Screenshot
Screenshot

Modrić zabio za Hajdukov Kup, Belinho dominirao, ali danas nije bio Dinamov dan

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.05.24. | 14:13

Nakon Hajdukovih kadeta, danas su kup u svojoj kategroiji osvojili i pioniri!

Kadeti Hajduka u ranijem terminu osvojili su Kup u svojoj kategoriji svladavši Lokomotivu u finalu boljim raspucavanjem jedanaesteraca, a u kasnijem terminu pioniri Hajduka svladali su vršnjake iz Dinama s 1-0 te stigli do drugog Kupa današnjeg programa na stadionu Rudeša. Preostalo je još juniorsko finale u kojem igraju Osijek i Slaven Belupo s početkom u 17 sati.

Pioniri Hajduka obranili su naslov u Kupu u svojoj kategoriji. Utakmica se igrala na prilično 'natopljenom' terenu u Rudešu, a jedini pogodak na dvoboju zabio je Marin Modrić u 13. minuti dvoboja nakon odbijanca. Dinamo je dominirao kroz cijelu utakmicu, a posebno u drugom dijelu. U dva navrata tresao se na utakmici okvir Hajdukovog gola, a a posebno inspiriran bio je igrač utakmice, vratar Bijelih Roko Burger, koji je uspješno spriječio sve pokušaje Plavih.

Veliki talent prikazao je mladi Dinamov Brazilac Belinho koji je radio velike problema Hajdukovoj obrani, kreirao je svojim suigračima brojne šanse, ali danas jednostavno nije bio Dinamov dan.

"Čestitke momcima i cijeloj akademiji. Čestitao bih i protivniku, koji je odigrao jako dobru utakmicu. Iskoristili smo Dinamovu grešku. Dinamo je u drugom dijelu dominirao, izdržali li su i došli do pobjede. Ovo je potvrda njihovog rada", rekao je nakon utakmice trener pionira Hajduka Zvonimir Milić kojeg su u trenutku prekinuli igrači uletjevši u kadar MaxSportovih kamera i počeli skandirati "Bit će Milić Alex Ferguson, Alex Ferguson".

Komentar utakmice dao je i junak dvoboja, strijelac jedinog pogotka na utakmici Marin Modrić:

"Prekrasan je osjećaj. Nismo osvojili ligu, ali Kup jesmo. Sretni smo. Dinamo nas je pritisnuo u prvom dijelu, ali moj gol iz prvog poluvremena prelomio je utakmicu".

Dinamo je deminirao posjedom i brojem udaraca, ali lopta danas nije ušla.

"Čestitam Hajduku na osvajanju Kupa. Da je ovo bilo koji drugi sport, pobijedili bi s uvjerljivom razlikom. Imali smo dvije prečke, Hajdukov golman bio je izvanredan. No, to je nogomet. Čestitam Hajduku još jednom. Zadovoljan sam pristupom svojih igrača. Primili smo gol iz greške, ok, ali apsolutno sam ponosan na svoje igrače", rekao je nakon utakmice trener Dinama, Andrej Mioković. (N.R.)

Završnica HNK finale - pioniri

Stadion: Š.C. Rudeš

Dinamo - Hajduk 0:1

Strijelci: Modrić (13.)

Dinamo: Krišto, Paunović, Zirdum, Barišić, Benkotić, Gomes, Delkić, Slaviček, Radić, Okanović, Trupčević.

Klupa: Butina, Kramarić, Hlavaty, Kolar, Vrban, Mujanović, Klarić. Trener: Andrej Mioković.

Hajduk: Burger, Slatina, Krešić, Paštar, Šimović, Modrić, Huram, Alujević, Ruso, Tomas, Slavka.

Klupa: Pandurić, Katuša, Domazet, Matko, Šatalić, Pjević, Špičko. Trener: Zvonimir Milić.


Tagovi

hajduk pioniriDinamo pioniri

Ostale Vijesti