Germania
Germania

Najava dana: Dinamo po prvo mjesto, Hajduk po treće, derbiji u Engleskoj, Italiji, Njemačkoj, Španjolskoj i Turskoj

Vrijeme Čitanja: 6min | sub. 27.04.24. | 07:59

Evo što smo vam za sanas izdvojili.

Varaždin – Dinamo, 17.00

(Nogomet, HNL)

Sedam pobjeda zaredom imaju Plavi u prvenstvu i Kupu nakon ispadanja iz Europe na solunskom frontu (1-5), no u HNL-u su neporaženi od 23. siječnja i zaostale utakmice s Lokomotivom u Maksimiru (0-3). Otad momčad Sergeja Jakirovića ima 11 pobjeda i dva remija plus dvije pobjede u Kupu nad Goricom i Hajdukom. Eventualnom pobjedom u Varaždinu Dinamobi prestigao vodeću Rijeku koja gostuje kod Lokomotive u Kranjčevićevoj u nedjelju. Varaždinci, pak, u zadnjih sedam kola ima učinak 3-1-3, a s Dinamom se susreo prije 10 dana u Maksimiru, domaćini su pobijedili 2-1. Jesenas u Varaždinu (5. studenog) završilo je 1-1.

Hajduk – Rudeš, 19.10

(Nogomet, HNL)

Hajduk je protiv Slaven Belupa prekinuo crni ili crveni niz od pet uzastopnih poraza u prvenstvu i Kupu, a sad na zbog druge utakmice kazne prazni Poljud stiže već ispali fenjeraš Rudeš, kojeg je 4. studenoga na svom stadionu jedva pobijedio 1-0 pogotkom Trajkovskog, zanimljivo, strijelca za 1-0 i u Koprivnici u prošlom kolu. No, tada je Rudeš u sudačkoj nadoknadi promašio (Pavlović) zicer za izjednačenje. Splićani imaju četiri poraza na Poljud zaredom, no ogromni su favoriti za pobjedu, iako im nećeigrati Livaja, ali bi Ivan Perišić trebao startati. Formalno je ovo i prva utakmica pod novim predsjednikom Ivanom Bilićem, nekadašnjim Torcidašem, valjda će mu igrači 'isporučiti'. Spomenimo i da bi pobjedom Bijeli osigurali treće mjesto i kvalifikacije za Konferencijsku ligu na ljeto, jer bi postali nedostižni Osijeku i Lokomotivi.

West Ham – Liverpool, 13.30

(Nogomet, Premier liga)

Liverpool je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici doživio poraz od Evertona na Goodison Parku, 0-2, pa su se nade u prestizanje Arsenala i Manchester Cityja svele na teoriju. West Ham United je na osmom mjestu sa 48 bodova, Čekićari zaostaju za petoplasiranim Tottenham Hotspurom 12 bodova, ali samo pet za šestoplasiranim Manchester Unitedom za mjesto u Europskoj ligi. West Ham je također izgubio svoju posljednju utakmicu Premier lige i to na Selhurst Parku od Crystal Palacea 2-5. Kad su se dvije momčadi posljednji put susrele u Premier ligi, Liverpool je u rujnu na Anfieldu slavio s 3-1. Redsi su u posljednje vrijeme bili bolji od Čekićara s pobjedama u četiri uzastopna okršaja, od ožujka 2022.

Man United – Burnley, 16.00

(Nogomet, Premier liga)

Trenutno šestoplasirani Manchester United se pomirio da neće u Ligu prvaka, ali Europska liga ne bi mu smjela izmaknuti, dok 19-plasirani Burnley lovi svaki bod da izbjegne povratak u Championship. Crveni vragovi su pobijedili svoju posljednju utakmicu Premier lige 4-2 kod kuće protiv Sheffield Uniteda u srijedu, prekinuvši niz od četiri utakmice bez pobjede, dočim je Burnley takošer pobijedio Sheffield United 4-1, ali na Bramall Laneu prošlu subotu, ima tri boda manje od zone ostanka četiri utakmice do kraja Premier lige. U prethodnoj utakmici između dva kluba Manchester United je slavio s 1-0 na Turf Mooru u rujnu. Strijelac za United bio je Bruno Fernandes u 45. minuti. ManU je u zadnje vrijeme bio bolji od Burnleya, neporažen u zadnjih pet utakmica Premier lige (četiti pobjede i remi). Burnley traži svoju prvu ligašku pobjedu protiv Uniteda od siječnja 2020.

Aston Villa – Chelsea, 21.00

(Nogomet, Premier liga)

S mjestom u Ligi prvaka sljedeće sezone nadohvat, Aston Villa želi dodati još tri boda svojoj ukupnoj bodovnoj hrpi protiv devetoplasiranog Chelseaja, koji cilja Europu, ali navijače londonskih Plavih više brine hoće li im igrati Cole Palmer. Momčad Unaija Emeryja je dobila svoju posljednju utakmicu Premier lige 3-1 kod kuće protiv Bournemoutha, produživši niz neporaženosti na tri, dok je Chelsea bez Palmera popio pet krigli (0-5) protiv Arsenala na Emiratesu, prekinuvši niz od osam utakmica bez poraza. Kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Premier ligi, Aston Villa je pobijedila 1-0 na Stamford Bridgeu u rujnu. Jedini pogodak postigao je Ollie Watkins u 73. minuti.

Atletico – Athletic, 21.00

(Nogomet, Primera)

Ovo je derbi nekadašnjih imenjaka, dok baskijski 'brat' nije uzeo englesko ime, derbi za Ligu prvaka jer četvrtoplasirani Madriđani imaju tri boda više šest kola prije kraja. Atlético je izgubio posljednju utakmicu La Lige 0-2 na Mendizorrozi od Deportivo Alavésa. Posljednja ligaška utakmica Athletica, pak, rezultirala je remijem 1-1 protiv Granade na San Mamésu, čime je njihov niz bez pobjede produljen na tri. Athletic je pobijedio u posljednjem ligaškom međusobnom susretu 2-0 na San Mamés Barria u prosincu te još dvaput u veljači u Kupu kralja, 1-0 u Madridu i 3-0 u Bilbau. Prema tome, Diego Simeone, „vrijeme je“...

Juventus – Milan, 18.00

(Nogomet, Serie A)

Milan je izgubio 1-2 od Intera kao domaćin na San Siru prošli ponedeljak i prekinuo niz od sedam utakmica bez poraza, omogućivši proslavu naslova gradskom supanriku pet kola prije kraja. Juventus je na trećem mjestu sa 64 boda, remizirao je 2-2 u prošlom kolu u Cagliariju, produživši u sudačkoj nadoknadi svoj niz bez poraza na tri. U prethodnoj utakmici Serie A između ovih dviju momčadi Juventus je slavio 1-0 na San Siru u listopadu, Locatelli je bio strijelac. Cilj Stare dame je Liga prvaka, Italija ima najmanje pet mjesta, ali svaki bod je dobrodošao.

Lazio – Verona, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Igor Tudor ponovno 'igra' protiv svog bivšeg kluba, nakon Juventusa na Olimpico dolazi Verona, koja se bori za ostanak. Lazio je na sedmom mjestu s 52 boda, dva manje od Atalante koja ima i utakmicu manje, nadaju se rimski Orlovi čak i Ligi prvaka, ali Europa kao takva ne bi im smjela izmaknuti. Hellas Verona je u svojoj posljednjoj utakmici Serie A slavila kod kuće 1-0 nad Udineseom i prekinula niz od četiri utakmice bez pobjede, napredovavši na 15. mjesto s 31 bodom. Prethodni susret između ovih klubova završio je 1-1 na stadionu Marcantonio Bentegodi u prosincu. Jedini pogodak za Biancoceleste postigao je Mattia Zaccagni u 23. minuti. Thomas Henry postigao je jedini pogodak za Gialloblu u 70. minuti. Lazio je u posljednje vrijeme bio bolji od Verone, neporažen u posljednje četiri utakmice Serie A (jedna pobjeda, tri remija), Verona traži svoju prvu ligašku pobjedu u utakmicama između ove dvije momčadi od listopada 2021.

RB Leipzig – B. Dortmund, 15.30

(Nogomet, Bundesliga)

Bitka za mjesto u Ligi prvaka, četvrtoplasirani Crveni bikovi bježe dva boda Crno-žutima s Westfalena, koji za četiri dana igraju polufinale Lige prvaka protiv PSG-a. RB Leipzig je dobio svoju posljednju utakmicu Bundeslige 2-1 u Voith-Areni protiv Heidenheima, produživši svoj niz bez poraza na sedam (šest pobjeda, jedan remi). Borussia Dortmund remizirala je 1-1 protiv Bayer Leverkusena doma primivši pogodak u osmoj minuti sudačke nadoknade, sad joj ta dva boda fale, a kad su se ove dvije momčadi posljednji put susrele u Bundesligi, Leipzig je pobijedio 3-2 u prosincu na Westfalenstadionu odnosno Signal Iduna Parku, kako vam je draže. Leipzig želi produžiti niz od pet utakmica bez poraza kod kuće (četiri pobjede, jedan remi) koji datira od 4. veljače protiv Union Berlina. U ligaškim utakmicama u gostima ove sezone BVB je osvojio 30 bodova od 45 dostupnih (8 6 1). Dortmund se trenutno nalazi u nizu od 10 utakmica u gostima bez poraza, od studenog 2023.

Fenerbahçe – Besiktas, 18.00

(Nogomet, Süper Lig)

Fenerbahçeova potraga za prvoplasiranim Galatasarayem i naslovom u Süper Ligi nastavlja se u subotu na Ülker Stadyumu Şükrü Saracoğlu protiv suparnika iz europskog dijela Istanbula, Beşiktaşa, koji se nada da će ostati u igri za mjesto u kvalifikacijama za Europsku ligu. Fenerbahçe je na drugom mjestu s 86 bodova, četiri boda iza Galatasaraya na vrhu ljestvice s pet utakmica do kraja. Fener je igrao 2-2 u svojoj posljednjoj utakmici protiv Sivasspora, produživši svoj niz bez poraza na 22 (pobjeda 17, neodlučenih 5), ali si je time povećao zaostatak za Galatom na četiri boda. Beşiktaş je pobijedio Ankaragücü 2-0 kod kuće i prekinuo niz od pet utakmica bez pobjede, ostavši četvrti s 51 bodom, četiri boda iza trećeplasiranog Trabzonspora koji trenutno drži mjesto u kvalifikacijama za Europsku ligu. Petoplasirani İstanbul Başakşehir zaostaje dva boda za Crnim orlovima u utrci za kvalifikacije za Konferencijsku ligu. U prosincu je na Tüpraş Stadyumu trijumfirao Fener 3-1, sve osim nove pobjede Dominika Livakovića, Edina Džeke i suigrača značilo bi da nade u osvajanje naslova padaju u Bospor.


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti