Denis Kapetanović/Pixsell
Denis Kapetanović/Pixsell

Kruži snimka koja sve otkriva!? Mamić: "Učlanjujte sve žive, trebamo petog čovjeka, moramo dobiti po cijenu života"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 28.02.23. | 10:00

U javnosti se pojavila snimka koja otkriva da se Zdravko Mamić nije odrekao Dinama i da radi sve da na Skupštini njegova struja ima dovoljan broj glasova za vraćanje vlasti u Maksimiru

Malo je onih koji su uistinu povjerovali u riječi Zdravka Mamića da se maknuo od nogometa i Dinama, da se miče od borbe za vlast u Maksimiru, kako je nedavno rekao u javnom istupu. A da je doista i dalje duboko involviran u cijelu priču, otkriva i jedna audio snimka, koja se danas pojavila u eteru, dijeli se po raznim wahtsapp grupama i društvenim mrežama. Autentičnost nije službeno potvrđena, iako je svima jasno da je na njoj glas Zdravka Mamića (osim ako ga netko baš tako uvjerljivo na imitira), koji poziva ljude u jednoj od tih grupa na konkretnu akciju.

Traži se dakle od 'prijatelja i dinamovaca' da učlanjuju u klub sve koje poznaju, da bi što više 'njihovih' povjerenika ušlo u Skupštinu. Pritom govori kako će on osigurati sredstva (on će platiti) za njihovo učlanjenje u klub.

"Ne mogu više ovo gledati sa strane, dužan sam to našem Dinamu i svima vama. Konkretno. Molim Vas da prestanemo i smanjimo komunikaciju koja nema nikakve koristi, koja nije dovoljno efikasna, nego se angažirajmo na prikupljanju članova, da bi najmanje četiri naša prva povjerenika, a onda i petoga da dodamo, da vidimo tko je taj peti, a da je naš da ga izguramo da uđe u Skupštinu. Svaki drugi scenarij bio bi dokaz da smo potpuno nesposobni. Krenite sve svoje bližnje, susjede, prijatelje diljem Hrvatske... Pošaljite im listu što treba sve da bi se postalo članom Dinama, neka to ispune, recite im da će biti učlanjeni, da će dobiti člansku iskaznicu i neće trebati platiti, članarinu ćemo platiti mi iz našeg fonda. Taj fond ću osigurati ja! Ali, dajte se pokrenite, ako nismo u stanju skupiti dvije, tri tisuće članova, onda smo nesposobni. Idemo skupljati, na mail i whatsapp primati podatke, a onda ćemo ih upisivati onim povjerenicima kojima će biti potrebno, od jedan do pet. Mislim da trebamo ići na minimalno pet ljudi, četiri su nam visoko, trebamo ih zacementirati i dodati petoga. Gurnut ćemo sve do njega, to je moj doprinos, ja sam u kontaktu s kime treba. Ovu bitku moramo dobiti po cijenu života. Ali, konkretnim radnjama.", transkript je te glasovne poruke.

Još jedan dokaz kako se sve lobira i radi na terenu za osiguranje prevlasti u Skupštini 9.ožujka, skrupule su ionako odavno nestale. Da pojasnimo, u Skupštinu će ući osam najuspješnijih povjerenika po broju članova, zbog toga zadnjih tjedana traje masovno učlanjivanje sa svih strana. Jer, upravo bi glasovi tih povjerenika mogli osigurati (tanku) većinu u Skupštini. Dinamo tako već sad ima oko 25 tisuća članova, brojka svakim danom raste, učlanjuju Bad Blue Boysi, učlanjuju i oni povjerenici koji su već bili u Skupštini i koji su tradicionalno imali najveći broja članova, a kao što otkriva ova snimka, ako jest autentična, učlanjuje užurbano i Mamićeva strana.

Hoće li doista osuđenik Mamić. koji je već pet godina u BiH, uspjeti osigurati većinu u Dinamovoj Skupštini i vratiti svoju vlast u Maksimir? Očito, u Dinamu je i to moguće, iako se posljednjih tjedana činilo da priča ide u smjeru 'Dinamo bez Mamića', s nekim novim ljudima u klupskim tijelima i da je Mamić Dinamova prošlost. To bi stvarno bio, ipak, neočekivan rasplet ovog maksimirskog košmara, s velikim pitanjem kako bi doista Dinamo s takvom hiptekom funkcionirao u budućnosti. Bez novih problema i suprotstavljanja, teško.

No, postoje i drugačiji, mogući scenariji. Osim onoga da ipak druga strana, Barišićeva, ostvari većinu, također uz pomoć povjerenika i onda krene u promjene Statuta i tzv. demokratizaciju kluba, postoji i treća opcija da na Skupštini ne bude kvoruma i da onda do nove sjednice klub vode predsjednik Mirko Barišić i nova Uprava. Baš je takav scenarij možda i razlog što bi se nakon utakmice s Lokomotivom u Kupu u srijedu trebao sastati Izvršni odbor kluba, na kojemu se očekuje odlazak člana Uprave Krešimira Antolića, Amra Peternel je, navodno, na bolovanju pa ne može biti razriješena, a predsjednica Vlatka Peras trebala bi zasad ostati. Hoće li do Skupštine biti neko novi ime u Upravi, moguće čak i ne, iako su se zadnjih dana spominjali Dario Šimić, Frane Žanić i Većeslav Bergman. U slučaju da na Skupštini nema kvoruma, tada bi Uprava vodila klub do iduće Skupštine. Čeka nas udarnih tjedan dana bitke i raznih lobiranja, a ova je Mamićeva snimka još jedan dokaz da su neki spremni baš na sve. Ne žele izgubiti Dinamo 'po cijenu života', to dovoljno govori!



Tagovi

GNK DinamoZdravko MamićKrešimir AntolićMirko Barišić

Ostale Vijesti