Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Može li itko zaustaviti Luku Božića i društvo?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 02.05.24. | 10:20

Zadrani su veliki favoriti za obranu naslova prvaka Hrvatske

NBA doigravanje je već dobrano odmaklo, a danas kreće prvenstveno doigravanje u domaćoj košarci. Danas su na rasporedu četvrtfinala koja se, kao i polufinala, igraju na dvije utakmice, dok se finale igra na tri dobivene.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Favorit je jasan – Zadrani imaju najbolje šanse obraniti naslov prvaka i nakon Kupa, pomesti domaću konkurenciju u tekućoj kampanji. Trebao bi to biti i 'last dance, ove momčadi Zadra, jer Luka Božić već pronalazi smještaj u Valenciji, a u novu sredinu bi mogao preseliti i Dario Drežnjak. Ostane li na trenerskoj poziciji, a osvajanjem naslova prvaka bi ga u Zadru 'preklinjali' da ostane, onda će Danijel Jusup u novoj sezoni nanovo zidati momčad.

Prije toga, valja u četvrtfinalu pobijediti Dubravu koja je uhvatila doigravanje s posljednje moguće pozicije i previđaju joj se dva 'časna' poraza od Zadrana kojima se obujam utakmica smanjio, pa Jusup sada ipak ima povoljniji zdravstveni karton pred sobom.

Najveći konkurent Zadru trebali bi biti Splićani. Doduše, teško je procijeniti u kakvom će izdanju biti momčad Slavena Rimca koja ove sezone igra, u najmanju ruku, promjenjivo. Činilo se u jednom času drugog dijela sezone kako je Rimac posložio momčad, kako je ona konačno počela klapati, a onda je stigao poraz u Kupu, pa onda i neuspješno hvatanje abaligaškog doigravanja i prve pozicije u doigravanju za prvaka. Sve u svemu, još jedna razočaravajuća sezone za Žute koji su prošle sezone pometeni iz finala protiv Zadrana i to uz prednost domaćeg parketa. Sada nisu ništa bolji, čak štoviše, izgledaju skromnije nego u protekloj kampanji i takvi bi trebali biti ugroza za Zadar… U prvoj rundi imaju pred sobom Dubrovnik koji bi trebao pasti u dvije utakmice.

Cibona se neslavno raspala u protekla dva mjeseca, em su ih poharale ozljede, em je krenuo egzodus igrača pa će sada Dino Repeša sa samo nekolicinom seniora probati izbaciti Zabok u četvrtfinalu doigravanja. Zašto probati? Zato jer u rosteru Cibone stanuju Aranitović, Radovčić, Majcunić i Perasović koji trebaju iznijeti cijelo doigravanje, uz pomoć juniora, a Zabok je u posljednja dva susreta čvrgnuo Vukove. Ivan Tomas već duže vremena radi sjajan posao u Zaboku, a nikoga ne bi trebalo iznenaditi ako prođe ovakvu Cibonu.

Tijesno bi trebalo biti i u okršajima Cedevita Junior i Dinama. Doduše, u nadmetanjima bivšeg i aktualnog izbornika hrvatske reprezentacije, Damir Mulaomerović je ove sezone uspješniji od Josipa Sesara, budući da je momčad s Velesajma pobijedila u tri od četiri utakmice. Sesarov Dinamo cilja svoje prvo polufinale, no do njega će vrlo vjerojatno morati u tri utakmice i to iz uloge blagog autsajdera. Preostaje za vidjeti je li Sesar smislio kakvo iznenađenje za svog kolegu…



Tagovi

Premijer liga košarkašaKK ZadarKK SplitCibonaKK Cedevita JuniorKK Dinamo Zagreb

Ostale Vijesti