Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

Garcia: „Bišćan je donio novu energiju, ali i mi smo u uzlaznoj putanji“

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 21.04.23. | 16:30

Na prošlom gostovanju u Pilu, Modri su upisali minimalan poraz.

Subotnji program 30. kola HNL-a, otvorit će dvoboj Istre 1961 i Dinama. Utakmica se igra s početkom u 17 sati, a danas su je na konferenciji za medije najavili trener Gonzalo Garcia i napadač Darwin Matheus.

„Nakon nekoliko gostujućih utakmica, napokon igramo doma, i to jednu dobru utakmicu sigurno. Ovo će biti borben susret s najboljom ekipom lige. Promjenom trenera su svakako dobili novu energiju, brzinu, natjecateljski duh. Mi smo u zadnjih nekoliko kola u dobroj uzlaznoj putanji, pa se tako nadam da ćemo i ovu tešku utakmicu dobro odraditi“, uvodno je rekao španjolski strateg.

U prošlom kolu, Puljani su gostovali kod Varaždina, a usprkos igraču manje od 76. minute zbog isključenja mladog Moldovca Iovea, uspjeli su sačuvati praznu mrežu i osvojiti vrijedan bod u borbi za Europu. 

„Na ogledu s Varaždinom bili smo u odličnoj formi, čak i s igračem manje smo ih uspjeli spriječiti da zapucaju prema našem golu. Iurie je odigrao kvalitetno u tom susretu, ali još postoji dosta prostora da napreduje i prilagodi se. Ja sam ove sezone izvrtio više puta sve igrače, ne znam tko još od trenera toliko mijenja – mislim da sam do sada svim igračima dao priliku, znaju da imaju moje povjerenje i znaju da je to njihova šansa koju su zaslužili. Drago mi je da se mogu osloniti na sve svoje igrače.“

Oglas

Istra 1961 – Dinamo

KLAĐENJE UŽIVO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Na Aldo Drosinu stiže vodeća momčad lige.

„Dinamo će sigurno stvarati pritisak, biti agresivan i težiti svojoj igri. Moji su igrači svi svježi i spremni, računam i na Darwina, Lisicu, Blagojevića. Njihova minutaža mora u početku sada biti manja, obzirom da se vraćaju od bolesti, odnosno ozljede. Također, jučer smo jedan dio treninga odradili na glavnom terenu i mogu reći da ima više trave i zelenije je, što znači da se stanje travnjaka popravlja. Sutra nas svakako čeka dobra utakmica“, zaključio je Garcia.

Mladi venezuelanski napadač Darwin Matheus, krajem siječnja stigao je u Puli iz druge momčadi Atlanta Uniteda. Zasad mu je minutaža dozirana, no uspio je u sedam nastupa postići dva pogotka. Najbolji trenutak u kratkoj HNL karijeri, Matheus je imao u posljednjem dvoboju protiv Dinama, koji se sredinom prošlog mjeseca igrao na Drosini. Istra 1961 upisala je veliku pobjedu, a jedini gol u minimalnom slavlju postigao je upravo Matheus.

„Osjećam se potpuno spremno za sutra. Ovaj smo tjedan marljivo trenirali, a i u prijašnjim utakmicama smo pokazali da kada vjerujemo u sebe i u našu ekipnu snagu, uvijek rezultatski završimo dobro, pa tako i vjerujem da će biti sutra. Ta zadnja utakmica s Dinamom će mi ostati u posebnom sjećanju, obzirom da sam zabio taj pobjednički gol. Uvijek kada igram, želim pomoći ekipi što više mogu i vjerujem da sutra to mogu ponoviti, a nadam se i gol“, rekao je u najavi utakmice 22-godišnjak iz Venezuele.



Tagovi

HNLGonzalo GarciaIstra 1961

Ostale Vijesti