4-2-3-1)


Utakmica Istre i Dinama počinje u 17 sati (MaxSport 1). Glavni sudac je Duje Strukan (Split), pomoćnici sui Bojan Zobenica (Velika Gorica) i Alen Jakšić (Split), VAR sudac je Mario Zebec (Cestica), AVAR Jerko Crnčić (Vrbovec).




Tagovi

Istra 1961GNK DinamoHNLGonzalo GarciaIgor BišćanHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti