Josip Regović/Pixsell
Josip Regović/Pixsell

Bišćan: "Šimić se bavi igračkom križaljkom, pita se i mene, ali glavom sam još u ovoj sezoni"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 21.04.23. | 12:20

Dinamov trener najavio je gostovanje u Puli, pričao o očekivanjima do kraja sezone i posebno prokomentirao situaciju s Petrom Bočkajem

Igor Bišćan ulazi u prvi težak tjedan svog mandata u Dinamu, ali i u tjedan u kojemu možemo i potvrditi naslov prvaka. U subotu (17 sati) Modri gostuju na Aldu Drosini u Puli, potom ih u srijedu čeka dvoboj s Varaždinom, a onda i derbi na Poljudu. No, za početak, Istra je dužnik, zadnji put se tamo Dinamo nije dobro proveo.

"Manje-više se zna što nas čeka, oni igraju specifičan nogomet, s glavom i repom, svojim stilom. Koliko god znamo, bit ćemo dobro pripremljeni. Kao što imamo negativno iskustvo, čeka nas opasan protivnik, ali želimo nastaviti pozitivan niz i napraviti nova tri boda prema naslovu prvaka.", rekao je Dinamov trener i otkrio situaciju u momčadi.

"Slična je situacija kao i prije prethodne utakmice, Petković je odradio nekoliko treninga, ima veliku želju pa krene malo jače nakon dugog perioda bez treninga. Vidjet ćemo danas kakva je situacija s njim, osim njega će biti izvan kadra Kevin i Boško Šutalo."

U Puli nije idealan teren?

"Kako nama tako i njima, vole i oni igrati po zemlji, vidi se i po njihovim rezultatima. Nisu puno golova zabili, odgovarao bi i njima bolji travnjak, vjerujem da će biti kvalitetniji, a onda će i utakmica biti bolja. A ako i ne bude, onda kako nama tako i njima, prilagodit ćemo se."

Što može Bišćan reći o stanju u momčadi, je li skenirao igrače?

"Svakim tjednom i novom utakmicom dolazim do novih spoznaja, iako znamo većinu stvari, posebno igrača. Svi treneri imaju svoju ideju, razlike su u detaljima. Ne želim previše daleko u budućnost, ne bi bilo pametno previše razmišljati o budućnosti, idemo utakmicu po utakmicu, jer je i to ulaganje u budućnost, da bolje utvrdim tko je kakav. Mladi igrači? Dobra je situacija, nadam se da će biti još bolja, naravno da ću ih nastojati što više koristiti, a tu su i drugi igrači, kao Bočkaj i Moharrami, koji su manje igrali. Za Peru mogu reći da jako dobro radi, u tih nekoliko razgovora, ne preslužbenih, dali smo do znanja što tko od nas očekuje, stvar je vrlo jasna. Vidjet ćemo što će vrijeme donijeti, ja sam trener koji drži do rada na treningu, ponašanja i kad ne ide dobro."

Na kojoj poziciji vidi Bočkaja?

"U takvim situacijama donosim odluku u razgovoru s igračem, da on bude sretan, on najbolje osjeća gdje je najbolji. On mi kaže da se vidi na lijevom bočnom, da mu je to najbolja pozicija, ali ako gledamo gdje je bio najbolji, možda je to neka druga pozicija, desno gore. Za njega je najvažnije da bude motiviran, da se osjeća kao dio momčadi. Daleko je od forme i on to zna, bio je iskren. Možda još neće neko vrijeme pokazati najbolje od sebe, ali očekujem da će biti dobar. Taj lijevi bek je uvijek kod nas takav, može konkurirati više igrača, ali njegova kvaliteta i nogometna inteligencija ga stavljaju u konkurencije i za druge pozicije, prema naprijed."

Koliko će biti rotacija u momčadi u idućim utakmicama?

"Nezgodan je period ispred nas, ali trebamo biti pametni, trebamo dovesti momčad u stanje da svi daju maksimum. Nešto je lakše pripremiti ovu prvu utakmicu, a onda ćemo vidjeti. Nije lako, nadam se da ćemo dobiti Brunu da nam donese kvalitetu, to bi bio pomak, ako ne, koristit ćemo veći broj igrača."

Na Aldu Drosini Bišćan je dosad u različitim ulogama pobjeđivao, dobro se tamo osjeća?

"Da, ugodno se osjećam na tom stadionu, mislim da sam sve pobijedio. Iako je svaka utakmica za sebe, nisam još bio tamo kao trener Dinama, nisam bio u toj ulozi. Ne znači ta statistika ništa, ali budi lijepe uspomene."

Oglas

Istra 1961 – Dinamo

KLAĐENJE UŽIVO

ODIGRAJ ODMAH!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Hoće li na ljeto vratiti neke igrače s posudbi?

"Vode se razgovori, o tim stvarima se razmišlja, neću o detaljima i imenima, jer još sezona traje. Pratimo situaciju, razmišljamo koliko možemo u budućnosti, ali ništa više od toga ne mogu reći. Nadamo se da ćemo kroz neko vrijeme moći više reći."

Je li zadovoljan s onime što je momčad dosad pokazala?

"Zasad mogu biti zadovoljan, nikad nije dobro kad je trener prezadovoljan. Prva utakmica je bila dobar test i potrebna utakmica da se prekine niz i vidjelo se kako su igrači reagirali, ali tek će sad pokazati hoćemo li biti na ovoj razini kao protiv Belupa ili ćemo biti ispod toga. Mi ćemo nastojati biti bolji u stvarima u kojima teren nije prebitan."

Kako surađuje s Darijem Šimićem?

"Na dnevnoj bazi je kontakt, ali fokusiram sam na momčad, ja sam skori cijeli dan na stadionu. Izmjenjujemo informacije, on je više uključen u taj posao za budućnost, prijelazni rok, igračku križaljku. Naravno da ja tu sudjelujem, ali manje nego što ću u budućnosti. Odnos s njim je jako dobar, ali ne samo s njim, već i s ostalima, koje poznajem otprije, stvarno mi je ugodno u Dinamu."

Je li količina posla koju obavlja veća od one koju je očekivao?

"Dinamo je Dinamo, kriteriji su visoki očekujem puno i od sebe, nisam iznenađen, ali koliko je god sezona blizu, treba razmišljati nekoliko koraka unaprijed, a opet moram biti prisutan u ovoj sezoni. Sigurno ću dosta utjecati i na ono što će se događati u narednoj sezoni. Znaju se kriteriji, ciljevi, nisam iznenađen, sve je jasno. "



Tagovi

Igor BišćanGNK DinamoHNLIstra 1961Hrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti