Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

“A u kakvom smo mi to stanju, možete li mi reći”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 10.04.23. | 08:03

Dinamo mjenja trenera sa sedam bodova fore, u Hajduku dižu glas a Rijeka se resetirala. Što se čeka u Gradskom vrtu - nije nam baš jasno

Osijek je u slobodnom padu. Iako se na Rujevici činilo kako je Boro Perković osovio brod prvoligaša s Drave, u Velikoj Gorici Osijek dobio novi težak udarac. Kako drugačije nazvati laku pobjedu “fenjeraša” nad klubom koji ima europske ambicije. Doduše, bez ikakvih temelja, ali opet… Serija bez pobjede u HNL-u produžena je na devetu utakmicu u nizu…

U Gradskom vrtu zvone zvona uzbune. U jednom trenutku gledalo se na Hajduk i napad na to drugo mjesto, na koncu i ono treće koje garantira europske utakmice na novom stadionu je pod velikim znakom upitnika. Jer, Osijek je još treći, ali samo zbog bolje gol razlike u odnosu na Rijeku i Varaždin. Na bod manje je Slaven Belupo, a napadu na treće mjesto s pravom se nadaju na Aldo Drosini i Kajzerici… I manje više svi oni imaju bolju formu i igru od Osijeka. I realno, ovakav Osijek odvesti u Europu bit će teška misija i veliku uspjeh.

Osijek je u problemima više vrsta. Od onog financijskog, stručnog, upravljačkog pa do igračkog… No, tu se kao nojevi guraju glave u pijesak, a sve s nadom da će proći samo od sebe. E pa neće.A ništa od ovog nije novost, još manje iznenađanje. Sve se moglo naslutiti prije nekog vremena, možda i spriječiti nekim konkretnim potezima. Međutim, na pitanja i sugestija o onome što je bilo golim okom i zdravom pameću vidljivo, Kulešević je zauzeo obrambeni stav. Zapravo se i naljutio na benigno pitanje o stanju u klubu pa proturječio:

“A u kakvom smo mi to stanju, možete li mi reći”.

Pa, gospodine sportski direktoru - čini se u poprilično bezizlaznom. Od sigurne treće pozicije i borbe za onu drugu, Osijek je danas u situaciji da ga samo čudo može ostaviti u vlaku koji vozi u Europu.

Ne znamo u kakvom su stanju stručne službe, ali navijači su u apatiji. Činjenica je da i kada je Osijek bio u zoni ispadanja iz lige, nisu izgledali ovako loše kako izgledaju sada. Zaziva se novi potres i katarza, ali u klubu vlada muk. Odavno su se odredili da se na suđenje neće vaditi pa im se događaju previdi na njihovu štetu. A nije Osijek baš mali klub da se svako može otresti na njega kako mu se sprdne. Institucija je to hrvatskog nogometa, ali kojoj neki očito nisu baš dorasli.

Puno je tu bilo loših poteza da bi se argumentiralo lošom srećom ili sudačkim previdima. Ostao je Osijek bez tri važna igrača, a u situaciji kada imaš zabranu ulaznih transfera sada se sve vraća kao bumerang. I obija o glavu. Recimo, Mierez ne može zabiti na treningu, a igrači na posudbama ti zabijaju kao na traci. Mirlind Daku, primjerice, zabio je 14 golova u dresu Mure. Fućak ti je zabio dva gola u međusobnoj utakmici.

Potpuno je jasno kako se neće ići prema četvrtom trenerskom imenu u jednoj natjecateljskoj godini. Uostalom, Borimir Perković je najmanji krivac za ovo što se događa. Netko ga je doveo i dao mu priliku. Iako, kako nam se čini, bila je to medvjeđa usluga Perkoviću. Niti čarobnjak ne bi mogao napraviti više u ovoj situaciji koja iz svakog kola sve više djeluje - bezizlaznom! A teška vremena zahtijevaju teške odluke. Od vlasnika pa niže u hijerarhiji. Ako Dinamo mijenja trenera dok ima sedam bodova više, ako na jugu svaku priliku koriste da dignu glas. Ako je Rijeka u sličnoj financijskoj situaciji kao Osijek uspjela pronaći formulu da se digne - što se čeka u Gradskom vrtu, nije nam baš jasno.



Tagovi

NK OsijekHNL

Ostale Vijesti