Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Stanje nikad lošije: Cibona u veliki derbi protiv Zadra ulazi samo s tri seniora

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 14:34

Srećom, rezultatski je ovo dvoboj koji Cibosima ne nosi nikakav značaj

Danas su na rasporedu dvije utakmice koje otvaraju 31. kolo Premijer lige za košarkaše. Split je na Gripama domaćin Boscu i tu neće biti nikakvih dvojbi. Bosco je najlošija momčad koja je igrala u Premijer ligi u zadnjih 10 godina, možda i najlošija otkako je samostalne Hrvatske te su već ispraćeni u niži rang. Drugi dvoboj dana veliki je derbi, barem na papiru. Cibona dočekuje Zadar, ali pitanje je hoće li tu biti neizvjesnosti.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Cibona će u ovaj dvoboj ući sa samo tri seniora. Zbog blokade koja je na snazi cijelu sezonu, Vukovi nisu u mogućnosti registrirati pojačanja za domaće prvenstvo, tako da su ga mogli igrati samo prošlosezonski seniori. A dvojica s tog popisa imaju probleme s ozljedama - Krešimir Radovčić i Filip Bundović.

Stoga će Dino Repeša na raspolaganju imati samo trojicu seniora - Sanija Aranitovića, Ivana Majcunića i ivana Perasovića. Od punoljetnih igrača, tu će biti još samo jedan - Josip Krizmanić.

Osim od trojice seniora, najveći doprinos u redovima domaćih očekuje se od velikog talenta Borne Katanovića, koji je već odigrao nekoliko sjajnih partija za Cibonu, dok je prvi dio sezone briljirao u Boscu. Veliku minutažu trebao bi imati i centar Josip Pavković, koji će u svibnju proslaviti 18. rođendan, ali ima tijelo koje može odgovoriti zahtjevima seniorske košarke.

Što se Zadra tiče, ovaj dvoboj dolazi im između dvije četvrtfinalne utakmice ABA lige protiv Budućnosti, tako da je za očekivati da trener Danijel Jusup konačno odmori neke od stožernih igrača.

Rezultatski Zagrepčanima utakmica ništa ne donosi jer ne mogu s trećeg mjesta ni naprijed ni natrag, no sudari ovih rivala uvijek su utakmice posebnog značaja i naboja. Zadar, s druge strane, ima priliku pobjedom stići na milimetar od pozicije broj jedan koja u doigravanju donosi prednost domaćeg terena. Naime, do kraja Zadrane očekuju domaći susreti sa Splitom i posljednjeplasiranim Boscom. Jedna pobjeda u ta dva susreta bila bi dovoljna za startnu jedinicu. (I.M.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

CibonaKK ZadarPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti