PIXSELL
PIXSELL

Germanijak EKSKLUZIVNO doznaje: Evo zašto Čeberko nije putovao na Rujevicu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 14:48

Čin stopera Osijeka može se protumačiti kao klasična ucjena na koju klub reputacije Osijeka ne bi smio pristati

“Ne osjećam se spremnim”, rekao je Jevhen Čeberko uoči polaska autobusa koji je igrače Osijeka odveo u Rijeku na derbi 27. kola HNL-a.

Trener Borimir Perković slegnuo je ramenima i na Rujevicu poslao sastav bez stopera. Žrtvu je podnio Mihael Žaper koji je vraćen iz veznog u zadnju liniju.

A Germanijak doznaje što se krije iza rečenice “Ne osjećam se spremnim” kojom je Čeberko ostavio suigrače na cjedilu. Naime, stoper ima aktualnu ponudu iz MLS-a i inzistira da ga Osijek pusti u SAD. Međutim, nakon što su ostali bez Škorića, stručni stožer, sportski direktor Kulešević i uprava kluba procjenila je da nema smisla pustiti još jednog stopera, pogotovo u kontekstu borbe za Europu u kojoj se Osijek nalazi. Tim više što navodna ponuda iz MLS-a nije niti približna onoj koju je Osijek platio za Čeberka kada ga je otkupio od austrisjkog LASK-a.

Podsjetimo, Ukrajinac je u Osijek stigao u transferu vrijednom pola milijuna eura a nakon što je završila posudba. Kako će se priča rasplesti ostaje za vidjeti u sljedećim danima, ali jasno je da klub ne smije napraviti presedan obzirom da bi Čeberkov primjer mogli slijediti i ostali igrači za koje stigne ponuda. Pogotovo ne smije podleći ucjenama jer je Čeberko jako dobro svjestan problema koje Osijek ima u zadnjoj liniji, odnosno situaciji u kojoj se klub nalazi.

Njegov "ne osjećam se spremnim" može se protumačiti kao klasična ucjena koju klub reputacije Osijeka jednostavno ne može si dozvoliti.



Tagovi

Yehven ČeberkoNK OsijekHNLHNK Rijeka

Ostale Vijesti